Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy viseljem könnyebben, ha...

Hogy viseljem könnyebben, ha a barátom cigizik?

Figyelt kérdés

A barátom cigizik és ez nekem nagyon nem esik jól. Igazából nem tudom teljesen megfogalmazni, hogy miért nem, talán azért mert féltem ettől a rossz szokástól, hogy valamilyen betegsége lesz.

Persze, az ő döntése, hogy dohányzik, ezért én most nem is leszokására kérdeznék, hanem arra, hogy én magam, hogy viseljem könnyebben vagy hogy fogadjam el azt, hogy az ő életének része a dohányzás.

jan. 3. 21:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
72%

Talán úgy lehet a legjobban társra lelni, ha az elején észreveszed a dolgokat, és mérlegelsz.

A cigi és a pia is egyénfüggő, ezt elhiheted. Van akinek fiatal felnőtt korától időszakosan elég néha a sör nyaranta, és alkalomkor mondjuk bor vagy tömény, szerintem mai a társadalomban ez a legkorrektebb.

Többnyire aki fiatalon rákapott a jobb italokra(vendéglátásban dolgozók) azoknál örökre megmarad a pia, függően attól hogy mit preferál, de általában a sör, és rövidek dominálnak.

Függőség között is vannak lépések, csak ezeknek házasság alatt nincs lehetőségük megmutatkozni mert sok nő idejében beadja a válópert, nem várja meg míg a férj autóval balesetezik, vagy épp munkahelyen okoz problémákat és kirúgják.

A cigi érszűkületért, rákért felelős többnyire, az hogy valakinek 90 évesen sem volt problémája egyéni dolog, nem ez a szempont, másnak meg 51 évesen combtőben amputálták a lábát, cukorbetegség mellett.

Szóval óvatosan kezelném ezt az egészet, mert 2-3 szál cigiből könnyen lesz évek alatt napi 1 doboz, töltöttben meg talán még több is, mert nem foglalkozik a cigis azzal hogy mennyit szívott, apám se, aztán lett belőle egy stroke, kívülről nyugodtnak tűnt, belül meg őrlődött, és lehet ezért szívta a cigit óránként.

jan. 3. 22:39
 12/20 anonim ***** válasza:
51%
Kérdező, gondolj bele. Neked van bármi rossz szokásod? Alkohol, kávé, gyorskaja, rossz társaság, netfüggőség stb? Normál esetben például egy párkapcsolatban a két fél megbeszéli, mi zavarja őket a másikban és nem random idegen emberek reakciója érdekli, hanem a párjáé.
jan. 3. 22:56
 13/20 anonim ***** válasza:
70%

Rászokott, vagy miért lett a barátod ha már úgy ismerted meg?

Ne viseld el, szakíts vele!

jan. 3. 22:58
 14/20 anonim ***** válasza:
25%

Azért jó hogy nem már a hajszínt nem írod problémának.

A kávé nem tett tönkre családot, míg a cigiből fakadóan vannak tüdőgondozóba beutalt emberek.

jan. 3. 22:59
 15/20 anonim ***** válasza:
Vagy elfogadod, vagy elhagyod.... nincs más opció akkor.
jan. 4. 11:19
 16/20 anonim ***** válasza:
29%
#14 Ez béna kifogás. Dohányzás nélkül is vannak daganatos betegek. Ha azt vesszük, még a belélegzett levegő sem egészséges. Akkor senki ne is vegyen levegőt többet, mert jajj, egyszer majd kórházba kerül miatta? Mindenkinek megvan a saját rossz szokása, max nem gondol bele, hogy saját maga mennyi egészségtelen dolgot fogyaszt. Persze a dohányzás az látszik, füstje van, meg rossz híre. És a kávé? Ez komoly kérdés? Vagy az energiaital? A túlzott koffein fogyasztás szívinfarktust okoz. És az hány családot tönkretesz? Na ennyit erről. Bármit eszel, iszol, szívsz, úgyis halott vagy a végére. Ez alól semmi sem ment fel.
jan. 4. 11:38
 17/20 anonim ***** válasza:
55%
#16 hallottál már a passzív dohányzás ártalmairól?
jan. 4. 13:38
 18/20 anonim ***** válasza:
61%

Nyugodtan elmondhatod neki, hogy ettől te nagyon rosszul érzed magad.

Aztán megnézheted, hogyan reagál.

jan. 4. 14:55
 19/20 anonim ***** válasza:
72%
Én a párom kedvéért szoktam le anno, mert nagyon zavarta a bűze. Aztán lett egy másik pasim, aki dohányzott én pedig már nem. És engem zavart borzasztóan a szaga. Ő arra kezdett rendszeresen figyelni, hogy csak az erkélyen dohányozzo , illetve várható intim helyzetek előtt vagy rágózott vagy fogat mosott. Aztán rájött, hogy velem lehet beszélgetni is remek időt tölteni cigi nélkül is. Egy idő után jelentősen lecsökkent a mennyisége és csak a munkahelyére korlátozódott. Szóval az otthoni életetekre lehet kölcsönösen elfogadható szabályokat bevezetni aztán az idő eldönti, hogy marad-e a szokás vagy megy.
jan. 7. 08:19
 20/20 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem mondd meg neki hogy téged zavar. Nem fogja kitalálni magától, mert van nagyon sok dohányzó nő akik még tapsolhattak is neki régebben. Ha úgy van leszokhat miattad, ha meg nem, akkor majd meglátjátok mennyire vagytok kompatibilisek.
jan. 28. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!