Aki méltó a bizalomra, abban megbízom. De csak úgy, egy felületes ismeretségben, megtartom a három lépés távolságot.
Ha meg, eleve azt súgja a hetedik érzékem, hogy nem korrekt valaki, akkor nem látom el bizalmas infókkal.
Alapvetően igen, valamilyen szinten muszáj is, egymásra vagyunk utalva. Pl. ha kiveszek valakitől egy lakást, akkor bízok benne, hogy tartja az adott szavát, és nem járkál be, nem szerelt fel beépítetlen kamerát. Ugyanitt ő bízik abban, hogy rendeltetésszerűen használom az értékes vagyontárgyat amit bérlek tőle, fogok neki időben fizetni, stb. De hozhatnám példának azt is, ha hirdetés valamit a neten, és van érdeklődő, megállapodást, megkötések az üzlet, ő belém helyezi a bizalmát, hogy azt postázom el neki, amit ígértem, én meg belé, hogy fizet és nem próbál majd meglopni.
Szerintem az emberek nagy része egyébként jó, csak mivel a normális emberi viselkedés természetesnek vesszük, nem tűnik fel, viszont ha valaki áthágja ezt, azt azonnal észleljük, ezért hisszük azt, hogy mindenki szar és senkiben nem lehet bízni. Kb. ahhoz tudnám hasonlítani, mint hogy a repülőgép-katasztrófák annyira ritkák, hogy ha történik egy, akkor attól hangos a sajtó hetekig, emiatt nagyon sok ember fél a repüléstől, pedig ha megnézed a statisztikát, autóbalesetben sokkal többen sérülnek meg halnak meg, csak az egy rövidhír lesz, mert olyan gyakori.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!