11/15 anonim válasza:
Nem, egyáltalán nem ugyanolyan. Sajnos a nagy részük ingyenélő, erőszakos, kötekedő, bűnöző mocsok, ennek ellenére köztük is akad normális, ugyanúgy, ahogy a magyarok közül is bőven van alávaló ember. Hozzátenném, hogy én két normális cigánycsaládot ismerek össz-vissz, az egyik a gimnáziumi énektanáromé (aki mellesleg elismert fuvolaművész is), a másik pedig a nyaralónknál az egyik telekszomszédunk, aki jól menő tetőfedő vállalkozó, a két fia pedig tűzoltó. De sajnos ebben ki is merül, a többi romára, akivel eddig találkoztam, mind igazak voltak az előítéletek ... :/
13/15 anonim válasza:
Engem már töbször megvertek stb.És mégis azt mondom,hogy vannak jó cigányok!Künt a temetőbe!
14/15 anonim válasza:
Nem mind, de azokat is fenntartásokkal és bizalmatlansággal kezelem. Ha dolgos, tud viselkedni( mondjuk még az ilyenekben is megvan az a tipikus temperamentum) elbeszélgetek vele, de annyira nem puszipajtáskodom velük sem. Egyébként van magyarba is ilyen, ők azok, akik a cigányokkal keverednek, bandáznak. Őket is ugyanúgy utálom, mint a putrisokat, mert magyar létükre a többi magyar ellen fordulnak, és cigánykodnak. De az olyan vegyes párral nincs bajom, akik a társadalom normáit követik. Csak sajnos ők is kisebbség a vegyes házasságok között.
15/15 anonim válasza:
A kérdésedre a válasz : NEM! Ez tudod agyban dől el egy-egy embernél. Én is roma vagyok. Fiú és 14 éves. Jól tanulok, a félévim is : 4,7-es átlagú lett. Nagyon sok előnye van, és nagyon sok hátránya is van romának lenni. Sokan összekeverik a cigány és a roma szót. A romák, azok a jobbik réteg, a cigányok pedig, a rosszabbik réteg. Csak az emberek mind a kettőt egy kalap alá eszik. Nekem is van egy olyan osztálytársam, aki egy ideig, piszkált, nem hagyott békén, kiközösített, én egy ideig nem figyeltem rá, de ő folytatta. Behívattam anyukámat, elmagyarázta neki, mi az, hogy roma, és mi az, hogy cigány. Azóta nem piszkál. Normális, emberi a baráti "kapcsolatunk". Szóval szerintem van jó cigány, meg jó "cigány", de ugyanúgy, meg van magyarban a rossz is jó is. De a nép, ezt sajnos nem érti meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!