[Morbid sztori] Ha a szemetek láttára ölnék meg egy közeli hozzátartozótokat, mi lenne az első reakciótok?
Egy olyan konkrét szituációban, hogy pl: TV-n keresztül nézve az eseményeket, váratlanul fejbelőnék az illetőt egy ismeretlen helyszínen. Közben pedig aki elvesztette a közeli barátját/hozzátartozóját, - a gyilkos egyik megbízottja fogvatartaná - és végignézte az említett TV-n a gyilkosságot úgy, hogy nem tudott ellene mit tenni.
Tegyük fel, hogy nincs megkötözve az illető és a fogvatartó meg lőfegyverrel tartja sakkban.
Mi lenne erre a szituációra a LEGELSŐ reakciótok, ha ti lennétek a még életben maradt szenvedő alany?
Nem biztos, hogy 100%-osan értem: be vagyok zárva egy szobába és ott egy tévé, amin keresztül megölik egy közeli hozzátartózomat, méghozzá azok közül egy öli meg, akik közül egy másik engem fogvatart? :D
attól függ: ha esélyes hogy engem is meg fognak ölni, akkor szerintem akkor kapnék pánikrohamot, de ha ennek nem áll fenn a veszélye, akkor csak sikítanék nagyon sokáig és utána kapnék pánikrohamot :D Azt hiszem... de szerencsére még nem voltam ilyen szituációba :D (lekopogom)
Szerintem a sokk miatt zombi üzemmódba kapcsolnék és max néznék ki a fejemből mindenféle reakció nélkül.
Persze ha azt vesszük és lesz idő feldolgozni az eseményeket lehet dühömbe feldarabolom az illetőt aki a gyilkos közé tartozik a gyilkossal együtt.
Elég beteges egy sztori de kb így lennék ezzel.
21:58-as: Teljesen jól értelmezted a sztorit! :) (Bocsi, ha nem egyértelműen fogalmaztam.)
Egyébként igen, ilyenekre vagyok kíváncsi, hogy milyen arányban fagynátok le, milyen hamar fognátok fel, hogy mi történt, sírnátok-e teljesen átborzongva a tragédia miatt, vagy esetleg felbátorodnátok-e és nekimennétek-e a fogvatartótoknak!
Az a nehéz ezzel, hogy mivel senki sem volt még ilyen szituban, mindenki szépen lassan ki tudja ötletelni, hogy mi lenne a reakciója, de egy ilyen valós helyzetben nem feltétlen a józan paraszti ész vagy a "logikus" dolgokat cselekszi az ember.
Na, jó, akkor megmozgatom a fantáziámat...
Eléggé felhúznám magam, de mivel fegyvert szegeznek rám, ezért nincs értelme hepciáskodni, így várnék, ill. tervezném/keresném a menekülési/visszavágási lehetőséget, amivel -alkalomadtán és mielőbb- kellően tudnám honorálni ezt a genyaságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!