Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a tanulsága lehet a magyar...

Mi a tanulsága lehet a magyar Erőss Zsolttal történteknek a mindennapok embere számára?

Figyelt kérdés
Ez lehetne egy negatív példa is?
2013. jún. 23. 20:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
89%

A 9. válaszoló vagyok. Igazából nekem Erőss Zsolt alakja akkor lett unszimpatikus amikor önként döntött az amputáció mellett. Ezt valahogy a józan ésszel nem tartom összeegyeztethetőnek. Volt egy használható lába amivel annyi gond volt, hogy nem tudta volna folytatni a hegymászást. Itt azért felhoznám a profi sportolók példáját amikor lábsérülés után abbahagyják az aktív sportot nem pedig amputáltatják a lábukat és beállnak a paralimpiai csapatba játszani. Ez a szokványos hozzáállás. A test és az élet fontosabb egy szórakozásnál, egy életformánál. Ahol a kettő értékaránya megfordul ott szerintem gondok vannak.

Szerintem a hasonlat tökéletes, hisz a hegymászás is sokak által elismert sport.

2013. jún. 24. 11:30
 12/15 A kérdező kommentje:

A legutóbbival egyetértve.Ő egy parasportoló volt.Amit elért

figyelemreméltó,de ahogy itt hagyta a környezetét,azzal mindent tönkretett.Több ésszel bőven sokáig folytathatta volna,és a gyerekeit is látja fejlődni.Persze ez úgy nem megy,ha állandóan a határokat feszegeti valaki.

Én nem tudom,a meghívott előadásokon is azt tanította"ha jön a szakadék akkor adjunk gázt"-érthetetlen.

2013. jún. 24. 11:43
 13/15 A kérdező kommentje:
Az a baj,hogy a mai világ arról is szól,hogy minél bravúrosabban,és újat mutatva érjen valaki a csúcsra.Ha ez nincs,akkor az egy "niemand" és egyszerüen nem jegyzik,az tehát csak egy "túrista".Márpedig ebből megélni nem lehet,az csak hobbi,de aki ebből meg akar élni,annak sajnos mindíg fel kell jutni.Az senkit nem érdekel hogyan,csak az eredmény az érdekes. Mint a munkahelyeken,ez is egy munkahely,csak halálos".
2013. jún. 24. 11:56
 14/15 anonim ***** válasza:
Aki életveszélyes munkahelyet választ tudjon magára. Nem kell a bátorságáért magasztalni. Eltekintve pár kivételtől ahol a munkájukat végző emberek a közösségért áldozzák fel magukat. Persze jó dolog, hogy magyarok voltak ezeken a hegyeken de azért ez nem a közösségért való tevékenykedés szerintem.
2013. jún. 24. 12:04
 15/15 A kérdező kommentje:
A legutóbbihoz: Az biztos,hogy Erőss nem a közösségért áldozta fel magát,ez nem az a kategória.
2013. jún. 25. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!