Ti is hisztek nekik?
1. rész:
http://www.youtube.com/watch?v=hPDvM3x1Szw
2. rész:
http://www.youtube.com/watch?v=rR5jUGXhDNA
Nem is ismerjük az igazi világot?
"Erről beszélek. Reklamálnak a túlnépesedésről, de semmi. Én úgy tudtam eddig, a gyomorfekély a túlzott savtermelődés következménye, mert a gyomor nyálkahártyája nem tud olyan ütemben termelődni, és a sav lassan szétmarja a hasfalat. Ez logikusabbnak tűnik mint hogy egy baktérium lyukassza ki az ember gyomrát. Egy tanártól tudom. Biológiával foglalkozik. De persze, megeshet hogy tévedek. A legtöbben azért nem hisztek a tudatos mérgezésben, mert azt hiszitek, hogy egy biztonságos világban éltek, és mert erre tanítottak."
Kik reklamálnak?
A gyomorfekélyt baktérium okozza, az a tanár nem lehetett túl képzett, aki neked azt mondta, hogy a túlzott savképződés okozza. A nyelvtantanárod sem végzett egyébként makulátlan munkát.
Engem ugyan senki nem tanított arra, hogy biztonságos világban élünk, mert már gyerekként is gyakran voltam veszélyben. Most sem hiszem azt, hogy a világ egy biztonságos hely. Bár ez megközelítés kérdése.
Téged nem tudom, mire tanítottak, de az eredménye túlzott, irracionális, félelem, már-már paranoia lett. Ez például simán okozhatja a túlzott gyomorsavtermelődésed: a túlzott idegeskedés, félelem.
A káliumról igen meglepő, hogy miket állítanak a videóban.
A kálium hiánya többek között izomgörcsöt okoz, ezért adnak kálium és Nátrium sót a dehidratálódott, folyadékot és sót vesztett betegnek.
A Kálium létfontosságú anyag az emberi szervezet számára is. Ez biztosítja a szervezet sejtjei működésének az alapját a Nátriummal együtt.
"A kálium a szervezet legjelentősebb nyomelemeinek egyike. Szinte valamennyi enzimfolyamatban részt vesz. Inzulin hatására kíséri és elősegíti a sejtek cukorfelvételét. A sejtmembránon keresztül (a nátriummal együtt) az ingerületvezetés, az ideg-izom ingerlékenység lényegi eleme. Fontos szerepet tölt be a szervezet só- és vízháztartásának, pH-értékeinek szabályozásában. Hiánya (hipokalémia) és többlete (hiperkalémia) egyaránt veszélyes. Egészségeseken, normális táplálkozás és folyadékfelvétel mellett a káliumfelvétel és -leadás szabályozása automatikus. A káliumháztartás zavaraival betegségek, folyadékvesztés és egyes gyógyszerek alkalmazása kapcsán találkozunk."
Ebből kiderül, hogy a Kálium nem méreg, hanem létfontosságú anyag a sejtek működéséhez.
A Kálium hiánya a szervezetben görcsöket okoz. Ezért van, ha a sportolók a sok izzadással jelentős mennyiségű sótól szabadulnak meg, akkor begörcsöl az izom. Ezt a görcsöt, kis mennyiségű (1 gramm) Kálium só (KCl) szájon keresztül történő adása (vízzel leöblítve) gyorsan megszünteti Ami még közismert, aki vízhajtó gyógyszert szed, annál is több só ürül a szervezetből és kálium kloridot kell szedniük az ilyen betegeknek gyógyszer formájában, hogy elkerüljék az izomgörcsöt.
A Nátrium hiánya izom gyengeséget okoz. Tehát minkét sóra szükségünk van mert pótolni kell az izzadással és egyéb folyadékkel elveszített létfontosságú sókat.
Régebben rendszeresen görcsölt a lábizmom éjszaka. Azóta különösen figyelek a megfelelő mennyiségű Kálium só bevitelére. Legjobb ebből a szempontból a tengeri só. Jómagam "úgynevezett" csökkentett Nátrium tartalmú sót veszek amihez külön Kálium sót adnak, hogy biztosítsam a szervezetem megfelelő Kálium szintjét. Azóta megszűntek az izomgörcsök.
"A KÁLIUM élettani tulajdonságai
A szervezetben az ingerületátvitelben van elengedhetetlen szerepe a nátriummal együtt. Ezen kívül fontos még az izomműködéshez, a sejtek energiaellátásában és a sav-bázis egyensúlyban. Az emberi szervezetben körülbelül 150 gramm kálium található. Hiánya ritkán alakul ki (például hányás, hasmenés esetén), akkor izomgyengeség, szívműködési problémák léphetnek fel, és a vesék károsodhatnak.
Hasznos lehet a szívszélhüdés következtében kialakuló szívritmuszavar enyhítésére, az agyvérzés bekövetkeztének esélyének csökkentésére a magas vérnyomás kiegyenlítésére"
Vagyis megpróbáltak a videóban sok mindent összeszedni de figyelmen kívül hagyták, hogy milyen anyag mekkora dózisban okozhat károsodást. Nincs olyan anyag, ami ne ártana nagyobb adagban.
Pl. akár a tiszta és egészséges ivóvízről sokan talán el se hinnék, hogy halálos adagja is van. ha valaki nagyon rövid idő alatt megiszik legalább 3 vagy több liter ivóvizet, abba is bele lehet halni mert többek között agyduzzadást okoz és felhígítja a szervezet létfontosságú elektrolitját amibe többek között Kálium, Nátrium is van nagy mennyiségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!