Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi történik ha valaki sokáig...

Mi történik ha valaki sokáig fentmarad alvás nélkül? Egy átlagos ember mennyi ideig tudja kibírni? Utána mi történik?

Figyelt kérdés
2013. aug. 3. 18:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
60 órája éberen vagyok. Nagyon szar érzés...
2016. okt. 3. 01:17
 12/23 anonim ***** válasza:
55%
Nagyon rossz alvó vagyok kb 15 éve. Általában három féle képpen alszom : egy, elalszom este 10-11-12körül és hajnali háromkor fent vagyok. Mindig felebredek hajnali 3-kor (plusz, mínusz 6 perc).,kettő, hajnalban alszom el, és korán reggel kelek. Három, nem alszom csak 3 órás periódusokban. Ezek valtakoznak. A legtöbb amit nem aludtam 5 éjszaka volt. Lelassulsz, olyan az agyad mintha valamiféle burokba dugtad volna a fejed, a hallasod hol felerősödik, hol alig hallasz, a latasod homályos. Viszont vannak periodusok, amikor teljesen éber vagy. Én úgy tudom a hatodik vagy a hetedik nap után veszjelzes az agyban..és jön a kóma. Vagy halál. Nem játék.
2016. okt. 22. 23:37
 13/23 anonim ***** válasza:
60%

Nincs gond a májaddal?

Kérdező: szóbeli érettségi előtt 3 napig nem aludtam az idegtől. Őszintén megmondom, nem tudom hogy szereztem végül mindenből jó jegyet, de nem emlékszem nagyon a feleleteimre sem, csak arra hogy miután letudtam a tanári folyosó kanapéján aludtam.

2017. jan. 16. 05:14
 14/23 anonim ***** válasza:
90%

Szia! Tudom h regi a kerdes de valaszolok. Elore is bocsanat az esetleges elirasokert. Es h ninxs kedvem ekezetet rakni. 40 oraja vagyok lassan ebren de nem akarhogy. Tegnap 4:30kor keltem betekertem a munkahelyemre es 10 órát dolgoztam. Delutan 4ig. Hazajottem epp hogy megfurodtem elkeszultem enni se volt idom jott ertem barátnőm nala készültunk es mentunk fel az ejszakaba egy helyi szorakozohelyre 4en, aztan ejfelkoe meguntuk es gondoltuk elmegyunk kocsikazni. Hmm hova menjunk? Kiböktük h egerbe... (Tolunk 200 km) hajnal 4re odaertunk ekkor voltam 24 oraja fent. Kocsiba nem aludtunk semmit mert tomboltunk a melynyomora... Ott a bnom es a pasijanak haverja aludtak a kocsiban 6ig de en sehogy nem birtam. Vartuk hogy kinyisson 9kor a var. 6kor felkeltunk, cigi, kave egy helyi kocsmaban, aztan irany a varos hulla faradtan. 9ig bejartuk majdnem az egesz belvarost rengeteget setaltunk (lepesszamlalo ejfeltol delutan 1ih 18600 lepest mutatott) majs 9kor felmasztunk a varba es bejartuk az egesz egri var minden zegzugát.

Most leirom a tapasztalataim. Ugy 11 ora fele azt hittem meghalok. Addig, a faradtsag miatt mindenen nevettem, most komor lettem es rohadtul ideges, feszult, rossz kedvu. Meg tudtam volna olni egynemelyik turistat mert iszonyu birkak voltak, lokdostek tolongtak stb. Na mindegy. Ott az egyik teremben le kellett ulnom mert forgott velem a vilag. A fejem dobott mint aki reszeg, hányingerem volt de nagyon durvan es ugy ereztem felallni nem birok. De megembereltem magam es vegigjartam a kiallitast, ugy hogy hol átestem a holtponton es tok jol voltam, hol pedig ájulas hataran voltam. Annyit setaltunk h a labam leszakadt főleg h 10 oraztam elotte a munka helyen. Hazaindultunk es olyan almossag kott ram a kocsiban h azt gondoltam ha most nem alszok picit, meghalok.becsuktam a szemem de nem birtam egy percet se aludni. A vegefele feludultem nem voltam almos. Hazaertunk es picit leultem, azt ereztem leesik a fejem, aludni akarok. De meg csak 4 ora volt nem akarok hamar lefekudi mert hajnalba fel fogok kelni. Aztan tok jól voltam mondom meg varom az estet. Itt ulok a konyhaban a kandallo elott, ha egy pontba nezek akk nincs baj, csak a szemeim fajnak de ha felnezek akkor kajak vibral a szemem, ugral... Meg olyan fura. Szar a latasom, homalyos életlen. A fejem zsibog, mintha egy búra lenne a fejemen, es mintha boharak masznanak rajta. Az elobb olyan szedules elfogott ulve, h azt hittem foldrenges van es leesek a szekrol. Reszegnek erzem magam pedig 5 eve nem iszok. Folyamatosan dolongelek jobbea balra a szeken majd egszer le is esek lehet. Nem birok normalisan ieni folyamatosan elirom a szabakat de nincs kedvem vissza törölni. Hallucinalok, árnyakat latok elsuhanni. A hallásom nagyon rossz, sipol a fülem es nagyon halkal hallok. Hot vorosek a szemeim, de nem hasznalok semmilsen kábszert :D nem aarok lefekudni még 6kor mert felek h hajnalba kidob az ágy de mar nagyon mocskosul szedulok azt se tudom kb melyik bolygon vagyok es norbi update barackos iditot iszok. Ne nagyom bróbáld ki ezt!!!!

