Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lettem ennyire optimist...

Hogyan lettem ennyire optimista, jó kedélyű és kedves az emberekkel, mindig vidám annak ellenére,hogy a szüleim elhagytak,iskolában is mindig bántottak,és a nagyszüleim is űztek?

Figyelt kérdés
Fel nem tudom fogni,hogy amennyi baj ért már a röpke 30 évem alatt ilyen ember lett belőlem. Mindenki állandóan bántott a családban gyerekkoromtól kezdve a mai napig, mégis olyan kedvesen viszonyulok más emberekhez is,mintha a legszeretőbb, leggondtalanabb családban,és helyzetben nőttem volna fel. Mindig pozitív vagyok,mosolygós, humoros, és sokan ezt irigylik is tőlem. Miért lettem ilyen? Ez születési,örökletes dolog?
tegnap 12:46
 1/9 anonim ***** válasza:
15%
Nekem fura ez a kérdés. Ritkán szokott azzal emberekben azzal kapcsolatban kérdés felmerülni, hogy miért csinálnak jól valamit. Nekem erősen provokatív szaga van a dolognak. Nem feltétlenül találok benne kivetni valót, ha így van, csak gondoltam jelzem.
tegnap 13:19
 2/9 A kérdező kommentje:
Nincs ebben semmi provokatív. Azért az,mert igazat írtam,és furcsa? Attól még miért provokatív, elárulnád?!
tegnap 13:27
 3/9 Senior Séf ***** válasza:
34%
Ez így normális. Ami nem öl meg, az megerősít. Én magam is megjártam a hadak útját, amikor éjszakai vagonrakásokból tartottam fenn magam már középiskola második osztályától. Aki mindent megkap az élettől, gyenge marad.
tegnap 13:52
 4/9 anonim ***** válasza:
88%
Igen,megjártad a poklot,és innen már csak felfelé vezet az utad.Nagyon jó,hogy ebbe az irányba fejlődtél és nem pedig te is olyanná váltál,mint a bántalmazóid.
tegnap 14:08
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom empatikus vagy, így tudod, hogy másoknak fájna, ha bántanád őket, és mivel tapasztaltad, hogy az milyen, nem akarod, hogy érezzék.
tegnap 14:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Elmondtam, miért tartom provokatívnak, de ha tévedtem, akkor örülök és elnézést. Meg akkor válaszolok is.

Valójában nem az számít, mi történik velünk, hanem hogy milyen következtetést vonunk le belőle. A sérelmek, traumák nem jók, vagy rosszak, hanem csak vannak. Minden jelentést mi emberek generálunk, mert így tudjuk a világot feldolgozni. Gyakorlatilag írunk egy tanmesét, amiben ennek a traumának fontos üzenete van.

Általánosban a felsősök sokszor átrúgták a labdánkat a szomszédba, puszta kib.szásból. Belőlem ez azt váltotta ki, hogy megfogadtam, hogy én soha csinálok ilyet, néhány osztálytársamból meg azt, hogy alig várták a felső tagozatot, hogy ők rúghassák át a kicsik labdáját.

A trauma ugyanaz volt, csak az én mesém lényege az igazságosság volt, az ő meséjüké a hatalom. Az én mesémben én egy fehér köpenyes hős voltam, abba nem fért bele mások labdájának átrúgása. Az ő meséjük egy kemény emberről szólt, akivel nem lehet b.szakodni, és az, hogy mások rúgdossák az ő labdájukat, nem fért ezzel össze.

Valószínűleg a te mesédben te egy nyugodt, kiegyensúlyozott, jóindulatú szereplő vagy, és a téged ért sérelmek csak megerősítettek abban, hogy ez mennyire fontos, és direkt még jobban ragaszkodsz ehhez. És ez nagyon jól van így.

A toxikus viselkedés abból ered, amikor egy embernek az a fontos, hogy vele mindezt ne lehessen megtenni. Mint az osztálytársaimnak.

tegnap 14:13
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Átestél a ló túlsó oldalára.
tegnap 14:39
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha van pénzed és egyébként is sikeres az életed, nem nehéz pozitívnak lenni. Ha nincs, akkor én sem tudom, hogy érted el, de bármit is szedsz, kérek belőle.
tegnap 19:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem szedek semmit, és sem gazdag sem sikeres, sem kiemelkedően szép nem vagyok, csak egy átlag nő. Ettől függetlenül még lehetek vidám,optimista aki még a kék égben is megtalálja a szépséget. Gyerekként is ilyen voltam, irigyelték is tőlem sokan,még azok is akiknek rendben volt a szülői háttér. Most sincsen senki támaszom, mindent magamnak kell megoldani,mégsem haragszom a világra vagy vagyok irigy másokra, esetleg rosszindulatú. Sőt,nagyon zokon tudom venni,ha valaki hozzám támadólag áll hozzám,amikor én nem bántottam. És a savanyú, állandóan fancsali képet vágó emberek társaságát is messze elkerülöm.
tegnap 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!