Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy viseljem könnyebben, ha...

Hogy viseljem könnyebben, ha a barátom cigizik?

Figyelt kérdés

A barátom cigizik és ez nekem nagyon nem esik jól. Igazából nem tudom teljesen megfogalmazni, hogy miért nem, talán azért mert féltem ettől a rossz szokástól, hogy valamilyen betegsége lesz.

Persze, az ő döntése, hogy dohányzik, ezért én most nem is leszokására kérdeznék, hanem arra, hogy én magam, hogy viseljem könnyebben vagy hogy fogadjam el azt, hogy az ő életének része a dohányzás.

tegnapelőtt 21:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
5%
Nagyapám 90 éves koráig dohányzott, és semmi baja nem volt. Nem is a cigi miatt halt meg.
tegnapelőtt 21:17
 2/18 anonim ***** válasza:
62%

Engem a szag zavarna leginkább. A szomszéd Pista bácsi is haláláig cigizett, ami 85 körül lehetett és elmondása alapján katona kora óta dohányzott. Mondom ezt úgy, hogy nem dohányzom sőt ismerkedésnél kizáró ok, nem kell dohányos nő...

Szerintem jelezd neki, hogy téged zavar, de ne adj neki ultimátumot. Sok minden el fog dőlni a hozzáállásán.

tegnapelőtt 21:21
 3/18 anonim ***** válasza:
10%
Ne akard teljes kontroll alatt tartani, ő sem szól bele abba, hogy mit eszel. Utóbbi is lehet igen káros az egészségre. Nem a tulajdonod, hogy megszabd, mint csinálhat, fogadd el olyannak, amilyen. Ha meg nem megy, szakíts. Vagy megszoksz, vagy megszöksz.
tegnapelőtt 21:25
 4/18 A kérdező kommentje:
#3. Éppen ezt írtam a kérdésben, hogy nem akarok beleszólni abba amit csinál. Nem akarom megszabni, hogy mit csinálhat. A kérdésem arra vonatkozott, hogy én miként fogadjam el a dohányzását.
tegnapelőtt 21:29
 5/18 anonim ***** válasza:
12%
Amikor összejöttél vele jó volt úgy? Gondolom igen, úgyhogy ne hisztizz.
tegnapelőtt 21:37
 6/18 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem is lazán elmondhatod neki, hogy ez téged zavar. Te őszinte vagy, a többi már az ő reakcióján múlik.

Engem is inkább a szag zavarna. Szabályos köhögőroham is el tud kapni, ha valaki mellettem gyújt rá, és azt sem szeretem túlzottan, amikor valakinek a mindenébe bele van ivódva az említett szag.

tegnapelőtt 21:42
 7/18 anonim ***** válasza:
65%
Hogyan szokj hozza, hogy a parod dohanyzik, ma meg ez a kerdes, de hogyan szoktasd hozza az ujszulott kisbabadat a dohanyzashoz, az egy kesobbi kerdes lesz.Szerintem ne vard ezt meg.
tegnapelőtt 21:55
 8/18 anonim ***** válasza:
69%
Nekem ez kizáró ok. Dohányzóval nem kezdek. Büdös. Amúgy is van valami lelki defektje annak, aki káros szenvedélynek hódol.
tegnapelőtt 22:04
 9/18 anonim ***** válasza:
67%
Sehogy nem kell elviselni, azt tanácsolom neked, hogy ha nem teszi le a cigit, akkor dobd, és keress mást.
tegnapelőtt 22:27
 10/18 anonim ***** válasza:
77%
Könnyebben?? Sehogy. Nincs közös utatok. …hacsak fel nem hagy ezzel a káros (és nem csak önmagára káros, hanem RÁD is) szokással.
tegnapelőtt 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!