Én vagyok az élő szövet a fém vázon? :O
mekkora baj, ha nekem nincsenek érzéseim?
nincs olyan, hogy sírok mert valaki megbántott, sírok örömtől, de még semmi emberi dolog sincs bennem... egyszerűen nincsenek érzéseim... ez nagy baj?
nem egészen értitek
vannak, de csak ilyen "alapvető" érzések... (máshogy nem tudom kifejezni, olyan hogy pl. örülök a pénznek, meg ha kapok valamit meg hasonló)
de pl. olyan nincs, hogy én ezt az embert sajnálom, én ezzel együttérzek, meg ilyen hasonló dolgok (akármilyen rossz hírt hallok, akármilyen jót, semmi nem fogalmazódik meg bennem csak az hogy "jóvan")
amúgy 13 éves vagyok, lehet ezt mondanom kellett volna
Akkor az empátia hiányzik belőled, majd ha felnősz, akkor jön az is..
Hozzáteszem hogy az érzelemmentességet nagyon egyszerű kideríteni.. Van-e olyan dolog, amire vágysz? Hogyha kívánhatnál egyet, akkor azt kívánnád? teljesen mindegy hogy ez egy számítógép, vagy a világbéke. Ha van ilyen dolog, akkor vannak érzéseid. Hisz ha mindennél jobban vágysz rá, akkor az a dolog okozna most neked leginkább örömet.
Hozzáteszem hogy 11 évesen én se sírtam mikor meghalt a dédim, csak nyugtáztam, elmentem temetésre, és hazamentem utána. Ha az ember felnő, elkezdenek fontosak lenni számára az emberi kapcsolatok (és itt nem arról beszélek hogy melyik ismerősöd hány képedet lájkolja), akkor alakulnak az érzelmek is. Hisz ami fontos, azt nehéz elveszteni. 13 évesen az ember még nem kötődik annyira a nagyszülőkhöz, vagy a dédszülőkhöz. Nincs sok közös téma általában. Jobban kötődik baráthoz, szülőhöz, kutyához.
Nem vagy te érzés nélküli megnyugodhatsz. Én se sírok mert valaki megbánt, én se sírok mert örülök, még is tudom hogy érzéseim vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!