Miért nem látja be az EU vezetése, hogy Putyin igazából nem akarja bántani a saját testvérnépét, hanem az USA által szított viszály kényszeríti rá erre?
Ebből az egészből az USA jön ki a legjobban, minden téren ő lesz a nevető harmadik.
A fegyveripar felpörgetése neki kedvez. Az infrastruktúra lerombolása szintén, egyrészt mert a gazdasági teljesítményt a Föld országaihoz képest mérik, tehát a hatalmas államadóssággal és a két jóképességű elnökük általi ámokfutásokkal nem jönnek ki papíron olyan rosszul, ha maguk mellé rántják az EU-t is.
A Szovjetunió felbomlása óta az az USA szándéka, ami nyílt titok, hogy Oroszországot így vagy úgy, de megtörje. Vagy legyen abból is LMBTQ, demokratikus, woke fellegvár, csupa amerikai céggel, vagy omoljon össze és utána következzen be ez rosszabb feltételekkel.
Kínával is ugyanezt akarták, kiszervezték oda a gyártást, aztán mikor felemelkedtek, akkor ellenségek lettek.
Taiwan is a félvezetőipara miatt olyan "kedves" számára, Tibettel már nem foglalkozik ennyire serényen.
Ahogy Dél-Korea szintén és a két Korea közötti viszályban is valószínűleg benne van a kezük.
Nincs olyan hely a bolygón, ahol ne kavarták volna valamikor a szart.
És ahogy mi is gazdaságilag rá vagyunk utalva az EU-ra annak ellenére, hogy nem akarunk egy csomó mindent itt meghonosítani, ugyanígy az EU is rá van utalva az USA-ra, de mióta még Oroszországgal is egymás ellen lettünk fordítva, azóta még jobban függünk az USA-tól.
Pedig gondoljatok bele, hogy ha lenne egy közös Eurázsiai szövetség, még Uniónak se kellene lennie, elég lenne olyan szövetség, mint ahogy Norvégia, Svájc vagy Izland van benne az EU-ban, miközben mégsem, gazdaságilag ha csak a 3 nagy, az EU, Oroszország és Kína összefogna és egy nagyhatalmi szövetséget alkotna az USA-val szemben, akkor az USA olyan kicsire összemenne gazdaságilag, mint most kb. Franciaország vagy Anglia.
Te talán hagynád, hogy amerikai fegyverekkel halomra lőjék azokat a katonáidat, akik csak békét fenntartani mentek?
Mikor elkezdődött az egész a szatyros néni rugdosta a fegyveres katonát, aki csak erélyesebben rászólt, hogy vegyen vissza. Állt rezignáltan a fegyverrel.
Mert addig puccsolta az oroszbarát ukrán elnököket, amíg hatalomra nem segített egy pöcs zongorista zsidó színészt, aki mindenben végrehajtja az USA parancsát.
Ahogy nálunk is a szavazóink többsége nem épp a magasan kvalifikált réteg és rövid, propagandaszólamokkal irányíthatók (nem, nem csak a kormány oldaláról, az ellenzék oldaláról épp úgy, nem véleten lehet tényező Gyurcsány a mai napig az ellenzéki politikában) az ukránoknak is meg lett mondva, hogy nekik mennyire jó lesz majd az EU meg a NATO meg majd dől a pénz, kolbászkerítés meg EU-s fizetések meg minden, amire csak vágynak, ismerjük már ezeket a szakállas trükköket.
Szóval nem igazán tudott volna tovább várni Putyin (aki egyébként előtte TÖBBSZÖR FIGYELMEZTETTE ŐKET, HOGY A NATO csatlakozásnak ez lesz a vége, senki nem vette komolyan), hiszen ha aláírják, akkor már a NATO védelme alá tartozó területről lett volna szó.
Ergo: az USA egy ilyen ásványkincsekben gazdag területet szerzett volna, + Fekete tengeri kizárólagos útvonalat, amin keresztül további zsarolási pozíciója lett volna az oroszokkal szemben.
Az USA a cégein keresztül ezekre akarta volna rátenni a kezét, az EU itt eszközként szolgált, mert ha beléptetik az EU-ba is a NATO mellett, akkor még könnyebben meg lehetett volna ezt tenni. És csak az USA-nak van meg az infrastruktúrája, a know-how és a szükséges tőkéje ahhoz, hogy ezt megtegye.
Hát, nem túl sok angyalka szerepel a történetben. Azt én mondjuk el tudom képzelni, hogy valóban: az USA egyrészt terület akart szerezni Ukrajnában, másrészt mivel a fegyvereladásból, illetve az ország felújításából pénzt remél, ezért érdekében állt kirobbantani ezt a konfliktust.
Nekem hihetetlen, hogy még mindig vannak országok, amelyek status quo-ban gondolkodnak, de hát sajnos nem sikerült még egy békésebb életre átállnunk ezen a szép bolygón. Így hát minden ország vezetése szégyellje magát, hogy nem ez van elsődleges napirenden. Ezennel leszidtam őket. Így tehát el tudom képzelni, hogy Putyint/az oroszokat idegesíti, ha Ukrajnában növekszik az USA bármilyen jelenléte, és ezért lépett.
De sok irracionális/eseti izé is lehet, azt is megértem, hogy Ukrajna nemrég vált le, és mindennél fontosabb számára a függetlensége, és ennek egy mellékterméke az is, hogy az oroszokat jobban gyűlölték, és ezért -valóban bántották az orosz kisebbségüket.
Az ennél nagyobb baj szerintem, amiben lehet, hogy tévedek, de a fő motiváció a folyamatosan növekedni kényszerülő piac növekedésének fenntartása. Arra gondolok, hogy van nekünk ez a jó régi, elavult, és sok normális közgazdász óta már évtizedek óta leleplezett közgazdasági modellünk, amit meg kéne haladni már, de a haszonélvezői, a gazdag nyugati országok nem hajlandóak, és ha háború árán lehet fenntartani a növekedést, akkor ezt választják. S e miatt omlik össze ez az egész civilizáció is, ahogy a korábbiakat sem voltak elég bölcsen vezetni eleink...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!