Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak én tartom furcsának...

Csak én tartom furcsának azokat az embereket, akik szabadidejükben nem tudnak magukkal mit kezdeni?

Figyelt kérdés
Biztos van nektek is olyan ismerősötök, akinek muszáj mindig dolgoznia, mert ha nem dolgozhat, akkor unatkozik. Szerintem ez kissé egysíkú gondolkodásra vall így 2025-ben. Még úgy 50 éve megértem, hogy sok ilyen volt, mert akkoriban az emberek nemigen tudták magukat lekötni semmi mással.

febr. 19. 12:01
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
65%
unalmas emberek, szabadidejükben nem tudnak mit kezdeni magukkal,feladatot kell nekik adni ezért dolgoznak,más gondolkodik helyettük ezek meg végrehajtják.
febr. 19. 13:19
 12/22 anonim ***** válasza:
50%
Én is furcsának tartom, aki a szabad idejükkel nem bírnak mit kezdeni. Családi házban lakom, mindig van valami feladat, valami teendő. Pláne nyáron. Nagy kert van, és kedveljük a jóízű saját termést. Akár zöldségből, akár gyümölcsből. Néha kimondottan vágyom egy kicsit unatkozni. De ritkán van rá módom, hogy kifeküdjek az árnyékba, és bámuljam a kék égen a fehér felhők alakját. Isteni felüdülés pedig. Egy komoly jóga-relaxációval felér...
febr. 19. 14:27
 13/22 anonim ***** válasza:
79%

Lehet ezt látta otthon a szüleitől, nem tud/nem akar ezen változtatni.

ismerősömnek is 3 állása volt, így munkamániás volt, de amikor otthon volt, akkor meg piált és a családtagjaival veszekedett. Akkor inkább dolgozzon.

febr. 19. 17:32
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Anyám és a tesóm is ilyenek. Szépségiparban dolgoznak, a covid alatt ugye bezárták a szalonokat, nem dolgozhattak. 2 hét után majd megőrültek mindketten, már a házuk utolsó nyomorultak sarkát is kipakolták és fényesre suvickolták 4x, majd amikor már nem találtak semmi takarítanivalót, egész álló nap szenvedtek, hogy ők megkattannak otthon az unalomtól, mikor lehet már dolgozni. Én nem értem őket, nekem 2-3 hét szabi úgy elrepül, mintha nem is lett volna, marha jól el tudok lenni. Mindig azt érzem, hogy túl hamar vége lett és már megint lehet dolgozni... Pedig nem utálom a munkám és kényelmes home office, de annyi érdekesebb dolog van, amivel foglalkozni szeretnék és nincs időm rá...
febr. 19. 18:45
 15/22 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem is fura. Az ilyeneknek nincsenek hobbijai, amikkel szeret időt tölteni? Nagyon furcsa. Biztos Nem hiába a mondás " Unatkozó ember önmaga is unalmas".
febr. 19. 19:01
 16/22 anonim ***** válasza:
50%
14-es vagyok, egyébként így belegondolva igaz, egyiknek sincs egy hobbija, vagy bármi, ami érdekelné. Munka után háztartás, tesóm esetében a gyerekek rendezése, aztán tv előtt döglés. Anyám ugyanígy élt, amikor mi voltunk gyerekek. Én egy csomó dolgot szeretek csinálni, amikre a meló meg a gyerekek mellett alig van időm, szóval ha dolgozni nem kéne, simán elfoglalnám magam.
tegnapelőtt 10:06
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

Egy dologban nagyon nem értek egyet veled: ez nem korszakfüggő. 50 éve is tudott az ember mit kezdeni magával, ha akart.

Az igazság az, hogy sok ember tényleg nem tud mit kezdeni magával, az életével. Ők azok, akik jobb esetben dolgoznak, rosszabb esetben csak szenvednek, siránkoznak, még rosszabb esetben jobb híján naponta mattrészegre isszák magukat a kocsmában.

Én magam is ismerek/ismertem ilyeneket, méghozzá minden társadalmi rétegből. Egyik volt tanárok szabályosan beleőrült, amikor nyugdíjazták. Másikuk depressziós és alkoholista lett. De ismerek olyat, aki egész nap csak mászkál fel-alá a lakásában, néha leül tévézni, de egyszerűen nem tud mit kezdeni magával. Jobb esetben csak unatkozik, rosszabb esetben inzultál másokat.

Igazából ez hozzáállás és személyiség kérdése is. Csakhogy ennek az eredménye nem azonnal, hanem évtizedek múltán mutatkozik. Amikor 28 évesen az ember heti 5 napot dolgozik, akkor nem ütközik ki markánsan, hogy egyébként ha nem lenne munkája, akkor nem tudná lekötni magát. (Sőt, még bizonyos körökben le is nézik, ha az embert több dolog is érdekli.) Aztán amikor az ember idősödik, mélyen beleivódik az elsajátított életstílus, aztán amikor eléri azt a kort, hogy már nem kell dolgoznie, hirtelen egyik napról a másikra szembesül vele, hogy egyébként a munkát leszámítva az utóbbi 40-50 évben nem volt semmi élete...

#1 "Mert olvastam ilyen gazdagoktól, hogy akkor is dolgoznának, mert unalom, jááájj..."

Azért az ugye megvan, hogy itt munka alatt nem arra gondol, hogy napi 12 órát robotoljon a gyártósor mellett?

Inkább az a szomorú, hogy a nagy többség el sem tudna képzelni olyan munkát, amit nem kínszenvedés végezni.

tegnapelőtt 10:50
 18/22 Senior Séf ***** válasza:
20%
Félre vagy kalibrálva. Egy fiatal férfinak nem azért muszáj mindig dolgoznia, mert ha nem dolgozhat, akkor unatkozik, hanem azért, mert tele van tettvággyal. Világmegváltó tervek zubognak benne, és azok nem hagyják békén. Sajnálatos, ha te ebből nem érzel semmit. Én most, 66 évesen vettem vissza a tempóból.
tegnapelőtt 13:43
 19/22 anonim ***** válasza:
70%

18# "Egy fiatal férfinak nem azért muszáj mindig dolgoznia, mert ha nem dolgozhat, akkor unatkozik, hanem azért, mert tele van tettvággyal."

Öööö. Nem... Beszélj a magad nevében. Azért kell dolgoznia, mert különben éhenhal..

tegnapelőtt 13:46
 20/22 Senior Séf ***** válasza:
20%
Hát persze. A kamaszoknál a tettvágy, az ambíció, a tettrekészség szégyellnivaló, aljas tulajdonság. Rögtön valami pejoratív jelzőt kell ráaggatni, mint munkab*zi, vay hasonlók. Csak hogy tudjátok, pubikáim, ez viszi előre a világot, ebből van évente új telefonotok, stb.
tegnapelőtt 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!