Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lehetséges hogy az én csak a...

Lehetséges hogy az én csak a bosszú miatt létezem?

Figyelt kérdés

Régen túl gatlasos felénk srac voltam ebből kifolyólag nem is volt baatnom. 2012 óta járok a szorongás miatt pszichológushoz és pszichiaterhez.

Velük elértem azt hogy ne foglalkozzak annyit azokkal akik nekem keresztbe tettek vagy megalaztak.

A szorongást elég jól legyoztem, felénk sem vagyok mar, sőt egyre kevésbé erzelgos.

Viszont van nehány ember aki kihasznált, megalázott, belém rúgott átvert és ezeket kis időre el tudom felejteni de megis úgy érzem elégtételt kell rajtuk vennem.

Amúgy sosem voltam igazán boldog, apám mar kicsikoromban kikerült külföldre dolgozni alig láttam, anyám meg óvott mindentől, illetve ő tulerzelgos is volt mindig is, így mostanság szinte depis.

Baatnom sosem volt, ha kerestem nem volt ha nem kerestem akkor sem volt.

Randijaim voltak, de a végen mégsem lett kapcsolat. Így azt sem tudom mi az a szerelem.

Én úgy érzem nekem nem is lesz párom és nem is leszek igazán boldog sosem, viszont a bosszú úgy érzem egy eletcel lehet számomra.

Más ezen kívül úgysem nagyon lehet szerintem, így lehetséges h erre kellene koncentralnom teljes erőbedobással? A bosszú az egyetlen eletcelom?

Amúgy az erzelmeim egyre kevésbé tudom most mar kimutatni.

2013. aug. 4. 20:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Hidd el, én is bosszút tudnék állni valakin, de mégsem teszem. Lenyeltem és kész. Nem foglalkozom a múlttal, csak a mával, a jövő meg majd úgy jön, ahogy a mát alakítom. Ennyi, okosabb vagyok, megbocsátottam, mert a megbocsátásnál nincs édesebb bosszú. És ez azért sikerült, mert vannak céljaim az életemben, komoly célok. :)

Neked is azt kellene keresni. De miért, mi az Istent tettek ellened, hogy te így ki vagy tőle készűlve, és a bosszút forralod? Megölték valakidet? Nem! Megaláztak, kész, megaláztak, nem ismernek téged, te legyél a jobb és az okosabb náluk. A bosszú egyébként sem old meg semmit, csak még több fájdalamat okoz.

Egyébként ha más szemmel nézzük, akkor a jó élet a legjobb bosszú. Azok, akik bántani akarnak, nem tudnak több keserűséget okozni.

Legyél több náluk, érj el komoly célokat. Tegyél olyan dolgokat, amelyeket ők nem tehetnek. Lássák, hogy te mennyi mindent elértél az életedben.

Ez a legnagyobb bosszú! Senkinek sem néztek, mégis ők lettek a senkik.

Különben is, egy jó mondás tartja, hogy a bosszú gyerekeknek és érzelmileg visszamaradottaknak való és a bosszú a fájdalom leggyávább formája.

2013. aug. 4. 23:30
 12/12 A kérdező kommentje:

Egy valakit megis megöltek. Megöltek az az énem, amelyik régen voltam.

Felénk, kedves, őszinte, érzelmes, megértő, együttérző stb

Most viszont ebből csomó tulajdonság kiveszett belőlem, és együttérző se nagyon vagyok mar. Az erzelmeim sem mutatom ki, és egyre kevésbé vagyok érzelmes és érzékeny.

2013. aug. 5. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!