Úgy látom, hogy még a jó szándékú emberek is gyakran ra akarják kényszeríteni más emberekre a saját értékeiket, mert azt gondolják, ők tudják, mi a jó a másiknak. Miért van ez így?
Figyelt kérdés
ma 10:25
1/5 A kérdező kommentje:
Miért nem értik sokan, hogy ami nekem jó, az nem biztos, hogy másnak is jó?
ma 10:26
2/5 anonim válasza:
Ez nem ilyen egyszerű. Attól függ, miről van szó. Pl. ha valaki int, hogy ne cigizz, mert ártalmas, vagy ne barátkozz rossz emberekkel, akik belevisznek a bajba, akkor azért igaza lehet a másiknak (is).
3/5 modder151 válasza:
Mert az emberek -szinte- mindig okosabbnak gondolják magukat másoknál. Adekvát az lenne, ha elmondnák, hogy nekem ez és ez működik, bevált, és javaslom, hogy így csináld. De ehhez el kéne tudni fogadni- amit nagyon helyesen írtál, Kérdező- , hogy ami valakinek jó, az nem biztos, hogy másnak is.
Egyébként meg, amúgy is csak olyanra érdemes hallgatni, akinek bizonyítéka van arra, hogy amit mond, az működik. Boldogtalantól boldogságra vonatkozó tanácsot, szegénytől gazdagságra vonatkozó tanácsot még meghallgatni sem érdemes...
4/5 anonim válasza:
Az ilyen emberek egoisták, nincs bennük empátia, érzelmi intelligenciájuk konvergál a 0hoz.
5/5 anonim válasza:
Ahogy az 1.-es válaszoló írta, ez árnyaltabb. Nem mindegy, hogy az anyósod beleszól abba, hogy ne igény szerint szoptasd a babát, hanem a régimódi 3 óránként, vagy arról van-e szó, hogy te éhezteted, kínzod a babát, és ezért szól anyósod, hogy feljelent, amiért életveszélyben van a gyereked. (Most csak mondtam egy példát.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!