A pestiekben miért van felsőbbrendűség érzés a vidékiekkel szemben?
Inkább a vidékiek alacsonyítják magukat, ezáltal önigazolást nyerve bizonyos problémákra...
Én pesti vagyok, de évekig éltem Győrben, és Kelet-Magyarországon is. Nem néztem le senkit, mert nem az élőhelye határozza meg az embert szerintem.
Mégis többször tapasztaltam, hogy az emebrek a saját szerencsétlenségük leplezésére-indoklására használják azt, hogy ők vidékiek, hogy "keletiek". Olyan legapróbb dolgokban is, hogy pl. összeszedjék a falevelet a ház elől... Itt keleten jó ez így is, le se szharnak minket. Stb stb stb, Pedig ez pl. nemhiszem, hogy vidékfüggő lenne...
Én is Tiszántúlon élek, és itteni rokonaim, ismerőseim egy része is Pestre menj. Néhány év alatt mind felvette ezt a bizonyos felsőbbrendű vonást, teljesen megváltozott a viselkedésük.
A született pesti rokonaink is pont ilyenek. Érdekes, hogy a dunántúli, a Pestieknél minimum 5ször 6szor gazdagabb rokonaimkra ez egyáltalán nem jellemző.
Nem tudom miért kellett a válaszomat lepontozni, de lehet ez a piros gomb nyomogatása is csak a fent említett önigazolás része...
A vidékiek is sokat lendítenének magukon ha kikapcsolnák ezt az önsajnálat üzemmódot, levennék azt a szemüveget, hogy őket mindenki utálja, mindenki lenézi őket, mert lehet épp ők beszélik be ezt maguknak.........
Én szerettem nem pesten lakni, annak is volt egy hangulata, és ha a munka elszólítana pestről mennék szívesen...
Mondhatnák mondjuk azt hogy elmegyek Pestre.
Én azért utálom Pestet mert nagy, és mert undorí a tömeg, és mert Magyarország tljes adójának a 80%-a oda megy, nem pedig arányosan szerte az országban. Ez mondjuk nem szép dolog, bár az tény hogy nem a pestiek tehetnek róla, akik külömben is bunkók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!