Én adtam neked életet,el is vehetem! Mit gondoltok erről a gyakori szülői szófordulatról?
Se nem gyakori, se nem jogos ez a mondás.
Anya vagyok- szültem, de az életet sem csak én, hanem a gyerekem apja és én adtuk… ezt sem érdemes egyetlen anyának sem kisajátítania, komolyan mondom.
A szülés pedig nem előny, nem előjog, az állatok is képesek- csupán egy lehetőség arra, hogy - már ha felelősen, normális körülmények közé, a pár kifejezett akaratára történt annak a gyereknek a fogantatása, születése- adjunk valamit a gyerekünknek: lehetőségeket, szeretetet, mintákat, értékeket.
Elvenni senki életét nincs joga egy átlagembernek, állatét is csak indokolt esetben (étkezés, veszélyes helyzet, szenvedés megszüntetése stb.), a saját gyerekünkkel kapcsolatban talán még fokozottabban érvényes ez.
Nagyon tanulatlan, nagyon érzékelten és nagyon nem OK szülő szerintem az, aki ilyen sületlenségeket hangoztat.
Egy debil idióta, aki ezt mondja.
Nem, nincs joga! Törvényileg sem, morálisan pláne nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!