Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van összefüggés a falun...

Van összefüggés a falun felnőtt fiatalok arca, vonásai és a városban felnőtt fiatalok arca között?

Figyelt kérdés

Komolyan megfigyeltem, hogy aki falun nőtt fel, egyszerűen más az arcuk, gondterheltebb, komolyabb, csúnyácskább, nem is tudom olyan népiesebb, pl. mintha reklámot forgatnánk a magyar kultúráról, akkor biztos őt raknám be, mert látszik rajta, hogy olyan igazi magyar.

Ezzel szemben a városi gyerekek, és 20-on évesek is, teljesen más arcvonásokkal rendelkeznek. Kisimultabbak, tisztább az arcuk, helyesebbek, sokan ugye a lányok közül európai és világszínvonalú modellek is lehetnének.

És nem a hajviseletre, és a sminkre gondolok...

Egyszerűen mag az arc. Enny9it számít, hogy egy városi magabiztosabb, többet látott a világból, megkapja,ami kell neki, és látszatra elégedett?

Míg falun csak sóvárognak ez után, meg amúgy is sok a ház körüli teendő stb.

Vagy arra gondoltam, hogy más testű, túletetett fiatalok a városiak, meg a mesterséges adalékok a kajában stb. és ez hosszú távon kialakít, egy más fajta külsőt.

Míg falun csak természetes táplálékot esznek, csecsemő koruk óta és ők így természetesebb külsővel rendelkeznek, mégha kicsit csúnyácskább is. Plusz ők valószínű mindigis kevesebb táplálékot kaptak, így nem lettek ilyen túlfejlett szép emberek, hanem csak átlagosak.

Nem akarok senkit megbántani, de egyszerűen foglalkoztat a téma.

2013. máj. 16. 23:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
47%
Ekkora baromságot... :D
2013. máj. 17. 08:01
 12/21 Antimod ***** válasza:
84%

"Míg falun csak természetes táplálékot esznek, csecsemő koruk óta"

Mintha ők nem a teszkóba járnának vásárolni autóval, vagy a helyi cébéából vennék a szintén "import" kaját. Lehet, hogy valamivel több gyümölcsöt esznek, mint a városiak, de nincs ekkora szakadék a táplálkozások közt.

2013. máj. 17. 08:43
 13/21 anonim ***** válasza:
78%

Ha van ilyen különbség, akkor az szerintem abból adódhat, hogy a falun felnőtt gyerekek már egész kiskoruktól fogva kint vannak a levegőn a kertben ,játszanak, segítenek a szülőknek a ház körül. Télen, nyáron.

Míg a városi gyerek bent van a panelban, naponta néhány órára leviszik levegőzni, a játszótérre, hogy kicsit mozoghasson is.

Szerintem ez sokat számíthat. A levegő és a mozgás. Míg egy falusi a szinte állandó kintlétéből fakadóan kap egy természetes jó testformát, addig egy városinak a konditeremben vagy a lányoknak tornával kell ezt elérniük, ami ugye már nem olyan természetes mint a folytonos kinti mozgás, játék, munka. Mert az utolsó odafigyelés nélkül formálja az ember minden porcikáját, addig a városinak direktben kell rámennie minden részére külön-külön, hogy mind formálva legyen.

Másrészt biztos a napfény, a téli hideg levegő is befolyásolja a bőr minőségét. Úgymond edzettebb lesz, nem olyan sima mint egy városié, aki a szobában nő fel, a plázákban, és csak napi egy-két órára vitték le a levegőre kiskorában. És ez az egy-két óra egészen tizenéves korig tart, mert ugye sokáig a gyereket elviszik suliba, hazaviszik, jó ha suliban kint van valamennyit az udvaron, utána pedig ismét a négy fal között. És ez így folytatódik tovább. A fiatalok suliba járnak, majd szórakozás gyanánt valahova beülnek, így ők sincsenek levegőn, később, mikor már dolgozik az ember, akkor pedig meló után nincs ereje az embernek valahova is menni, csak örül, ha hazaér.

Míg egy falusi ember suli után játszik a kertben, a felnőtt meló után jólesően kiül a kertbe lazítani...

2013. máj. 17. 09:28
 14/21 anonim ***** válasza:
57%
én nem igazán vettem észre jelentős különbséget pedig elég sok falusi ismerősöm van, ha van is akkor valószínűleg az az oka, hogy a városban sokkal több ember él, ezért változatosabb az emberek génállománya, ami előnyös az utódoknál
2013. máj. 17. 09:28
 15/21 anonim ***** válasza:
60%

Na bekaphatja minden olyan városi, aki valamilyen szinten is többre tartja magát a vidéken felnőttektől! Mondjuk van benne valami, mert a vidéken élők nehezebben élnek, mint a városiak. És most nem a segélyekenvtengődő léhűtő faszokra gondolok, hanem azokra, akik 3 műszakot húznak le és akkor is elég lesz a pénze arra, hogy a számlákat kifizesse, ill. Tud enni. Csak ebből kimarad a pihenés. Városiak valamivel jobb helyzetben vannak, itt pedig inkább a pestiekre gondolok, mert sajnos tapasztalatból mondom, hogy jobban élnek ők. Én falun nőttem fel, városba költöztem, amikor középsulis lettem. Tapasztaltam azt idióta városban felnőtt tudatlan barmok diszkriminatív viselkedését. Persze mindig voltak kivételek, sokan, de voltak olyan hülyék, akik engem néztek le, mert ő betűvel beszélek. Az nem számított, hogy még ők buknak vagy 6 tantárgyból, mert segg hülyék, én meg jelesre végzek.

