Én adtam neked életet,el is vehetem! Mit gondoltok erről a gyakori szülői szófordulatról?
Ja, k*rvára gyakori...
Neked mi bajod van?
Gondolom veletek os megtörtént már, hogy valaki úgy belefolyt az életetekbe, hpgy azt mondtatok, nincs életetek, elveszi az életeteket.
Egy anya a gyerekének életet ad, amikor megszüli. Ez feljogosítja őt a gyereknevelésre (hacsak nincs bármi amivel elveszti ezt a jogát) és döntéseket hozhat a gyerek helyett a nagykorúságáig. A gyerek ezáltal úgy érzi nincs élete, mert az anyja elveszi és ő iranyítja. Az anya pedig joggal reagálja, hogy "Én adtam neked életet,el is vehetem!", utalva a jogára, hogy a gyermek helyett döntéseket hozzon, más szóval "elvehesse az életét".
Nem gyakori, szerencsére.
Borzasztóan káros és egyfajta érzelmi zsarolás is egyben.
Azt, hogy ez a legeslegkisebb mértékben sem igaz.
Az ember, az emberi élet semmiképpen nem lehet tulajdon, és senkinek (kivéve bizonyos jogrendekben erősen megalapozottan a hóhéroknak) nincs joga más életét elvenni. De igazából még távitt értelemben sem lenne jogos. Egy szülőnek kötelessége (lenne) úgy nevelni a gyermekét, és elég szemét dolog direkt hátrányba hozni, és azon munkálkodni, hogy véletlenül se lehessen normális élete.
Akinek ez nem tetszik, annak nem kellene gyereket vállalni.
Sosem hallottam.
Nem épelméjű az a szülő, aki ilyet mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!