Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van olyan gondolatod, hogy az...

Van olyan gondolatod, hogy az emberek felett állsz?

Figyelt kérdés

A hagyományos illemtanítás szerint nem tekinthetjük magunkat az embereknél feljebb valónak. Sőt, kifejezetten alávaló dolog az, ha te azt mondod, hogy felsőbbrendű vagy, mert okosabb, szebb, sikeresebb stb. vagy. Vagy csak van olyan képességed, ami másoknak nincs. Ilyet nem szabad mondani.

Vajon tényleg ezt gondolod te is?

jan. 10. 11:22
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Megmondom őszintén, bizonyos emberekhez képest felsőbbrendűnek tartom magam. De az nem sok ember. Nem mondanám, hogy a többséghez képest annak tartom magam, sőt.
jan. 10. 16:15
 22/24 anonim ***** válasza:

Van. A gondolkodásmódom miatt, az intelligencám és a kedvességem, stb. miatt. Az életemben elért dolgok is alátámasztják ezt, és van olyan képességem, amire állítólag a föld népességének csak 1%-a képes.

Persze, ez nem jelenti azt, hogy feljebbvaló vagyok. Csak annak gondolom magam.

És miért ne szabadna ilyet mondani? Másoknak nyilván nem kéne, de szerintem semmi baj sincs azzal, ha magadnak elismered. Önbizalmat is ad. Amíg nem okoskodunk és éreztettjük ezt a többi emberrel, addig szerintem ez rendben van.

jan. 11. 01:32
 23/24 anonim ***** válasza:
Van.De aztán rájövök,hogy ez csak illúzió.Nem az a lényeg,hogy a társadalom szerint mi az illem,hanem,hogy az ember rájöjjön,hogy csak egy egoista butaság az,hogy mások felett áll.Lehet,hogy bizonyos dolgokban jobb vagyok,mint az átlag.És akkor mi van? Másban meg más a jobb.
jan. 11. 06:54
 24/24 anonim ***** válasza:
Voltak alkalmak, amikor hasonlót gondoltam, azonban, szinte mindig, kivétel nélkül, hamarosan utána történt valami, ami megmutatta, hogy azért ez aligha van így.
jan. 12. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!