Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én adtam neked életet,el is...

Én adtam neked életet,el is vehetem! Mit gondoltok erről a gyakori szülői szófordulatról?

Figyelt kérdés
jan. 1. 16:37
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Se nem gyakori, se nem jogos ez a mondás.

Anya vagyok- szültem, de az életet sem csak én, hanem a gyerekem apja és én adtuk… ezt sem érdemes egyetlen anyának sem kisajátítania, komolyan mondom.

A szülés pedig nem előny, nem előjog, az állatok is képesek- csupán egy lehetőség arra, hogy - már ha felelősen, normális körülmények közé, a pár kifejezett akaratára történt annak a gyereknek a fogantatása, születése- adjunk valamit a gyerekünknek: lehetőségeket, szeretetet, mintákat, értékeket.

Elvenni senki életét nincs joga egy átlagembernek, állatét is csak indokolt esetben (étkezés, veszélyes helyzet, szenvedés megszüntetése stb.), a saját gyerekünkkel kapcsolatban talán még fokozottabban érvényes ez.

Nagyon tanulatlan, nagyon érzékelten és nagyon nem OK szülő szerintem az, aki ilyen sületlenségeket hangoztat.

jan. 1. 19:55
 22/30 anonim ***** válasza:
68%

Egy debil idióta, aki ezt mondja.

Nem, nincs joga! Törvényileg sem, morálisan pláne nem!

jan. 1. 20:18
 23/30 anonim ***** válasza:
93%
Nem hallottam soha.
jan. 1. 20:32
 24/30 anonim válasza:
87%
Nekem többször is mondta szó szerint ezt a betegesen kontrollmániás anyukám. Azt gondolom, hogy nagyon nem nem normális, hogy valaki úgy gondolja, rendelkezhet a másik élete felett, az ilyen szülőkkel meg kell szakítani a kapcsolatot.
jan. 1. 21:45
 25/30 anonim válasza:
100%
Nagy szerencse, hogy egyáltalán nem gyakori ez a szófordulat.
jan. 1. 22:10
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném, hogy ez gyakori, de nagyon rémisztő! Rettegnék egy ilyen embertől, aki ilyet mond.
jan. 2. 00:06
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem gyakori szerencsére. De ha te gyakran hallod ezt, akkor menekülj és szakítsd meg a kapcsolatot az illetővel, mert ez nagyon mérgező.
jan. 2. 00:09
 28/30 anonim ***** válasza:
40%
Filozofikus a kis latol
jan. 2. 08:37
 29/30 anonim ***** válasza:
82%
Sohasem hallottam :D Te mit szívtál?
jan. 2. 10:26
 30/30 Darius- ***** válasza:
100%
Nem helyes, mivel a gyerek sem kérte őt arra, hogy megszülje vagy nemzze.
jan. 2. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!