Illetlenseg vagy elfogadott meztelenul hajat szaritani nem kodeukalt oltozoben?
Ti uszoda utan / mas oltozoben, ahol vizes lesz a hajatok, mikor szaritjatok a hajatokat meg?
Miutan mar feloltoztetek vagy zuhanyzas utan rogton?
Mennyire illetlen / elfogadott ugy szaritani, hogy zuhanyzas utan meztelenul szaritom a hajamat?
Ugyan mi bajod lesz attól, ha valaki "talpig nuniban" szárítja a haját?
Ha te egy emberi test láttán csak annyit érzékelsz, hogy "talpig nuniban" vagy "egy szál farokban", vagyis semmi másra nem tudsz koncentrálni, csak a nemi szervére, akkor nem lehet, hogy benned van a hiba?
Olyan uszoda nincs, ahol "kifejezetten kérik, hogy az öltözőkben törölközővel takarjuk magunkat". Az öltöző ugyanis MINDENÜTT azért van, hogy ott lehessen átöltözni, tehát akár meztelenül is lenni. Nehogy már öltözőbe nemlétező takargatási szabályokat képzeljünk!
Miféle kényelmetlenség, kellemetlenség érheti azt, aki öltözőben meztelenül van? Nem vettem eléggé figyelembe mások érzéseit azzal, hogy bementem az öltözőbe átöltözni? Az, hogy mások milyen komplexusoktól szenvednek, biztosan nem fogja az én viselkedésemet befolyásolni. Nehogymár a legérzékenyebb mimózához legyen kénytelen alkalmazkodni mindenki! Öltözőben meztelen embereket lehet látni; aki számára ez nem feldolgozható, az maradjon otthon.
Bár nem uszoda, hanem élményfürdő, de az öltöző ugyanaz a helyzet.
Ahova járok fürdeni-szaunázni ott koedukált az öltöző és vannak zárható öltözőkabinok is. Tehát itt már az öltözés is a kabinokban lenne "illendő". Viszont ez elég macerás dolog. Amég a kabinra várok, átöltözök, addig a szekrényt zárni kell meg mindent elrakni stb... Ha épp nincs senki a sorban vagy csak férfiak, akkor átöltözök a szekrény előtt. A koedukált megoldás gondolom a gyerekes családok miatt van, hogy mindenki egy helyen öltözhessen. Bár szerintem ezt is meg lehetne oldani, de mindegy.
A hajszárítók viszont már az előtérben vannak, nem az öltözőben, így ott semmiképp sem lehet meztelenül hajat szárítani.
Két esetet tudok elképzelni.
1. Koedukált az öltöző és nincsenek öltözőkabinok. Ebben az esetben nők és férfiak egymás előtt öltöznek át vagy törölköznek meg meztelenül, mivel nincs más lehetőség, csak a szekrény előtt. Ezzel nincs is semmi baj.
2. Külön van férfi és női öltöző. A nők általában szégyenlősebbek, sebezhetőnek érzik magukat ilyen helyzetben, így számukra lehet jobb megoldás a férfiaktól elkülönített öltöző.
A férfiaknak szerintem mindegy lenne, hogy melyik, de a koedukáltban tekintettel vannak a fent említett dologra és így inkább a kabinban öltöznek ők is.
Szerintem semmi baj nincs azzal, ha valaki egy öltözőben meztelenül szárítja a haját. Én például utálom, hogy már felöltözve tudok csak hajat szárítani, mivel hajszárításkor a forró levegő és a hajamból távozó pára miatt megizzadok. Egy törölközőt lehet a derékra tekerni, de én mondjuk a csurom vizes törölközőt nem szeretem magamon tartani.
Ahogy a 6-os is írta már, az öltöző azért van, hogy ott átöltözhess, tehát a külső részektől elzárva nyugodtan lehess meztelen. Az, hogy fél percig vagy 5 percig vagy meztelen egy öltözőben, az annyira mindegy... Jó, persze nem helikopterezni jár oda az ember vagy magát mutogatni, de most ha 5 percet meztelen vagy amég megtörölközöl és hajat szárítasz, az teljesen normális dolog.
Az jobb, ha félig vizesen veszi fel az ember a ruháit?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!