Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Megbízol az emberekben?

Megbízol az emberekben?

Figyelt kérdés
Ha igen, miért?

tegnap 14:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
71%

Aki méltó a bizalomra, abban megbízom. De csak úgy, egy felületes ismeretségben, megtartom a három lépés távolságot.

Ha meg, eleve azt súgja a hetedik érzékem, hogy nem korrekt valaki, akkor nem látom el bizalmas infókkal.

tegnap 16:20
 12/18 anonim ***** válasza:
Nem. Senkiben sem.
tegnap 17:47
 13/18 anonim ***** válasza:
71%
Sok idő kell, hogy fenntartások nélkül megbízzak valakiben. Próbálok biztosra menni. De még így is pofára esek néha. Családtagokban megbízom.
tegnap 18:36
 14/18 anonim ***** válasza:
SOHA!!!!!!!
tegnap 19:25
 15/18 anonim ***** válasza:
33%

Alapvetően igen, valamilyen szinten muszáj is, egymásra vagyunk utalva. Pl. ha kiveszek valakitől egy lakást, akkor bízok benne, hogy tartja az adott szavát, és nem járkál be, nem szerelt fel beépítetlen kamerát. Ugyanitt ő bízik abban, hogy rendeltetésszerűen használom az értékes vagyontárgyat amit bérlek tőle, fogok neki időben fizetni, stb. De hozhatnám példának azt is, ha hirdetés valamit a neten, és van érdeklődő, megállapodást, megkötések az üzlet, ő belém helyezi a bizalmát, hogy azt postázom el neki, amit ígértem, én meg belé, hogy fizet és nem próbál majd meglopni.

Szerintem az emberek nagy része egyébként jó, csak mivel a normális emberi viselkedés természetesnek vesszük, nem tűnik fel, viszont ha valaki áthágja ezt, azt azonnal észleljük, ezért hisszük azt, hogy mindenki szar és senkiben nem lehet bízni. Kb. ahhoz tudnám hasonlítani, mint hogy a repülőgép-katasztrófák annyira ritkák, hogy ha történik egy, akkor attól hangos a sajtó hetekig, emiatt nagyon sok ember fél a repüléstől, pedig ha megnézed a statisztikát, autóbalesetben sokkal többen sérülnek meg halnak meg, csak az egy rövidhír lesz, mert olyan gyakori.

tegnap 19:56
 16/18 anonim ***** válasza:
42%
Én mindenkivel rideg, és távolságtartó vagyok. De ha valakit megkedvelek, mert kiérdemli, akkor nagyon tudok ragaszkodni hozzá. Viszont aki visszaél akár egyszer is a bizalmammal, az egy életre leírta magát nálam, megszűnt létezni nekem, nem is ember számomra.
tegnap 20:12
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Mindennapok során igen, azt azért megválogatom, hogy személyesebb információt kire bízok. Akire rábízom, az már "bizonyított", már keresztül mentünk együtt dolgokon. Éppen ezért nálam nincs olyan, hogy ha egy porszem kerül a gépezetbe, akkor már ő nem ember a számomra. Nem dobok kukába az egy porszem ellenében 1000 másik esetet, amikor 100%-ig mellettem állt. Ilyen ember sem vagyok.
tegnap 20:30
 18/18 anonim ***** válasza:
Összességében, mindennapi dolgok során én is bízom másokban. Azonban arra figyelek, hogy privát, személyes infót kinek mondok el, mert azokat viszont nem bízom akárkire, csakis olyanokra, akikben teljes mértékben megbízom.
tegnap 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!