Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek arról az...

Mi a véleményetek arról az emberről aki minden a létező lehetőség esetén igyekszik spórolni és ha valahol ez nem sikerül és 100-200 forint vesztesség éri akkor bosszús?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 10:03
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
0%
butuuuus 😅
tegnapelőtt 11:03
 12/59 anonim ***** válasza:
0%
😅 Régen ilyen voltam én is (genetikailag) de most van nálunk minden
tegnapelőtt 11:03
 13/59 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem egy kicsit azért sajnálatra méltó. Én kívánom neki, hogy egyszer keressen annyit, hogy ilyen apróságok már ne számítsanak. Rossz lehet úgy élni, hogy minden gondolat ekörül forog. Egyébként nekem is van egy ilyen rokonom, ő a tippikus "Penny wise, pound fool". Elmegy 3 boltba, elcseszi egy szombat délelőttjét erre, aztán meg a megspórolt millióit a legrosszabb banki befektetési alapba teszi, aminek több a költsége mint a hozama, de persze ő ezt nem látja. Még gyakorlatilag azzal is jobban járna, ha nem spórolna, egy helyen megvenne mindent, majd állampapírba rakná a pénzt ingyen.
tegnapelőtt 11:04
 14/59 anonim ***** válasza:
32%

Tipik szegenységi gondolkodas a költségcsökkentésben (minuszokban) gondolkodni. A gazdagok gondllkodása bevételi oldal növelésen(plusz) van elég erősen(az mellett hogy nem költekeznek ész nelkul)

Egy szegeny ugy gondolkodik nem veszek oldalast, csak virslit. Nekem jó a virsli is. Vagy nem kóltök zoldsegre gyumolcsre nyaralasra se kocsi is minek. Es mondjuk keres 200 at abbol megmarad neki 100.(fiktiv pelda szamokkal)

Egy gazdag meg ugy, hogy mivel lehetne tobb bevételem hogy kifussa az oldalast zoldseget gyümit kocsit nyaralast is. Kéne 500 ezer plusz. Es megcsinálja.

tegnapelőtt 11:08
 15/59 A kérdező kommentje:
Ő az idővel is spórol, egyszerre egy boltba megy még abba se megy el külön csak akkor hogyha épp elmenne mellette más miatt de ott csak azt veszi meg ami ott olcsó.
tegnapelőtt 11:09
 16/59 anonim ***** válasza:
37%

olt egy ismerősöm.

Másnapi kenyeret vett, lejárt előtti árukat, és ha a szüleinek pénzt adott kölcsön, vissza kelett fizetniük. Ha használt cucca volt eladta, nem elajándékozta. Rengeteg, több száz millió megtakarítása volt, mert nyaralni sem járt. A lényeg hiába lett több száz milliomos, egy lány sem bírta ezt a durva pénz mániáját. Ő maga sem élvezte a vagyonát, öngyilkos lett. Mert nem maradt meg melette senki, a nagy fösvénysége okán. Nos megérte neki?

tegnapelőtt 11:10
 17/59 anonim ***** válasza:
0%
#16 hogyhogy nem 😅lvezte ?
tegnapelőtt 11:10
 18/59 A kérdező kommentje:

" Egy szegeny ugy gondolkodik nem veszek oldalast, csak virslit. Nekem jó a virsli is. Vagy nem kóltök zoldsegre gyumolcsre nyaralasra se kocsi is minek. Es mondjuk keres 200 at abbol megmarad neki 100.(fiktiv pelda szamokkal)"

Nem egészen ez a gondolkozás módja ő megvesz mindent amikor éppen akciós, oldalast is. De amikor nem akciós akkor nem.

Megkóstolta az olcsó csokit nem ízlett neki, többet nem vett helyette csak Milkát vesz (de annál drágábbat meg se kóstol, csak ha kirívóan olcsó, például 80 százalékkal olcsobb akciós) de a Milkát is azt is csak akkor mikor akciós. Esetleg olyankor többet felhalmoz. Ha pedig valami nagyon akciós akkor mérlegel és megpróbál annyit felhalmozni amennyi a szavatossági ideig kitart de legalábbis a vélhető következő hasonló akcióig.

tegnapelőtt 11:13
 19/59 anonim ***** válasza:
0%
Karcsi, a takarékos .
tegnapelőtt 11:14
 20/59 anonim ***** válasza:
16%
Kérdés, a befektetéseit emellett hogyan kezeli?
tegnapelőtt 11:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!