Autizmus, ADHD vagy mi lehet az oka, hogy folyékonyan elmondott utasításokat/infókat nem jegyzek meg a munkahelyen?
Már-már ellehetetleníti az életemet a munkahelyen ez a "fogyatékosság". Az az egy szerencsém, hogy van közvetlen munkatársam aki szokott ilyenkor figyelni és gyakran együtt oldjuk meg vagy sokszor ő neki van kiosztva a bonyolultabb feladat illetve a főnököm végtelenül toleráns.
Termelő cégnél dolgozok adminisztrátori teendőket kell végezni. Mindenféle számla/logisztikai terminológiák (sztornónak a sztornójának a javítása, raktárból kivett készlet javításának a másik raktárba pakolt készletének a javításának a visszajavítása stb.) és egyéb logikai problémák amiket fejben már akkor elfelejtek (nemhogy megértsek) amikor mondják nekem. Számokkal nagyon hadilábon állok sajnos. Nem is értem hogy szerezhettem diplomát (mondjuk sok évet csúsztam).
Erről a videórészletről jutott eszembe, amit többször is vissza kellett játszanom, hogy megjegyezzem a főnök mit mond neki miközben ő egyből fel is fogta:
Ezt pedig soha az életben nem tudnám megjegyezni:
Szeretném kideríteni, hogy van-e mentális betegségem (ha igen mi pontosan) vagy ha nincs akkor milyen szakmára lennék alkalmas ilyen korlátolt memóriával/logikai képességgel?
Kérlek segítsetek ebben, mert semmi kedvem majd a 30-as éveimben tartós munkanélkülivé válni, mert nem jöttem rá időben, hogy pályát tévesztettem!
Köszönöm!
Tegyük fel: közel sem ilyen segítőkész lenne a munkatársa (jelen esetben te), hanem az lesz**ná (hiszen nem neki hanem ADHD-s koleginának lett elmagyarázva) az egészet és nem mondaná el milyen feladat lett kiosztva.
Akkor mi történne? Hogy oldaná meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!