Miért rossz ember az, aki kövér?
Alapban egy ostoba sztereotípia minden kövér embert elítélni, mert nem tudhatjuk miért az. lehet hormonális, egészségügyi oka is.
De ahol nincs ilyen, ott sajnos az akaratgyengeséget, a könnyen elcsábulást, a kényelmesebbik dolgok választását, a kontroll nélküli zabálásokat és az elpuhultságot sugározza a kövérség. Azt, hogy jó zabálni, de lusta tudatosan étkezni, holott van olyan értdend, ahol sanyargatás nélkül is tartható az ideális súly.
Hát ezekért.
a panasz áradatok miatt elsősorban.
pl a-most azért nem edzek mert...kezdetű mondatok miatt.
másodsorban meg a pocsékolás miatt.
egy ember minek él két embernyi testben?
ez meg alapból azt is jelentheti,hogy 2x annyi minimum a kalóriabevitele is.
ez pocséklás minden szinten.
de valahol meg is értem őket,sőt van kövér barátom is.
sokat beszéltem vele a dologról és ő nem teheti meg azt,hogy húst hússal egyen meg zöldségeket,ami egyenes út lenne az egészséghez és a karcsúsághoz,mert egyszerűen nem telik rá neki.
úh nála marad a kenyér kenyérrel,meg krumpli és szépen dagad.
viszont az edzés elkezdésére semmivel nem lehet rávenni.
de az minden túlsúlyosra igaz,hogy ha feltennék nekik a kérdést,hogy heti 6x10perc!!! edzés,vagy azonnali fejbelövés,akkor az utóbbit választanák az tuti,mert a legkisebb rendszertől és fizikai kihívástól is irtóznak és ami a legszörnyűbb,hogy feleslegesnek is tartják.
"Elég érdekes felfogás, hogy az ember értékét az étkezési szokásai határozzák meg."
Érdekes vagy sem, de így van. Az ember étkezési szokása meghatározza az igényességét, az meg közvetve az értékét.
Tudod mi az igényesség?
Úgy viselkedni, hogy megfeleljünk az igényeknek. Pl. a testnek nem jó a piszkos, így igényesség a mosakodás, fogmosás, hajmosás, körömvágás, tiszta ruha. De a testnek ugyanúgy nem jó, ha plusz 20 kg zsírt kell cipelnie, nem jó a keringésnek, az ízületeknek stb. Tehát kövérnek lenni igénytelenség. Igénytelenség magunkkal és a testünkkel szemben. Sőt, a testnek szüksége van mozgásra is, sportra. Izmok, keringés, stb. miatt. Ha valaki nem mozog, az megint ugyanúgy igénytelen saját magával, és a testével kapcsolatban. Nem is nagyon szép látvány egy "sportolatlan" test.
Tudom, hogy kövérnek lenni és/vagy nem mozogni kényelmes dolog, de igénytelen.
Mellesleg tudod mi igénytelen még? Az ahogy írsz. Se nagybetű, se ékezet, se normálisan leírt szavak.
Szerintem téged nem a kövérséged miatt nem kedvelnek. (fenti komment alapján)
Nem lehet, hogy próbálsz egy belső hiányosságot egy külső hiánnyoságra hárítani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!