Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magyarországon miért van...

Magyarországon miért van ennyi alkoholista?

Figyelt kérdés
nagy sok családban van. sok családot, gyereket ez tesz tönkre. annak idején az én gyerekkoromban is megjelent az anyámnál.. illetve miért depressziósak az emberek magarországon?

dec. 28. 18:08
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
67%
0rbán Viktor miatt iszom.
dec. 28. 21:10
 22/37 anonim ***** válasza:
25%
Mennyi alkesz pontozgat a gyakorin.
dec. 28. 21:19
 23/37 anonim ***** válasza:
79%

A kérdés elég félrevezető, ugyanis messze nem vezetünk a listán:

A fejenkénti alkoholfogyasztás 2019-es európai csúcstartója Csehország 14,3 liter tiszta szesznek megfelelő alkoholos itallal. A cseheket Lettország (13,2 liter), Moldova (12,9 liter), Németország (12,8 liter), Litvánia (12,8 liter), Írország (12,7 liter), Spanyolország (12,7 liter), Bulgária (12,5 liter), Luxemburg (12,4 liter) és Románia (12,3 liter) követi. A magyarok éves alkoholigénye 11,1 liter tiszta szesz, ami a mezőny közepére hoz bennünket.

dec. 29. 00:50
 24/37 anonim ***** válasza:
86%

Mert szegénység van, és 0 szociális háló.

Magyarán totális kiszolgáltatottságban él az emberek nagy része, és aki buta az még szaporodik is, a már amúgy sem rózsás helyzetében.

És így megy tovább generációról, generációra.

A munkavállalók helyzete nehéz, a törvények nem nekik kedveznek.

Sok családban kényszerűségből élnek együtt házastársak, szülők a felnőtt gyerekeikkel.

Tehát nincs egy állandó komfort érzet, sem a melóban, sem otthon.

Ezt egy idő után csak valamilyen droggal tudják elviselni, a legelérhetőbb pedig az alkohol.

dec. 29. 03:41
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
A házi pálinkafőzés kimaradt az átlagolásból. Azt senki nem méri, illetve nem tudja felmérni, mert úgy van a rendszer kialakítva, hogy senkit ne érdekeljen, hogy mennyi pálinkát főzöl ill iszol. A jövedéki adó is csak azért van, mert az eu ragaszkodott hozzá, de egyébként senkit nem érdekel. Nem lehet pontosan tudni, hogy mennyi házipálinka forog a rendszerben, de azt látni, hogy nagyon sok.
dec. 29. 04:30
 26/37 anonim ***** válasza:
87%

12: "Csak a múltgenerációsak isznak"

Szerintem a következő generáció is pont ugyanezt fogja mondani.

Lehet hogy a fiatalok most kevesebbet isznak mint az előző generáció, de ennek más oka is lehet. Pl én még 16 évesen csak úgy besétáltam bármelyik boltba és gond nélkül annyi cigit/piát vettem amennyire futotta a pénzem. Kocsmába is beugrottunk néha haverokkal gimiből hazafele, és néha, a jobbfej tanárokkal együtt is cigiztünk a suli wcben. Még hamutartó is volt ott mindig :)

Egyetem meg aztán... Vágni lehetett a füstöt a folyosón, és az egyetem körül egy halom kocsma volt amik pont az egyetemistákra építettek.

Én nagyjából "jófiú" voltam, semmi full illegál dologra nem voltam kapható, ha úgy lett volna tiltva mint ma, nagy eséllyel nem, vagy csak sokkal később nyúltam volna piához/cigihez. A drogot ki se próbáltam (pedig egyetemen szinte mindenki minimum füvezett akit ismertem) pont az illegalitása miatt.

Szóval szerintem hatottak a szabályok annyira hogy nagyon lecsökkent a fiatalok körében a pia.

No de itt alkoholizmusról volt szó, ami tipikusan nem fiatalkorban alakul ki. Más amikor bulikon haverokkal iszol, abból a legritkább esetben lesz alkoholizmus.

Az onnan indul hogy kb annyira kilátástalannak éled meg a helyzetedet és a jövődet, hogy az alkohol lelki fájdalomcsillapító hatása nélkül kb ki se tudsz kelni az ágyból, vagy este nem is tudnál elaludni.

Ez inkább akkor alakul ki amikor fos párkapcsolatban van az ember amiből nem tud és igazából nem is akar kijönni (gyerek miatt vagy fél az egyedülléttől vagy hogy a következő még ennél is rosszabb lesz, stb), vagy egy fos munkahelybe ragad bele és hasonlóan nem tud belőle kimászni (kell a fizu mert hónapról hónapra él, nem talál másikat, rosszabb lesz stb), vagy pl fájdalmas betegsége van ami semmi javulással nem kecsegtet (akár csak olyan hétköznapi dolog miatt mint a porckopás)

Amikor minden napot szenvedésnek él meg az ember, akkor nagyon nehéz nem nyúlni valami "fájdalomcsillapítóhoz".

Az ismerőseim körében azt vettem észre hogy a gyerek születésekor kezdődik igazán az "esti ártalmatlan borozgatás/sörözgetés". A férfiak a születés után nem sokkal, a nők inkább akkor amikor már kontrollálhatatlanok lesznek a gyerekek, kb 2-3 éves kor után.

Az alkoholizmus alapfeltétele hogy minden nap csinálja az ember, és a fiatalok még nem szoktak olyan helyzetben lenni ami fos és úgy tűnik hogy ez már sose fog változni. A gyerek születéséig még minden olyan ideiglenesnek tűnik, még minden újrakezdhető. Utána már nem.

Tehát még nem tudjuk mennyire lesz alkoholista az új generáció, az majd csak később derül ki.

Ha meg nem pont alkoholisták lesznek, akkor az csak annyit jelent hogy más függőséget találnak. Tipikusan ma a telefonpörgetés ilyen. Még a gyakorin töltött idő is lehet az. A lényeg hogy a saját fájdalmaidról hatékonyan el tudja terelni a figyelmedet egy darabig. Ha bejön, függőség lesz belőle.

Jobb ha jóga vagy meditáció vagy valami edzés teszi ezt, de az is függőség lesz ha a fájdalomtól és szenvedéstől menekülés a cél. Ugyanúgy a rabja leszel.

Az egyetlen kiút: a szenvedés tudatos választása. Az a szabadság kulcsa.

dec. 29. 08:35
 27/37 Szolovjov ***** válasza:
76%
Mert vannak alkohol alapú társadalmak és vannak kender alapú társadalmak.
dec. 29. 12:13
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos genetikailag kódolva van, főleg a depresszió. Olvass egy kis történelmet.
dec. 29. 14:10
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
Mert pia nelkul elviselni nem lehet az eletet. Allando csalodasok keves penz idiota emberek. Alkohol meg a hu tars.
dec. 29. 17:19
 30/37 anonim válasza:
Túl kevés az intim kapcsolat, az őszinteség és a minőségi szex.
dec. 29. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!