Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Paranoiás félelmeim vannak,...

Paranoiás félelmeim vannak, félek a sötéttől, gyakran halálfélelem jön rám, a wc-ig sem merek elmenni este egyedül a házban. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
Olyan szinten félek mindentől, hogy ez már nem normális. Este ha kint felejtek valami ruhát kiterítve, és be akarom szedni, nem merek egyedül kimenni érte. De nem is kell teljesen besötétedni ahhoz hogy féljek... az a furcsa, hogy az utcára kimenni a sötétbe, nem félek annyira, mint a kertbe kimenni... persze az utcán is félek, de nem annyira. Ez gyerekkorom óta bennem van, de minél idősebb leszek, egyre jobban félek. 18 éves vagyok. Ha este pisilnem kell, csak akkor megyek el wc-re, ha már nagyon kel. Akkor is 3-4 helységben feloltom a villanyt, mégis futva megyek vissza a szobámba, közben eszeveszett módon ver a szivem a félelemtől. A takarót, télen nyáron a fejemre húzom, és minden testrészem betakarom, mert félek. A szüleimet kell sokszor azért is megkérnem hogy kíserjenek le a konyhába. Pedig egybe van a házzal a konyha. Az ajtót mindig gondosan zárom be, néha el is barikádozom. Rettenetes félelmeim vannak tényleg, amikkel már nehéz együttélnem... a konyhába ha este mégis lemerészkedek, annyira félek... alig várom hogy végezzek azzal amiért lementem a konyhába, utána szinte fejvesztve rohanok be a szobámba... mint akit üldöznek.... üldözési mániám is van. Nyugodtabb vagyok ha a szüleim a közelemben vannak, és ébren vannak. És csak úgy tudok elaludni ha megy a tv, beállítom időzítőre hogy kikapcsoljon. De ha kikapcsol, és még ébren vagyok, eszeveszettül kapkodok a távirányítóért hogy visszakapcsoljam, mert nagyon elkezdek félni. Szerintem ez már betegség. Azt szeretném kérdezni, tudnátok-e ajánlani valamit nekem? Mit kéne tennem? Ha elmegyek ezt elmondani a háziorvosomnak, szerintetek mit fog csinálni, hova fog küldeni? Ha elküld pszichológushoz, az nekem sokba fog kerülni? Egyébként visszaemlékezve sem tudok olyan trauma szerűséget, ami ezeket a félelmeket okozná. A szüleim sose bántottak, jó volt a gyerekkorom. Soha nem támadott meg senki, a házba sem tört be senki.. Nagyon rossz így élni. Az értelmes válaszokat előre is köszönöm.

2013. júl. 8. 20:40
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Beutalt a pszichiátriára, majd pénteken kell mennem a pszichiátriára!
2013. júl. 17. 18:34
 12/20 anonim válasza:
Ez teljesen normális. Az emberek ősei (emlős állatok) is féltek a sötétben, mert ekkor vadásztak a dinoszauruszok.
2013. aug. 1. 14:37
 13/20 anonim válasza:

12-es te mekkora barom vagy.

Akkor még dinook sem voltak.

Vág az eszed mint a borotva...

2013. aug. 2. 13:57
 14/20 anonim válasza:
nekem is ez volt én úgy győztem le hogy leszartam mindent de tényleg mindent kimentem és mondtam magamban hogy legyen bármi szrok rá és kész
2013. aug. 8. 23:59
 15/20 anonim ***** válasza:

hat en nem tudom kicsi koromba feltem a sotetbe olyan 7-8 eves lehetem de azota nem felek en meg szeretek is ejel jarkalni en szinte minden napp a varosba vagyok bar nem minden ejel de neha egyedul es mostmar nem felek amitol en felek az a magasag most hogy mar 18 letem szornyu teliszonyom lett ha mar par meter magasban vagyok mondjuk 5-6 akor elkezdek felni de ez fura mert meg egy par evel ezelott felruktuk a labdat az iskola tetore ami harom emeletes volt es felmasztam a tetore igaz nehezen de sikerult en nem feltem de akik kin voltak azok nagyon feltek es feltetek ok aszt mondtak hogy hagyam ott nem er anyit az alabda de en leszetem most meg semmi pezer nem menek fel meg a tetore se nem hogy egy emeletes haz tetejere

mondjuk en ugy tudtam legyozni a felelmemet a sotetbe hogy sokat jarkaltam a sotetbe hiaba is feltem es sikerult bar en nem mentem doktorhoz en a teliszonyon kivul mar semitol nem felek meg a halaltol sem mert ugyfogom fel hogy egyszer ugyis meghalok es aszt a par evtizedet amig elek aszt eljem ki eljjel es nappal egyarant

