Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A hosszútávú egyedüllétnek...

A hosszútávú egyedüllétnek nagyon sok a rejtett társadalmi költsége?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy ha valaki nem alapít családot, tényleg egyedül él hosszú távon akkor egy csomó olyan dologban hátrányt fog szenvedni az élete során, ami nem rögtön szembetűnő. Először is akárhogy nézzük a baráti kör lemorzsolódik, a többségnek lesz párja, gyereke, az kerül középpontba, munka után sok embernek nem lesz igénye baráti kapcsolatok fenntartására, tudom, hogy vannak kivételek, de ez az általános, hogy mindenki csak kifogást mond, hogy nincs ideje, ha megkérded miért nem jár ki.

Másodszor meg azért mai napig kicsit furán néznek azokra, akik hosszútávon szinglik, nem hívják meg annyira új társaságba, munkahelyen is legtöbbször csak családosoknak szerveznek programokat. Ez meg egy ilyen lefelé tartó spirál így, hogy kiszorul a társadalmi életből lassan. Az, hogy ha valaki mondjuk elvált, otthagyta a családját, azt nem tartják furának, mert a társadalom egyre nagyobb része így él, de ha valaki sosem házasodik meg az red flag, bizalmatlanok vele szemben.

febr. 17. 16:12
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%
#8 vagyok, nyugodtan le lehet pontozni az egyedül lévő emberek jelentős részét nem véletlenül kerüli el mindenki.
febr. 17. 18:11
 12/23 anonim ***** válasza:
85%

Pff. Tudod, akiket én ismerek egyedülállókat, egyikre sem igaz amit mondtál. Sőt, aki nem vállalt gyereket, sokkal kisimultabb. A legjobban szembetűnőbb, amikor valaki sok év házasság után válik el, érdes módon többnyire nőkön látom ezt, hogy kivirulnak, elkezdenek élni.

Nyilván mindez egyénfüggő, és mindenkinek megvan a véleménye. Például engem a mozaik családok szoktak elborzasztani, vagy amikor egy nőnek minden gyerekének más az apja, lásd Szinetár Dóra, vagy Martinovics Dorina. Nem ítélkezek, csak megdöbbent

febr. 17. 18:20
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem tapasztalok semmi ilyesmit. 34 leszek, megvannak a barátaim, hívnak társaságokba, új helyeken is könnyen barátkozom, a munkahely meg általános céges bulikat szokott rendezni, nem babazsúrokat, ott pont, hogy a családosok azok, akik inkább nem jönnek el vagy korábban lelépnek.

Eleve nem is akar családot a baráti körben mindenki, manapság nem túl jellemző, hogy egy társaságban csak egy darab ember legyen, aki nem akar gyereket. A párkapcsolat léte meg pláne senkit nem érdekel.

febr. 17. 18:35
 14/23 anonim ***** válasza:
82%
Telibe kell fosni, szarni, fingani a társadalmat, ami még sokkal betegebb mint akire rásütik hogy "beteg".
febr. 17. 19:10
 15/23 anonim ***** válasza:
55%
Valakit nem is érdekel ez a telecseszett társadalom ami csak majmolni tud, utánozni mint egy papagáj, ha meg nem tudsz betagozódni akkor kinéz, megaláz, megbélyegez. Ki mondta hogy mindenki boldog tudna lenni benne csak azért mert követi a megszokásokat, az elvárásokat, a "divatot", úgynevezett "mintapolgár"?!
febr. 17. 19:14
 16/23 anonim ***** válasza:
82%

Én eleve azt se tudom felfogni, hogy akinek családja van, az minek vágyik családosok közé, családi programokra másokkal.

Nem elég neki otthon ez az "elmebaj"?

Sokkal kézenfekvőbb egy szingli haverhez átmenni, ha csendre vágysz, nem más családjához átmenni, ahol szintén hangzavar és pörgés van ezerrel.

febr. 17. 21:20
 17/23 anonim ***** válasza:
60%
Én a 8-ast kerülném el, milyen jó hogy nem vagyok a családtagja és ismerőse. Szegények akik ismerik.
febr. 17. 21:27
 18/23 anonim ***** válasza:

#17 Na, valami ilyesmire gondoltam, amikor azt említettem, hogy oka van annak, ha az embert kerülik.

Én vele ellentétben nem személyeskedtem, nem szóltam le senkit, csak egy tényt állapítottam meg, miszerint ha valakit kerülnek, akkor érdemes önmagát is megvizsgálnia, mert nem biztos, hogy a "világ gonosz" hanem lehet, hogy az adott egyén stílusa, jelleme, viselkedése az, ami taszító.

Pont mint a 17-esé, aki ismeretlenül is gyűlölködik. Így persze, hogy nehéz barátkozni, ismerkedni.

febr. 17. 21:38
 19/23 anonim ***** válasza:

"Nem elég neki otthon ez az "elmebaj"?"

"Sokkal kézenfekvőbb egy szingli haverhoz átmenni"

Az otthon nem mindenki számára jelent "elmebajt", a társasági élet nem csak abból áll, hogy elmenekül az ember otthonról.

Eleve egészséges embernél egyik opció nem zárja ki a másikat. Pont ugyanúgy mehet a szingli barátokhoz is, mint ahogy szervezhet családos baráti összejöveteleket is.

"akinek családja van, az minek vágyik családosok közé"

Azért, mert a programokból nem akarja kizárni a családját.

Egyrészt a gyerekek szocializációjának is jót tesz, ha együtt játszanak, az is jót tesz ha már gyerekkorban látják a felnőttkori barátság, közösség működését.

Másrészt attól, hogy családosok vagytok nem kell kizárnotok egymást az életetekből. Két családos ember is elmehet "családmentes" programra, de miért ne szervezhetnének közös családi programot? Annak is megvan a maga szépsége.

Harmadrészt az emberek általában a magukhoz hasonlóval érzik jól magukat, két családosnak adott esetben több közös témája lehet, mint egy szinglinek akinek kilátásban sincsen a család.

febr. 17. 21:56
 20/23 anonim ***** válasza:
60%
8,11, és 18, én éppen abszolút nem vagyok egyedül, sőt, énidő hiányban szenvedek, de ha te lennél az utolsó ember a földön akkor is elkerülnélek, nem bírom a rosszmájú embereket. Inkább szimpatikus aki néha egyedül van, vagy volt, mint az ilyenek.
febr. 17. 22:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!