Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy küzdhetném le a félelmem?

Hogy küzdhetném le a félelmem?

Figyelt kérdés
Nos az a probléma hogy nem bírok megnézni egy horror filmet se, főleg nem egyedül. Egyedül soha el se kezdeném.. és zavar hogy parázok mindentől, pl nem merem megnézni a youtubeon hogy valaki amnesiaval játszik vagy a slender-el. és szeretnék mindezen túllépni, de nemtudom hogy. A dologért egyébként az felelős hogy 8 éves koromba megnézették velem a texasi láncfűrészest, amihez kellett vagy 2 hónap hogy ne anyámmal aludjak lámpafénynél :D

2013. jún. 15. 14:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy amúgy? (Nem provokatív kérdés!)
2013. jún. 15. 14:44
 2/15 A kérdező kommentje:
19 és lány :D
2013. jún. 15. 14:45
 3/15 anonim ***** válasza:

ülj le, azt nézd meg....nem lesz semmi

Ha erre gondolsz, hogy úgyse fogod megnézni, akkor tényleg nem fogod. Ülj le a TV elé rakd el messzire a távirányítót, azt kezd el nézni.

2013. jún. 15. 15:00
 4/15 anonim ***** válasza:
Én is hasonló cipőben jártam.. Velem is hasonlóan horror filmet nézettek mikor kicsi voltam :S Velem nem csak 1-et hanem egy tucatnyit.. Este sokáig lámpafénynél aludtam és nem mertem a sötétbe menni mert mindig azt vártam ,hogy mikor veti rám magát valaki vagy valami :D Persze most már meg tudom őket nézni ,de nem nagyon szeretem őket :) Én úgy tettem magam túl a dolgokon ,hogy kéntelen voltam spanomékkal megnézni egy párat később és akkor már rájöttem ,hogy nincs mitől félnem :) 17/F
2013. jún. 15. 15:25
 5/15 anonim ***** válasza:

Uhh az Amnesia nagyon betett nálam,10 percnél tovább nem ajánlatos vele játszani,mert baromira nyomasztó érzésed lesz,és nem is bírod tovább.

A filmek,pedig csak filmek,előre el van tervezve,mikor,hol fogsz félni,vagy megijedni.Ha nem éled bele magad,akkor már nem olyan félelmetes.

2013. jún. 15. 15:43
 6/15 anonim ***** válasza:
Nem muszáj horrort nézned...
2013. jún. 15. 15:50
 7/15 anonim ***** válasza:

WRX..., te a hollywood-i thriller-re, horrora gondolsz. Léteznek alattomosabbak is.

Kedves kérdező, nem feltétlen kell , h sokkolja saját magát az ember. Érdemesebb tisztább fejjel létezni. Nem muszáj bonyolítani az életet.

Azonban ha KONKRÉT félelem van az emberben, annak biztosan van tudatalatti összefüggése, a tudatalattiba meg kisebb korból ,gyerekkorból kerülnek kellemetlen élmények, elfojtás által. Nos, ezekkel már fontos szembenézni, de

egyrészt fokozatossággal,

másrészt oly módon, hogy előre tudod, mi fog történni (a thriller/horror filmnézés ezért se megfelelő megoldás, akár növelheti is a félelmet)

harmadrészt meg ha találsz egy megbízható ember, akár szakembert, aki segít legyőznöd a félelmed, az is hozzájárulhat a félelmed megszüntetéséhez.

2013. jún. 15. 16:06
 8/15 anonim ***** válasza:

Akkor ne nézd, felesleges is vérengző, idióta filmeket nézni.Mire jó az?

De egyébként azon el kéne gondolkoznod, pontosan mitől félsz?Mit juttatnak eszedbe ezek a filmek?

Én például nem nézek öldöklős horrorokat, de nem félelemből, inkább valami féle erkölcsi megfontolásból.Mások szenvedésén szórakozni nekem nem jelent kikapcsolódást.Viszont a jó kis szellemes,misztikus filmeket,elgondolkoztató thrillereket szeretem.Inkább ezeket próbáld megnézni.Bár ha a természetfeletti dolgoktól is parázol, akkor inkább ilyet se.

2013. jún. 15. 16:17
 9/15 anonim válasza:
Én sem merek egyedül horror filmet nézni :( és én is 20 éves vagyok de nagyon félek a sötétbe és lámpafény nélkül wc-re sem merek elmenni :(
2013. jún. 15. 19:41
 10/15 anonim ***** válasza:
Kérdező, ennél nagyobb para nem érhet:Egyszer horrorfilmet néztem éjjel(egyedül maradtam otthon és csak olyankor tudok ilyen filmet nézni, mert más a családból nem szereti).Közben elment az áram, nekem viszont muszáj volt Wc-re kimennem.Egy ideig próbáltam türtőztetni magam, aztán csak bátorságot erőltettem magamra, mivel bepisilni nem akartam.A szobán áthaladva azonban ráléptem a macskára...De legalább wc-re már nem kellett kimennem.
2013. jún. 15. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!