Félreértés ne legyen, én nem átlagban mondom hülyénem a városi embert. Én azokra vagyok rohadt dühös, akik sztereotipizálják, a vidékieket és magát csaknem felsőbbrendűnek tekinti.

2013. máj. 17. 09:35
 16/21 anonim ***** válasza:
68%

9-es vagyok!

Kedves 10-es!

Nem volt véletlen részemről, hogy a város = Pest, a többi = falu tűnt ki a megfogalmazásomból!

Engem is sért, mert több alkalommal is úgy éreztem, hogy a Pesten élők kategorizálják így az embereket, az ország lakosságát, az értelmi színvonalunkat, lám! most pedig a szépségünket vagy éppen külső csúnyasáunkat.

stb. stb.

Nézd meg ezt is, azzal kezdi: ... aki falun nőtt fel ...

Hát én sem vagyok pesti,és bizony engem is irritál, hogy sok aszfalton szaladgáló, aki a fél Rossmant magára keni és azt hiszi, hogy attól lesz szép, és ilyenfajta megkülönböztetéseket végez, ilyesmivel tölti az idejét, ...

Jönne le ide "vidékre" egy hétre, nem kell, hogy ganézza a disznót, tehenet, csak próbálja meg egy hétig dúrni a földet, meg s tűsarkú divatcipőjében végigmenni a "falusi aszfalton" stb. stb.

Kíváncsi lennék arra, hogy utána hogyan tudna a tükörbe nézni, és milyennek látná magát akár kívülről, akár belülről!!!!

2013. máj. 17. 09:56
 17/21 anonim válasza:
51%

leszogezem, videki vagyok, de varosi. gyerekkoromban megtapasztaltam a falusi eletet is nagyszuleim altal.

jah jo otlet. a varosiak menjenek videkre nehez fizikai munkat vegezni, hagy menjen tonkre a kemeny fizikai munkatol a testuk, a falusiak meg uljenek be az irodaba, es hulyuljenek bele a monitorba, es menjen szet a hatuk a sok ulestol. bizonyos szinten mindenkinek van valasztasi lehetosege, falurol is el lehet menni a kozeli kisvarosba adminisztratornak, ahogy varosi letere is koltozhet valaki falura. es ha mar a lenezesrol van szo, sokszor a falusiak nezik le a varosiakat, ahogy a hozzaszolasokon is latszik... miert nem elheti mindenki kussban a sajat eletet? mert nem elegedett? valtoztasson, es elegedett lesz.

erre ugyis jon a valasz, hogy okostojas vagyok es szuklatokoru, mert nem mindenkinek van lehetosege. az lehet. de sokkal tobbnek lenne lehetosege, csak nem mer valtoztatni egyik iranyba sem. kenyelmesebb otthon panaszkodni. udv.

2013. máj. 17. 12:05
 18/21 A kérdező kommentje:

Pontosítok, én ezt Szegeden figyeltem meg, ugye az egyetem miatt ide nagyon sokan jönnek a fiatalok, és ezt vettem észre. A másik, hogy smink nélkül gondoltam a lányokra, szóval hogy tényleg nem azok alapján, hogy még mit tud szépíteni magán, hanem hogy eredetileg milyen külsővel áldotta meg a sors.

De megmondom őszintén, én látom a sok sminktől is, hogy valaki valójában szép-e kisimult-e, vagy nem.

Amúgy valószínű az elégedettség és a magabiztosság a titok. Talán.

2013. máj. 17. 14:46
 19/21 anonim ***** válasza:
55%

40 évig laktam városban. Szerintem városban tényleg csak LAKNI lehet, ÉLNI nem. Jó, tudom, a városiaknak az az élet, hogy pláza, meg dizsi, vagy fenetudja, mostanában éppen milyen egyéb haszontalanság járja. Lelkük rajta. 15 éve végre lehetőségem nyílt vidékre költözni, és egy percig sem haboztam. Most saját erdőm, rengeteg állatom, szép nagy területem van, és megnézném azt a városit, akivel cserélnék.

Egyébként a kérdés nem lep meg. Az ember úgy van összerakva, hogy csoportokba tömörül, aztán kollektíve utálja a másik csoport tagját. Lehet párt, szurkolói tábor, vallási hovatartozás, idős/fiatal, tolvaj és meglopott, mindegy, csak lenézhesse a másik kasztba tartozót.

2013. máj. 17. 17:43
 20/21 A kérdező kommentje:

Elnézést én a magyarázatban is írtam, hogy senkit nem szeretnék megbántani, csak egyszerűen ezt figyeltem meg. És kíváncsi voltam, hogy más is megfigyelt-e ilyet. Természetesen nem lehet általánosítani, és nem igaz mindenkire, de sok emberen észre vettem már.

Ráadásul ha valaki nem tudja rá a választ, kérlek azt írja, hogy: "Bocsi nem tudom." A kérdés nem másra vonatkozott, hanem kizárólag az arcra, arcvonásokra.

2013. máj. 17. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!