2017. márc. 11. 17:54
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
A drog csodákra képes! Hahaha
2017. máj. 30. 20:31
 16/23 tomi1181 válasza:
Lehet, hogy már későn válaszolok, de hátha vannak olyanok még mint én és megnyugtatja őket, hogy 28 óra ébrenlét még teljes mértékben tűrhető, max egy kicsit be leszel lassulva, én már most tudom, hogy ma is fent leszek vagy 32 órát... egyszeri alkalommal nem hiszem, hogy baj lenne, ha már huzamosabb ideig tart, ott vannak a gondok... az emberi szervezet egy idő után megadja magát, ha nem előbb akkor utóbb, de biztos nem marad következmény nélkül, majd ha még eszemben lesz, megírom, hogy mennyit voltam fent és milyen lett, hátha valakinem segítek ezzel... egyébként egy 22éves dolgozó fiú vagyok :D
2018. máj. 9. 01:14
 17/23 anonim válasza:
Szintugy.... 50ora ebren, utana 4-6ora alvas es megint 2nap ebren... nagyon rossz erzes, reggel 7kor indulok dolgozni, de mar nem fogok aludni, minden letezo vizsgalaton voltam, eredmenytelenul. Ha valaki hozzam szol a meloba egybol torik egy ajto vagy akarmi mert keptelen vagyon kontrollalni a feszultseget, ez fel eve van igy, eleg nagy szenvedes... 22/F
2018. júl. 26. 03:17
 18/23 anonim ***** válasza:
45%
Sürgősségin egy ápolónő vagy ápoló lazán ébren van 36 órát, 2-3 nap nem egy nagy valami, jó persze fáradt az ember de ki lehet birni, háboruban mit gondoltok mennyit aludtak a katonák? Biztos, hogy nem 8 órákat, biztos vagyok benne hogy napokig nem aludtak a fronton, mert nem tehették meg.. 4-5napig birja az ember, a gyengébbek és betegesebbek nehezebben, Hacsak nem kinoznak előbb alszol be minthogy meghalnál, akit kinoznak ezzel az teljesen megörűl a végén elmeháborodottá válik, a saját arcát is levakarja, egyik legrosszabb kinzási mód, pláne a Vízcseppes tortura lehetett elképesztően kegyetlen.
2018. szept. 15. 12:14
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
személyes tapasztalat: jelenleg kb. 42 órája vagyok ébren mindenféle alvás és szundi nélkül (ha jól számolom, szombat reggel 6 körül keltem, azóta nem aludtam, most vasárnap 23:59 van), perpill már nem is igazán érzem úgy, hogy a valóságban vagyok... gondolkodni szinte már egyáltalán nem tudok, gyakorlatilag annyira haszontalannak érzem magam, mint egy vízimentő az olimpián
2018. okt. 22. 00:10
 20/23 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem ez embere válogatja, valaki 24 órát sem bír ki ébren valaki meg 2 napot is lazán, szerintem a 3 nap már borzasztó! Akkor már szarul van az ember, és akkor már olyan fáradt hogy az alvás sem megy egykönnyen, mivel az idegrendszert is nagyon igénybe veszi az ébrenlét a sok sok inger amit az ébrenléttel töltöttünk mind ott lesz az agyubkban, ha pl 60+ óra után aludni probálunk. Az agyad zsong, a szemed vibrál és ég ha becsukod a könnyed is kicsordul nem is olyan könnyű akkor már elaludni mint gondolnánk,én egyszer voltam fenn 3 napot, de soha többé nem csinálnám már mert qva szar
2018. dec. 16. 01:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!