Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan reagálnál, ha az...

Hogyan reagálnál, ha az alábbi reakciót kapnád egy embertől?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, megismersz egy új embert, és kifejted a nézőpontodat a támogató környezetről. Elmondod, mennyire fontos, hogy egy ember dicséretet kapjon a szüleitől, tanáraitól. Hogy mennyire fontosak a barátok, akik támogatnak pl. egy fogyókúrában, hogy "meg tudod csinálni". A barátok, akik melletted vannak akkor, amikor egy szerelmi csalódáson mész át.

Majd megjegyzed, hogy ő igen sikeresnek tűnik. Meséljen kicsit az ő támogató környezetéről, kik voltak azok, akiknek sokat köszönhet?

Mire ő mosolyogva csak ennyit felel neked:

"Barátom, nekem sosem volt szükségem erre a téveszmére, amit te itt felvázoltál."

tegnapelőtt 11:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Biztos meg akarnám érteni miért mondja, ha nem értem. Mondjuk én pont értem mire gondol, mert akár én is lehetnék ez az ember.
tegnapelőtt 11:37
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
Elmondanám neki, nem provokációként, vagy veszekedést szítva, hogy én erre nem gondolok téveszmeként, és szívesen meghallgatnám, ő miért gondolja ezt annak.
tegnapelőtt 11:38
 3/8 anonim ***** válasza:
82%

Szimplán visszakérdeznék hogy miért gondolja téveszmének.

Mindenki máshogy dolgozza fel a problémáit és másra van szüksége az életben.

Én ha épp valami személyes célt akarok elérni(mint fogyás) nekem nem kell szurkoló tömeg, de egy szakításnál vagy gyászolásnál is jobban szeretem egyedül feldolgozni a dolgokat.

Ettől függetlenül jó ha van egy baráti/családi támogató közegem.

tegnapelőtt 11:42
 4/8 anonim ***** válasza:
69%

Őszinte leszek, valamilyen szinten megértem. Mármint a saját céljaidat és vágyaidat nem szerencsés másoktól függővé tenni.

Persze, jó dolog, ha támogatják az embert, de soha nem szabad teljes mértékben erre támaszkodni. Mert sajnos bármi történhet ami miatt már nem tudnak többé melletted lenni, te meg ottmaradtál és nem tudod merre indulj tovább.

Tudom, nagyon közhelyesen hangzik, de ez az igazság.

Te kell legyél saját magad legnagyobb támogatója. Magadat kell biztatnod, és előrefelé lökdösni az úton. Mert te mindig ott leszel saját magadnak. A többiek akarva/akaratlanul el fognak hagyni, az élet sajnos ilyen.

tegnapelőtt 11:52
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
Vannak még, akik jól elboldogulnak magukban, és nem igényelnek támogatást, vagy nincsenek rászorulva. Ezt is el kell fogadni.
tegnapelőtt 11:57
 6/8 anonim ***** válasza:
41%
Le lennék nyűgözve, egy igazán erős és független emberrel beszélgethetek.
tegnapelőtt 13:08
 7/8 anonim ***** válasza:
64%
Egyrészt, biztos nem ilyen témákról beszélnék egy újonnan megismert emberrel, pláne nem kérdeznék így rá direktben, hogy mennyire sz/r a családja. Harmadrészt, nem gyártanék teátrális kamuidézetekkel kérdéseket róla a netre.
tegnapelőtt 14:17
 8/8 anonim ***** válasza:
40%
Lefitymálnám magamban, hogy mennyire arrogáns és beképzelt. Nem szólnék hozzá többet.
tegnapelőtt 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!