Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A buszon az emberek mi alapján...

A buszon az emberek mi alapján választanak ülőhelyet?

Figyelt kérdés
Egy sráccal első alkalommal beszélgettem a buszmegállóban. Megjött a busz. Először Ő majd én szálltam fel. Kevesen voltak a buszon, egy csomó hely volt. Ő azonban egészen leghátra ment ahol 3 ülés van egymás mellett. Hátul alapból kevesen ültek. Miért pont a legtávolabbi helyet szúrta ki? :)

2013. aug. 22. 06:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Sokan nem szeretnek a kerék fölé ülni, mert az a része a busznak jobban ráz.

Az ajtó melletti üléssel az van, hogy amikor megáll a busz, rád nyitják az ajtót. Nagy melegben vagy nagy hidegben ez nem túl kellemes.

Az is szempont, hogy az ablakok nyithatóak-e. A kézzel húzogatható ablakok időnként beragadnak, és nagy melegben gáz olyan helyen ülni, ahol nem lehet szellőztetni.

Néha meg úgy ragad be az ablak, hogy becsukni nem lehet. Aki nem bírja a huzatot, az nem szeret ilyen helyre ülni.

A leghátsó üléssor is jobban ráz, ezért nem mindenki szeret ideülni. Előnye ennek a résznek, hogy az egész buszt be lehet látni innen, és hogy nem közlekednek át rajtad az emberek.

Valamint az is számít, hogy ha sokat mész, akkor beljebb ülsz, ha keveset, akkor az ajtó közelébe.

Ha nem vagy ismerős a környéken, az is szempont, hogy az ülőhelyedről ráláss a táblára, amelyen kiírják, hogy melyik megálló jön.

2013. aug. 22. 15:49
 12/18 Balta apó válasza:
100%

Én is általában az ajtó közelében keresek helyet, ha keresek egyáltalán, mert gyakran inkább állok (10-15 percet ki lehet bírni állva).

Ha leülök, akkor lehetőleg egyes ülést keresek (de sajnos a helyközi buszokon, amikkel utazok, ilyen ritkán van). Én egyedül szeretek ülni, mert ha mellém ül valaki, az 10-ből 9-szer egy büdösszájú öregasszony, aki egész úton a következő témák valamelyikével traktál engem:

-szemét Orbán, szemét Fidesz, már megint emelkedett a csirkefarhát ára

-jaj, de drágák a gyógyszerek, és hány félét kell szednie

-jaj, ezek a mai fiatalok, bezzeg az ő idejében...

Ha új buszon utazunk: -az Ikarusok mennyivel jobbak voltak, azok aztán mindent kibírtak

Ha Ikarus-szal utazunk: -ó, milyen borzalmas állapotban vannak ezek a régi buszok, és milyen nehéz felszállni erre a magas padlóra így 78 évesen...

Leghátra az 5-ös ülésbe akkor szeretek ülni, ha hosszabb távolságra utazok, de olyankor általában (ha nincs nagy tömeg) magam mellé teszem a táskámat, hogy a fent leírt nénik ne üljenek mellém :)

2013. aug. 22. 19:45
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha jó volt a beszélgetés, nyílván azért indult el hátra, ahol több hely van, hogy zavartalanul beszélgethessetek tovább.
2013. szept. 1. 20:52
 14/18 anonim ***** válasza:
Amelyik busszal járok, azon leginkább hátra vonulnak az emberek, akkor is, ha elöl még van üres hely. Éppen ezért mindig előre ülök, így jó esélyem van rá, hogy ne üljön mellém senki. Ha már csak valaki mellé tudnék leülni, akkor inkább állok.
2013. szept. 2. 00:15
 15/18 anonim ***** válasza:

Én az alapján, hogy hol vannak a legkevesebben.

Illetve , hogy hol vannak a kulturáltabban viselkedni tudó emberek. Akik nem köhögnek, csámcsognak bele a fülembe félpercenként, nem kell hallgatnom a fárasztó beszélgetéseiket, stb.

2013. szept. 2. 01:50
 16/18 anonim ***** válasza:

Távolsági buszon reggel:ha van hely bárhol,oda leülök,ha bunkó az ember,mellé nem ülök le.(falusi busz)

Távolsági buszon hazafelé,délután:nem tolakodok,de stílusosan előre állok,hogy minél több választási lehetőségem legyen.Általában vagy a bal oldalra az első ülésre ülök(belülre),vagy pedig a második ülésre(belülre)-szeretek támaszkodni,meg aludni hazafele.Ha nem oda,akkor a másik oldalra ülök,ugyanúgy az elsőbe vagy a másodikba.A régi buszoknál jobb oldalra mindig az első ülésbe,ahol van lábtartó belül,mert úgy kényelmes,és altató.:)XDD

Városi buszon,reggel:általában állok,de régen közvetlenül az ajtó mellé ültem,gombhoz.

Városi buszon,délután:szintén állok és ilyenkor régen is mindig álltam.

17/L

2013. szept. 21. 13:19
 17/18 anonim ***** válasza:
A hülyék,meg a cigányok hátra ülnek,ahol lehet hangoskodni,meg vergődni,a normálisak pedig,ahol hely van,be lehet húzni az ablakot,lehet nézni előre,...
2013. szept. 27. 08:50
 18/18 anonim ***** válasza:

Sok ilyen szokás megfigyelhető tömegközlekedésnél.

A hátraülés oka lehet hogy jobban belátja a buszt.

Én rendszerint villamoson utazom, ott pl megfigyelhető ha valaki felszáll a villamosra amikor majdnem üres, az emberek nagyrésze menetiránnyal megegyező irányba ül le.

Meg hogy ha valaki le akar szállni, a legelső leszállóhelyig elsétál, még ha hátul is volt.

2013. szept. 27. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!