Üdv! Mi lehet a hiba? (bővebben alább)
Régóta motoszkál bennem egy gondolat ,söt kérdés amire nem találok választ magamban!
37 éves vagyok! Ez önmagában még semmit nem jelent no de!
nőtlen is vagyok,és ráadásul a szüleimmel élek!
Van egy bátyám aki épp ellentétem, már 20éves korában elköltözött hogy saját élete legyen,szakmát tanult, barátnői voltak,minden amibe kezdett siker volt számára,mára családja van felesége,gyermeke, saját lakása,autója, szóval mindene, ezzel szemben nekem semmim egy autón kívül,motoszkál bennem a kérdés vajon engem mi tart a szülői háznál amiért nem tudok elválni töle?nincs barátnő,nincs munkám,semmi olyan mint amit a bátyám elért!
Mi lehet a gond? mi van meg a bátyámban ami bennem nincs ahhoz hogy érvényesülni tudjak,az egész életem csak kudarcokból állt, bármihez nyúlok,bármivel próbálkozok,kudarc a vége! 20 éve vagyok a szakmai pályán de egy évnél többet nem tudtam megmaradni egy állásban sem!Önsajnálat szagúnak tűnhet amit irok,de mégis ugy érzem valami gond van az emberi jellememmel,csak nem tudom mi hibádzik és hol?
Drága Kérdező!
Az hogy 37 évewsen még mindig a szüleiddel élsz, az baj. Te is látod, hogy hiányzik belőled a határozottság és a kitartás. Ezeken kellene változtatnod.
Azt gondolnám, hogy félsz külön költözni, félsz az élettől a felelősségtől, vagy pedig lusta vagy, de ennek ellentmond az, hogy dolgoztál külföldön. Ha valóban dolgoztál, akkor hogyan volt hozzá bátorságod? Most meg hová tűnt a bátorságod?
Keress munkát, aztán menj albérletbe és meglátod, találsz barátnőt is, csak hinned kell benne!
Kései Sirató,a dolog igaz,valóban dolgoztam külföldön,nem is kevés ideig,és most is azon dolgozom hogy mihamarabb visszamehessek,ezzel kapcsolatban jutott eszembe még valami,
amikor odakint voltam egyfojtában hazavágytam,és ugy éreztem nem való nekem a hosszabb távollét az otthonomtól,ám fura hogy amikor itthon voltam akkor meg külföldre vágytam vissza,de minél előbb!Na ez vajon mitől lehet?hogy sehol se jó,se itthon se távol!A Határozottság az biztosan érzem hogy hiányzik belőlem,folyton az az érzésem hogy hiába tanultam ki több szakmát,hiába értek sok mindenhez, hiába tapasztaltam már sok mindent,mégis mintha semmihez nem értenék és semmit nem tudnék,csak a bizonytalanság!az van bennem!Az önbecsülésem nagy mértékben meg lett tépázva az évek során és félek hogy már sosem fogom tudni helyrehozni!
Azért valamennyi hit biztosan van benned, például, amikor elkezdtél 1 sulit, hitted, hogy be fogod fejezni, amikor elkezdtél egy munkát, hitted, hogy tudod majd csinálni, ezt kellene fejleszteni.
Elsősorban el kell foigadnod önmagad, koncentrálj arra, amiben jó vagy, biztos vagyok benne, hogy van ilyen.
Szia Kései Sirató!
amit a hitről írtál nekem, lehet benne valami,elég sok iskolát és tanfolyamot elvégeztem már,több szakmai végzettséggel is rendelkezem, az elemi iskolaitól egész a szakközépiskoláig,épp a minap találtam új munkahelyet is, aláírtam egy szerződést,tehát dolgozni fogok újra és tervezem hogy újra beülök az iskolapadba, nyelveket tanulni,fejleszteni a meglévő német nyelv tudásomat és további szakmai képesítés megszerzése okán!Lehet hogy amit én hiánynak érzek az valójában mind megvan bennem csak megerősítésre lenne szükségem ahhoz hogy higgyek is benne?
Van egy két olyan ember az életemben (egyik a szülőapám) aki rendkívül negatív ember,mindenkiben és mindenben csak a rosszat látja,bennem is,bátyámmal együtt gyakran hallgattuk tőle hogy buták vagyunk,nem tudunk mi semmit se, nem visszük az életben semmire se és még fojtathatnám,a bátyám rácáfolt erre,munkahelye van,lakása,gyönyörű felesége és egy aranyos tíz éves kisfia,mindent elért amire egy férfinak szüksége lehet az életben,őszintén szólva öt tekintem a példaképemnek,talán ezért van az hogy szeretnék hozzá hasonlítani!Én érzékeny ember lévén jobban magamra vettem ezeket a bántó és lekezelő szülői szavakat és talán ez is lehet az oka valahol hogy kevésbé hiszek és bízok magamban,de van bennem egy kis szikra, valami fura dolog ami sosem enged padlóra kerülni,sokszor vesztettem már el a munkahelyemet, ért szakítás barátnők részéről,de sosem omlottam össze,tény hogy elbizonytalanodtam sokszor, de elhagyni sosem hagytam el magam,nem nyúltam italhoz,sem drogokhoz, józan és erős tudtam maradni mindmáig a körülmények ellenére!
"Lehet hogy amit én hiánynak érzek az valójában mind megvan bennem csak megerősítésre lenne szükségem ahhoz hogy higgyek is benne?"
Igen!!!!
-aa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!