Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A Baden-Württembergiek rasszis...

A Baden-Württembergiek rasszisták a magyar svábokkal szemben?

Figyelt kérdés

márc. 20. 20:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok magyar sváb, csak simán magyar, és azt tudom mondani, hogy életemben ilyen barátságos emberekkel még nem találkoztam, mint ott. :)
márc. 20. 20:48
 2/10 anonim ***** válasza:
37%
A "magyar svábok" 99 %-a nem sváb eredetü!
márc. 20. 20:50
 3/10 anonim válasza:
49%
A sváb nem egy rassz - milyen kérdés ez?!
márc. 20. 21:08
 4/10 anonim ***** válasza:
29%
Ja, mióta értelmezhető a „rasszizmus” fogalma két fehér népcsoport között? 😂
márc. 20. 21:12
 5/10 anonim ***** válasza:
Gondolom, nem rasszra, hanem előítéletességre gondolt a kérdező. Sokszor lehet tapasztalni, hogy az emberek kirekesztik, lenézik a máshonnan jövőket, de szerencsére nem mindenki, jó fejek mindenhol vannak.
márc. 20. 22:47
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Az én falumban vannak még svábok néhányan és pont Baden-Württembergből telepítették ki őket anno, Waldstettenből. A falunak egyébként pont emiatt testvérvárosa is Waldstetten. Aktív kapcsolatot ápol a két település egymással, időnként jönnek is hozzánk Mo-ra látogatóba néhányan, vagy a mi sváb lakosaink mennek ki hozzájuk.

Mi is egy olyan házban lakunk, ami 60-70 évvel ezelőtt egy sváb család háza volt. Emlékszem, gyerekkoromban egyszer megjelent egy egész német család nálunk, voltak vagy hatan-heten, fiatalok - idősek vegyesen és mesélték, hogy a mi házunk volt anno az ő szüleik, nagyszüleik háza. Addig-addig beszélgettünk az utcán, míg megkérdezték, hogy bejöhetnének-e megnézni, hol laktak a felmenőik. Beengedtük őket, nagyon meg voltak hatódva (egyrészt a vendégszeretetünktől, kínáltuk őket mindennel, sütivel, kávéval, étellel, itallal, másrészt a háztól és az emlékeiktől). Amikor elmentek, mi, gyerekek kaptunk tőlük ajándékot a tesómmal, játékot meg csokikat, édességeket. És invitáltak magukhoz, hogy ha Németországban járunk majd valamikor, keressük fel őket és látogassuk meg őket. (Erre nem került sor, mert sosem jártunk Németországban közösen a családdal, de mindenesetre kedves gesztus volt tőlük az invitálás, meghívás.)

Én nem gondolom, hogy rasszisták lennének a magyar svábokkal. Szerintem sokkal inkább barátságosak, kedvesek.

márc. 21. 03:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Sváb vagyok, éltem Baden-Württembergben, semmilyen rasszizmust nem tapasztaltam. De alapból csak páran tudták rólam, hogy sváb vagyok, ez nem szokott az ember homlokára írva lenni…hogy merült fel benned egyáltalán ez a kérdés?
márc. 21. 09:19
 8/10 anonim ***** válasza:
7.: Én nem a kérdező vagyok, de olvastam történelmi írásokban, hogy volt rá példa, hogy lenézően, ellenségesen fogadták Németországban az oda visszatelepített svábokat anno. Valószínűleg mindenkinek mások a tapasztalatai, mert ez attól függ, ki milyen emberekkel találkozott.
márc. 21. 11:31
 9/10 anonim ***** válasza:
50%
#8 mikor, 200 éve? :D Manapság már egész más a világ.
márc. 21. 11:37
 10/10 anonim ***** válasza:

8.: A svábokat az 1940-es évek második felében telepítették ki.

Ez a cikk is említi, hogy sajnos voltak Németországban, akik negatívan fogadták az odatelepített svábokat:

[link]

Kérdező, szerintem ha ma odamegy egy sváb, fog kapni hideget-meleget. A nem sváb származásúak is mindenféle élettapasztalatot szereznek. Lesz, aki kirekesztő, lesz, aki elfogadó. Nem egyformák az emberek.

márc. 21. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!