Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha választani kellene, melyike...

Ha választani kellene, melyiket mentenéd?

Figyelt kérdés

A számodra legfontosabb embert az életedben, vagy egy egész várost, ahol sok ember él? A városban vannak ismerőseid, barátaid, de a legtöbb ember számodra idegen (rokonod nincs a városban). Ha a várost mented mindenki életben marad, kivéve a számodra legfontosabb személyt. Ha a számodra fontos személyt mented, akkor pedig az egész város elpusztul.

A kérdésemet egy játék ihlette (Life is Strange). Ne keressetek benne logikát, hogy hát ez nem történhet meg, ne kezdjétek el megmagyarázni, hogy megoldanátok másképp, hiszen ez csak egy elmélet kérdés, csak válasszatok, kit mentenétek :)

Én arra jutottam, hogy önző lennék, és a számomra fontos személyt választanám, akkor is, ha tudom, hogy sok ember meghal.

tegnap 07:57
 1/8 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem én is.

(Ha pedig a legfontosabb személy helyébe konkrétan bele is képzelném a kisfiam, akkor 100%.)

tegnap 08:11
 2/8 anonim ***** válasza:
44%

Ezt a kérdést nem te találtad ki. Ez az úgy nevezett villamosdillema, ami etikailag és/ vagy morálisan közelíti meg a kérdést.

"Megölnél egy embert, hogy megments öt másikat?" (Ez csak az első kérdés)

Amúgy kérdésedre a válasz a számomra legfontosabb embert választanám. Számomra egyszerű a döntés, mert se családom se barátaim nincsenek.

tegnap 08:13
 3/8 anonim ***** válasza:
38%

Nem tudom.

A napokban láttam a Red Eye c. filmet, abban nagyon hasonló a kérdésfelvetés.

tegnap 08:16
 4/8 anonim ***** válasza:
45%
Az baj, hogyha én egyiket se? 🤔🤔
tegnap 08:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen a várost pusztítanám el, mert az tele van parasztokkal, csövesekkel, legalább nem lesznek.
tegnap 08:54
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Gondolkodás nélkül azt, aki számomra fontosabb.

Azért az utóbbi években bebizonyosodott, hogy sokan a kisujjukat sem hajlandók mozdítani azért, hogy másokat ne sodorjanak veszélybe. Ezek után áldozzak be vadidegenekért olyasvalakit, aki nekem fontos?

tegnap 08:55
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Azt menteném, aki számomra a legfontosabb.
tegnap 09:55
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is a számomra legfontosabb személyt menteném meg.
tegnap 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!