Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem merek munkát keresni...

Miért nem merek munkát keresni? 29F

Figyelt kérdés

29 éves vagyok már gyermekkoromban is gátlásos voltam mindig a suliban.

Érettségi után, meg egy két tanfolyam után, eddig csak 3 hónapot dolgoztam még 29 évesen.

Természetesen a szülők tartanak el.

Az a gond, hogy egyszerűen néha úgy vagyok, hogy nem merek jelentkezni munkára, szorongás lesz rajtam a gondolattól is, hogy nekem kell felhívni a munkáltatót telefonon, akkor be kell valahogy illeszkedni egy munkahelyi közösségbe. Nem tudom mi lesz velem.

tegnapelőtt 20:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell küzdened a démonaiddal, ez másként nem fog menni. Én is gátlásos vagyok, nekem is nehezen ment felhívni egy hirdetést, volt hogy nyökögve beszéltem, ezért leráztak, hogy erre nem érnek rá.
tegnapelőtt 20:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Le kell küzdeni a gátlásokat, illetve az önállósodástól való félelmet is. Tudom milyen ez, nem ítélkezésből írtam, és az is tapasztalatból jön, hogy minél tovább húzod ezeket, annál rosszabb lesz ebből a helyzetből kitörni.
tegnapelőtt 20:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Ja igaza van az 1-nek. Le kell valahogy küzdeni a szorongást. Egyébként én is ezzel küzdök. (szorongás)

Mutasd meg hogy megtudod csinálni. Mutasd meg a szülőknek hogy igen is keresel munkahelyet.

tegnapelőtt 20:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként milyen tanfolyamod van, meg hol laksz? Hát ha lesz itt olyan, aki segít munkát találni.
tegnapelőtt 20:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szociális fóbia része, amikor valaki nem meri felvenni a telefont.

Amúgy ezt nem fogod egyedül leküzdeni, mert ilyen szintű elakadás az már orvosi segítséget igényel.

Ha fel is vesznek dolgozni, utána is lesznek bajok.

Vagy kifognak utálni a többiek vagy pont kihasználják, hogy gyenge vagy, vagy kirúgatnak, ha lassú vagy, vagy nem tudsz koncentrálni a szorongás miatt.

tegnapelőtt 21:15
 6/8 anonim ***** válasza:
52%
Azért nem mersz, mert megszoktad a kényelmes életet, tengés-lengést, azt hogy nem kell megerőltetned magad mert eltartanak, gondolom 10 éve az ágyban fetrengsz meg internetezel, tv-zel egész nap, és sírsz hogy neked milyen rossz mert nem tudsz dolgozni. Szüleid is mi a fenét csináltak az elmúlt 10 (!!) évben hogy hagyták hogy ne tanulj, és ne is dolgozz, csak náluk lődörögj?! Én is voltam ilyen helyzetben, hogy remegve szólaltam meg idegenek előtt, és nem is találtam munkahelyet közel 1 évig, de szüleim folyton rágtám a fülemet hogy ez nem mehet tovább. És igen, el kellett mennem dolgozni diplomával 130 ezer forintos fizetésért (2019), utáltam bejárni de tudtam hogy el kell kezdeni valahol hogy belekerüljek a munka világába és ne szokjam meg az otthon punnyadást. Tudom milyen nehéz ebből kijönni, amikor az ember megszokja, hogy otthon ül egész nap, de erőt kell venni magán és elkezdeni dolgozni, olyan nincs hogy sehova nem vesznek fel. Nekem a gátlásosságom is elmúlt, simán merek beszélni bármilyen helyzetben. Bele kell vágni!
tegnap 08:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Mondd el ezt a háziorvosnak. Beutal szakrendelésre. Kapsz valami nyugtatót rá. Államiban csak ennyi telik tőlük.

Vagy menj magánba pszichiáterhez, ha ki tudod fizetni.

Van, aki alkohollal oldotta meg, de ezt tartósan nem ajánlom, főleg hogy most már mindenhol van szondázás.

tegnap 12:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Én amikor nem mertem munkát keresni az vagy önbizalomhiány miatt volt, vagy a reális tudata miatt annak hogy egyáltalán nem állok rá készen (fizikailag, szellemileg, rossz időszak alatt)
ma 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!