Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy viseljem könnyebben, ha...

Hogy viseljem könnyebben, ha a barátom cigizik?

Figyelt kérdés

A barátom cigizik és ez nekem nagyon nem esik jól. Igazából nem tudom teljesen megfogalmazni, hogy miért nem, talán azért mert féltem ettől a rossz szokástól, hogy valamilyen betegsége lesz.

Persze, az ő döntése, hogy dohányzik, ezért én most nem is leszokására kérdeznék, hanem arra, hogy én magam, hogy viseljem könnyebben vagy hogy fogadjam el azt, hogy az ő életének része a dohányzás.

jan. 3. 21:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
73%

Talán úgy lehet a legjobban társra lelni, ha az elején észreveszed a dolgokat, és mérlegelsz.

A cigi és a pia is egyénfüggő, ezt elhiheted. Van akinek fiatal felnőtt korától időszakosan elég néha a sör nyaranta, és alkalomkor mondjuk bor vagy tömény, szerintem mai a társadalomban ez a legkorrektebb.

Többnyire aki fiatalon rákapott a jobb italokra(vendéglátásban dolgozók) azoknál örökre megmarad a pia, függően attól hogy mit preferál, de általában a sör, és rövidek dominálnak.

Függőség között is vannak lépések, csak ezeknek házasság alatt nincs lehetőségük megmutatkozni mert sok nő idejében beadja a válópert, nem várja meg míg a férj autóval balesetezik, vagy épp munkahelyen okoz problémákat és kirúgják.

A cigi érszűkületért, rákért felelős többnyire, az hogy valakinek 90 évesen sem volt problémája egyéni dolog, nem ez a szempont, másnak meg 51 évesen combtőben amputálták a lábát, cukorbetegség mellett.

Szóval óvatosan kezelném ezt az egészet, mert 2-3 szál cigiből könnyen lesz évek alatt napi 1 doboz, töltöttben meg talán még több is, mert nem foglalkozik a cigis azzal hogy mennyit szívott, apám se, aztán lett belőle egy stroke, kívülről nyugodtnak tűnt, belül meg őrlődött, és lehet ezért szívta a cigit óránként.

jan. 3. 22:39
 12/19 anonim ***** válasza:
51%
Kérdező, gondolj bele. Neked van bármi rossz szokásod? Alkohol, kávé, gyorskaja, rossz társaság, netfüggőség stb? Normál esetben például egy párkapcsolatban a két fél megbeszéli, mi zavarja őket a másikban és nem random idegen emberek reakciója érdekli, hanem a párjáé.
jan. 3. 22:56
 13/19 anonim ***** válasza:
70%

Rászokott, vagy miért lett a barátod ha már úgy ismerted meg?

Ne viseld el, szakíts vele!

jan. 3. 22:58
 14/19 anonim ***** válasza:
25%

Azért jó hogy nem már a hajszínt nem írod problémának.

A kávé nem tett tönkre családot, míg a cigiből fakadóan vannak tüdőgondozóba beutalt emberek.

jan. 3. 22:59
 15/19 anonim ***** válasza:
Vagy elfogadod, vagy elhagyod.... nincs más opció akkor.
jan. 4. 11:19
 16/19 anonim ***** válasza:
34%
#14 Ez béna kifogás. Dohányzás nélkül is vannak daganatos betegek. Ha azt vesszük, még a belélegzett levegő sem egészséges. Akkor senki ne is vegyen levegőt többet, mert jajj, egyszer majd kórházba kerül miatta? Mindenkinek megvan a saját rossz szokása, max nem gondol bele, hogy saját maga mennyi egészségtelen dolgot fogyaszt. Persze a dohányzás az látszik, füstje van, meg rossz híre. És a kávé? Ez komoly kérdés? Vagy az energiaital? A túlzott koffein fogyasztás szívinfarktust okoz. És az hány családot tönkretesz? Na ennyit erről. Bármit eszel, iszol, szívsz, úgyis halott vagy a végére. Ez alól semmi sem ment fel.
jan. 4. 11:38
 17/19 anonim ***** válasza:
48%
#16 hallottál már a passzív dohányzás ártalmairól?
jan. 4. 13:38
 18/19 anonim ***** válasza:
61%

Nyugodtan elmondhatod neki, hogy ettől te nagyon rosszul érzed magad.

Aztán megnézheted, hogyan reagál.

jan. 4. 14:55
 19/19 anonim válasza:
Én a párom kedvéért szoktam le anno, mert nagyon zavarta a bűze. Aztán lett egy másik pasim, aki dohányzott én pedig már nem. És engem zavart borzasztóan a szaga. Ő arra kezdett rendszeresen figyelni, hogy csak az erkélyen dohányozzo , illetve várható intim helyzetek előtt vagy rágózott vagy fogat mosott. Aztán rájött, hogy velem lehet beszélgetni is remek időt tölteni cigi nélkül is. Egy idő után jelentősen lecsökkent a mennyisége és csak a munkahelyére korlátozódott. Szóval az otthoni életetekre lehet kölcsönösen elfogadható szabályokat bevezetni aztán az idő eldönti, hogy marad-e a szokás vagy megy.
ma 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!