Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mitől olyan imponálóak az...

Mitől olyan imponálóak az erőszakos emberek?

Figyelt kérdés
Többször tapasztalom a környezetemben, hogy erőszakos, rámenős stílusú emberek viselkedése nemhogy ellenállást nem vált ki a körülöttük lévő emberek körében, hanem sok (egyébként teljesen kulturált, civilizált, nem erőszakos alaptermészetű) embernek egyenesen tetszik. Behódolnak, egyetértenek, pozitívan nyilatkoznak minősíthetetlen viselkedésű embertársaikról. Sokáig azt hittem, ez félelemből történik, de néha az az érzésem, hogy jóval többről van szó (tisztelik és szeretik is őket). Ez természetes?

tegnap 15:29
 1/6 anonim ***** válasza:
39%
Mert nem.
tegnap 15:31
 2/6 anonim ***** válasza:
63%
Soha nem tapasztaltam ilyet. Vagy félreértetted a fordított pszichológiát vagy nem is ismered fel...
tegnap 15:46
 3/6 anonim ***** válasza:
11%

Kettes válaszát osztom. Te valamit nagyon benézel, vagy nem tudsz kérdezni. Vagy egyszerűen amit te erőszakosnak látsz, az szimplán önbizalom és határok.

Egy-két példával könnyebb lenne.

tegnap 16:07
 4/6 anonim ***** válasza:
78%

Itt az oldalon én azt tapasztalom, hogy azok akik ilyesmiket állítanak mint akérdezők, jellemzően összekeverik a határozottságot, énhatárok kijelölését az erőszakossággal.

Ahogy a kedvességet és önzetlenséget is úgy képzelik el, hgoy valaki mindenre igent mond és mindig minden körülmények között segít. Ezáltal azt hiszik, hogy a kedves, önzetlen embert könnyű kihasználni... pedig valójában nem kedvességről van szó, hanem tutyimutyiságról.

tegnap 16:11
 5/6 anonim ***** válasza:
21%
Nekem nem imponáló. Az én párom olyan, hogy egy légynek sem tudna ártani, maximum jogos védelemből. Soha a hangját sem emeli fel, nem hogy a kezét. Épp ezért (is) vagyok vele.
tegnap 17:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Vannak, akik azért értékelik őket, mert ő saját maguk nem tudnak ilyenné válni, tehát van nekik egy minta (igaz negatív minta), de mégis "védelemben" érzik mellettük magukat.
tegnap 21:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!