Szeretethiányt miről - vagy mikről - lehet felismerni, ha többé, vagy kevésbé szeretethiányos egy nő, vagy egy férfi?
Van különbség ennek észlelésében a nemek között?
Vagy szeretethiány tekintetében (legyen az akár erősebb, akár kisebb mértékű) hasonlóak a jelek nőknél és férfiaknál, illetve lányoknál és fiúknál egyaránt?
Fel lehet ismerni el a szeretethiányos embert már egyetlen beszélgetésből, vannak erre mutatkozó jelek? Vagy ehhez több beszélgetés kell? Ki hogyan szokta észlelni e hiányt a másiknál?

Ezzel én is úgy vagyok, szeretethiányosként, hogy inkább megérzem, ha valaki ugyanebben a helyzetben van, mintsem meg tudom mondani a konkrét dolgokat, hogy hogyan is lehet ilyent felismerni.
Szerintem többségüknek idő kell, míg olyan szinten meg tudnak nyílni, hogy ők maguk is adnak szeretetet és törődést. Csak nem szabad siettetni és türelmetlenkedni.

A gondolatmenetet akár meg is lehetne fordítani. Ha én magamról elhiszem, hogy én egy abszolút szerethető, pozitív kisugárzású ember vagyok, akkor jöhet felőlem bárki, mindegy milyen, senkiről nem fogom azt gondolni, hogy ő nem képes engem megszeretni, hiszen azzal azt mondanám, hogy én nem vagyok eléggé szerethető.
Ha meg egy alja ember vagyok, akkor ne csodálkozzak, hogy nemet mondanak rám azok az emberek, akik korábban már megégették magukat ezért óvatosabbak és idővel rájönnek, hogy ki a fals, kit kell kerülni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!