Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szeretethiányt miről - vagy...

Szeretethiányt miről - vagy mikről - lehet felismerni, ha többé, vagy kevésbé szeretethiányos egy nő, vagy egy férfi?

Figyelt kérdés

Van különbség ennek észlelésében a nemek között?

Vagy szeretethiány tekintetében (legyen az akár erősebb, akár kisebb mértékű) hasonlóak a jelek nőknél és férfiaknál, illetve lányoknál és fiúknál egyaránt?

Fel lehet ismerni el a szeretethiányos embert már egyetlen beszélgetésből, vannak erre mutatkozó jelek? Vagy ehhez több beszélgetés kell? Ki hogyan szokta észlelni e hiányt a másiknál?

febr. 4. 21:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Lankadt a tekintete.
febr. 5. 11:51
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel én is úgy vagyok, szeretethiányosként, hogy inkább megérzem, ha valaki ugyanebben a helyzetben van, mintsem meg tudom mondani a konkrét dolgokat, hogy hogyan is lehet ilyent felismerni.

Szerintem többségüknek idő kell, míg olyan szinten meg tudnak nyílni, hogy ők maguk is adnak szeretetet és törődést. Csak nem szabad siettetni és türelmetlenkedni.

febr. 5. 11:54
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Türelem, lassú haladás. Ki kell ismerni: mi az a gesztus, szó, tett, amire felfigyel. Mi az a témakör, helyzet amiben nyitottabb. Megérzi ha csak brahiból közelítesz és nem őszinte az érdeklődésed. Engedd, hogy téged is megismerjen. Bizalomépítés az alap. Viszont ha olyasmit teszel, ami nála megszólaltatja a vészcsengőt (például hazudsz, vagy visszaélsz az addigi bizalmával), akkor le fog zárni.
febr. 5. 16:43
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Néha a 'szeret' nem feltétlenül jelenti, hogy 'kimutatja, hogy szeret'. Ezt érdemes észben tartani. Attól még nagyon is szerethet. A több idő és a kölcsönös bizalom ahhoz is jól jön, hogy ki merje mutatni.
febr. 5. 19:59
 15/16 anonim ***** válasza:
76%

A gondolatmenetet akár meg is lehetne fordítani. Ha én magamról elhiszem, hogy én egy abszolút szerethető, pozitív kisugárzású ember vagyok, akkor jöhet felőlem bárki, mindegy milyen, senkiről nem fogom azt gondolni, hogy ő nem képes engem megszeretni, hiszen azzal azt mondanám, hogy én nem vagyok eléggé szerethető.

Ha meg egy alja ember vagyok, akkor ne csodálkozzak, hogy nemet mondanak rám azok az emberek, akik korábban már megégették magukat ezért óvatosabbak és idővel rájönnek, hogy ki a fals, kit kell kerülni.

febr. 6. 10:22
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
És ha a környezeted hiteti el veled, hogy te már pedig nem vagy szerethető, vagy annyira aljas és kicsinyes, irigy emberek között vagy kénytelen hosszú távon dolgozni, akik a saját nyomorukat a fentiek szerint rajtad próbálják leverni, akkor mégis hogy tudsz annyira önazonos maradni, hogy elhidd, hogy te nem vagy ilyen ember? Hogy igenis szerethető és értékes vagy a környezet negatív megítélése, visszajelzése ellenére... Nagyon nehéz a sok mentálisan megnyomorodott ember között normális önbecsülést fenntartani, főleg, ha az otthoniakkal sem olyan szoros pl. a viszony, hogy legalább ők támogatnának. Ez nagyon sok tényezőn múlik szerintem. És igen, sok olyan ember van, aki nagyon zárkózott, és nem véletlenül, viszont nem lehetetlen elérni náluk, hogy idővel, ha őszintén, hátsó szándék nélkül közelítenek hozzájuk, megnyíljanak és bízzanak a másikban. Csak ehhez türelem és szeretet kell.
febr. 6. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!