minden ejjel horror filmet nezek es altalaba magamba ha nem is horrort kor olyat amie gyilkolnak vagy ijen durvabb halal eset tortent ezeket foleg ejjel ejjfel utan szerintem akkor a legjobb akor a legremisztobb

ejjel nalam a takaro szoba se johet vagyis nyaron en nyitott ablakokal meg boxerbe alszok nem birom a nagyon meleget es ejjel kihul a haz legalabb namindegy

remelem szerencsetewk lesz ezekel a felelmekel es sikerul legyozni oket ugy hogy ennekem is sikerult

GOOD LUCK GUYS AND GIRLS

2013. szept. 6. 02:35
 16/20 anonim ***** válasza:
Szia tudod én is egy évvel ezelőtt olyan paranoiás lettem hogy az már beteges,nagy családi házban lakunk és mivel à szüleim reggeltől estig dolgoztak így még jobban féltem és minden este sírva aludtam el és ha kellett északa pl:pisilni akkor inkább reggelig tartogattam és ráadásul minden télé képet és hangot bepzeltem magamnak és ré egy teljes hónapig tartott és méghozzá a legjobb barátnőmmel éltem ray át és ré tudod hogy mitől volt?eggyetlen egy horrorfilmtől amit à barátnőmmel közösen néztünk meg a paranormal ectivity,most tudok hogy ré nagyon bénán hangzik de életembe legalább láttam 150 horrorfilmet de dose lettem ennyire depisÉs tudod rájöttem arra hogy én egyedül à démonos horrorfilmeket nem nézhetek mért bekattanok mért Pl:aegy láncfűrészes vérengzős filmer nehezebb elképzelni hogy utánad jön mintha à démont nézem.De amikor arra az időszakra gondolok megint elönt à félelem szóval tudom hogy mit érzel és tudod mi segített ray átvészelni, hogy ott volt à barátnőm mert tuera hogy mit érzek nélküle nem ment volna a felejtés tehát békés egy megértő személy kéne!!!!Nagyon sajnállak!Sok sikert!
2013. szept. 24. 21:43
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat is!

Én sose néztem horrorfilmet, szóval az okát sem tudom hogy mi miatt alakult ki ez a pánikbetegség.

Azóta pszichiáterhez járok, és kaptam két fajta gyógyszert is, amik szerencsére valamilyen szinten gyengítették a félelmeimet, de nem szűntették meg.

2013. okt. 5. 10:49
 18/20 anonim ***** válasza:

Drukkolok neked.

Saját magaddal is úgymond meg kell beszélned ezt a dolgot. Tehát pozitívan gondolkodni, hogy nincs mitől félned, nem reális a félelmed mert bezártad az ajtót stb...

Esetleg éjszakai fényt konnektorba dugni, hogy ha wc-re kell menned ne legyen teljesen sötét és akkor nem fogsz annyira félni, és egy idő után hozzászoksz.

2013. nov. 4. 14:27
 19/20 anonim válasza:

Mintha magamat olvasnám és ezt nagyon komolyan mondom. Azóta miujság veled? Én is nagyon félek itt van lassan fél 10 pisilnem kell és nem merek kimenni nehogy felkeljen a szüleim. Beképzelek magamnak olyan dolgokat ami stresst vált ki nálam. Szerintem nekem is pszihiáter kell. Pl valamelyik csaladtagom elmegy wcre nagy'' és büdös van ott és mindig bezárom az ajtót de mindig valaki kinyitja. Na mindegy valahogy az ilyen dolgokat le kell,hogy győzzem. De igy is ugy irok hogy be van kapcsolva a telefonomon a zseblámpa mert félek mindentől. Egy horror filmet láttam nagyon féltem Thomas Hewitt Texasi láncfürész 3 éve és azóta ez van velem. 14 éves fiu vagyok 11 évesen láttam.

Könyörgöm segitsetek

2017. jún. 28. 22:26
 20/20 A kérdező kommentje:
Kedves mindenki! Ha segítek ezzel, leírom a mostani állapotom. Azóta eltelt már 8 év. Két fajta gyógyszert szedtem, Ataraxot és Rexetint. Fél évig szedtem, majd abbahagyhattam. Azóta simán kimegyek este a wc-re simán mozgok a kertben. Nem mondom hogy nincs bennem egy leheletnyi félelem sem, de egy hangyabokányi a régihez képest. Ja és takaró nélkül is tudok már aludni. :)
2021. júl. 22. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!