Miért akarják a visszahuzódó személyiségeket állandóan megváltoztatni?
Elég visszahuzódó csendes típus vagyok. Igazából velem is el lehet beszélgetni csak meg kell nyílnom és így idő kell hozzá,hogy menjen. Suliban nem nagyon megy mert sok a rosszindulatú ember illetve akikkel jóba lettem így lett köztünk egy konfliktus és így eléggé nehéz most megnyílni másoknak mert akivel jóba voltam az mindenkinek elmondott mindent és így rossznak akar beállítani meg még 1 embert de így többen voltunk jóba de így elváltak az útjaink. És én így nem is látom értelmét ezeknek a sulis baratságoknak mindig csak hátrányom származott belőle. Viszont többször szóvá tették tanárok vagy iskolai segítő,kortársak,hogy visszahúzodó vagyok kéne nyitnom az osztálytársaim felé pl. És ez egyre zavaróbb mert igazából ezzel csak rontanak a helyzeten és igazából én nem is haverkodni járok oda csak tanulni tehát nem értem miért elvárás az,hogy én a többiekkel rihegjek röhögjek,meg balhézak közbe pocozak meg játszam meg magam mindenki előtt miért baj az az embereknek ha én nem állok be a birkák közé és én egy másik úton megyek? Lehet irritáló egy ilyen személyiség aki ennyire csendes mint én de úgy gondolom senkinek semmi köze,hogy milyen vagyok vagy egyáltalán beszélek-e bárkivel is az osztályon belül. Nem véletlen lettem ilyen egyszerűen nincs energiám felesleges konfliktusokra, érdek barátsagokra. Egyedül is elvagyok lehet vágyok barátokra de a korosztályom közül nem hiszem,hogy megtalálom. Kíváncsi vagyok így mások véleményére esetleg ha veled is történt ilyen akkor a tapasztalatodra.
16/L

"Minden ember normális állapota, hogy közösségi lény" Ezt azert megkerdojeleznem, de atlag emberre mondjuk oke, igaz.
"Aki teljesen elzárkózik, magába fordulva él, senkivel szóba sem áll, az beteg" Ezzel is vitatkoznek, hogy ki a beteg meg ki nem ha inkabb egyedul van, ez egy eros szo, en inkabb annak tulajdonitanam hogy az az individual jobban szeret egyedul lenni. Ettol nem beteg.

"Lehet irritáló egy ilyen személyiség aki ennyire csendes mint én"
Dehogy, egyáltalán nem irritáló, másról van szó. A tanárok a te érdeked nézik, mert neked származik károd az elszigetelődésből.
Az az életkor, amiben éppen vagy, az egyik legfontosabb időszak a szocializálódás szempontjából. Ilyenkor alakulnak egész életre szóló barátságok, formálódik az önképed, megtanulsz beilleszkedni, kiállni magadért, stb.
Ha ez elől elbújsz, mert kényelmetlen, azt kb ahhoz tudnám hasonlítani, mintha nem járnál be matek órára, mert nem megy az összeadás. Később a ráépülő anyag egyre nehezebb lesz, és majd felnőttként, amikor a matek miatt nem tudtál előrébb lépni, egyszer csak azt fogod gondolni, ha visszamehetnél az időben, bárcsak nekifutottál volna másodikban még egyszer.
Ezzel nem azt mondom, hogy alakíts ki érdekbarátságokat, vagy hogy ne legyél csendes. Te csendes vagy, és ez így rendben van. Csak azt mondom, hogy emberi kapcsolatokra neked is szükséged van, és most van itt az ideje gyakorolni.

Engem is azert ba**ogattak a kocsog tanarok egesz iskolas eveim alatt hogy miert nem beszelgetek senkivel
Mi kozuk hozza? Miert akkora baj ez?

"Mi kozuk hozza? Miert akkora baj ez?"
Hát megvilágítom a másik oldalát. Tegyük fel, hogy tanár vagyok, és azt látom, hogy az osztályomban van egy gyerek, aki nem kapcsolódik a többiekkel. Mire fogok gondolni? Pl, hogy kiközösítik, piszkálják. Ha pedig ez igaz, akkor tanárként kötelezően be kell avatkoznom.
Csak sajnos amikor tanárként érdeklődöm, akkor hatalmi pozícióból kezdeményezek, ami neked, mint diáknak, könnyen tűnhet számonkérésnek; mintha azt kérdezném, miért nincs kész a házi feladatod.
Ha meg minden tanár ezzel nyaggat, az rohadt idegesítő lehet, pedig a szándékuk amúgy helyes.

19
Nekem is ez a tapasztalatom. Sőt! Még sokszor a bántalmazottba, kiközösítettbe állnak bele azok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!