Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyetemen szociális szorongóké...

Egyetemen szociális szorongóként csoportos feladat, hogyan teljesítsem?

Figyelt kérdés
Online van minden órám, és online csoportokba akarnak minket szedni. Ilyenkor, ha meghallom, hogy ilyen feladat lesz, sokszor kilépek az óráról. Nem kötelező a részvétel órán a tárgy teljesítéséhez, ez csak gyakorlás, de akkor is jó lenne megcsinálni.
ma 10:41
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
Hát mondjuk kezeltesd a szociális szorongásaidat. Az életben jól fognak jönni mindenféle soft skillek, meg ugye hozzátartozik a mentális egészséghez is.
ma 10:46
 2/4 A kérdező kommentje:
Meg ugye ez levelező, és én 19 éves, gimipadból kiesett fiatal lány vagyok. Azért jöttem levelezőre, mert nem voltam olyan állapotban, hogy elköltözzek egy másik városba. A többiek már mind 30 feletti, sokszor 40-50 éves, tapasztalt, dolgozó emberek, akinek ez sok esetben a többedik diplomájuk. Ahogyan fogalmaznak, beszélnek, gondolkodnak, az nekem tudom, hogy nem menne, csak dadognék össze-vissza, ha fel kéne szólalnom. Nem akarok hülyét csinálni magamból. Nincs meg az a tudásom sem, mint nekik, ès nem is vagyok olyan magabiztos.
ma 10:50
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az ottaniak többsége megértő, és tapasztalt ember, aki nem fog téged lenézni a korod miatt. Egyetemen vagy, azért, hogy tanulj és fejlődj, ezt ők is tudják, szóval nem látok nagy esélyt arra, hogy bunkóznának veled, vagy hasonlót tennének.

Tudom, milyen nehéz tud egy ilyesfajta helyzet lenni (gólya voltam alapszakon, amikor a nagy Covid-os lezárások voltak, akkoriban volt igazán durva a szorongásom is). szóval tapasztalatból mondom, hogy ez az állapot csak romlani fog, ha nem kezelteted, ahogy akkor is, ha minden olyan szituációból kivonod magad, ami kellemetlen és komfortzónán kívüli. És ezt nem bántásból, hanem segítőszándékkal írom. Én hagytam, hogy rosszabbodjon, és csak akkor kértem segítséget, amikor már nagyon mélyen voltam. Úgy meg nehezebb volt magam összekaparni, még segítséggel is.

ma 15:41
 4/4 A kérdező kommentje:

Igazából nem is a többiektől félek, hanem a tanártól. Látom, hogy mennyire tetszik neki, hogy a többi hallgató mennyire tájékozott már, képben van, én pedig nem. Ezért felszólalni sem merek, ha egy kérdésre tudom a választ, mert nagyon konyhanyelven mondanám el, nem szakszavakkal.

Azt is megjegyezte a tanár, hogy aki ilyen szakra jár, mint ez, az már biztosan tisztában van azzal, amit tanulunk. Nos, nem, nem vagyok vele tisztában, azért iratkoztam be, hogy itt tanuljam meg a dolgokat. De egyelőre fogalmam sincs róluk. Ez egy alapszak. Nem gondoltam volna, hogy ennyire képzett emberek fognak idejönni. Butának érzem magamat, ez egy hatalmas töltetet ad a szorongásomnak.

ma 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!