Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire tartod magadat...

Mennyire tartod magadat paranoiásnak? Mondj néhány példát is, miben nyilvánul meg és hogyan befolyásolja az életedet.

Figyelt kérdés
dec. 26. 23:31
1 2 3
 21/25 Psycho ***** válasza:
65%

10/3.5-re tartom magam. Nem súlyos, szerintem tudom kezelni, de vannak irreális gondolataim időnként, ami korábbi nehéz helyzetekből és belső, mély, saját magammal kapcsolatos hiedelmekből ered, és kivetül az aktuális eseményekre.

Általában akkor, ha valaki (aki számomra fontos) lemond valamit, esetleg nem ér rá. Ilyenkor beüt az, hogy "tuti azért, mert amúgy nem is kedvel, el akar kerülni, esetleg direkt mással csinál inkább valamit, hogy ne velem kelljen" - akkor is, ha ez totálisan irreális.

És keletkezik bennem egy vágy, hogy lecsekkoljam, valójában mit csinál az illető (vagyis, hogy hazudott-e).

Spoiler alert: nem csekkolom le.

Igen, ez bizalmi probléma. Viszont tisztában vagyok a létezésével és működésével, ezért úgymond helyre tudom tenni.

dec. 27. 11:29
 22/25 anonim ***** válasza:
89%

Minimálisan vagyok az:

pl. tartok attól, minimális szinten, hogyha úgy megyek el otthonról, vagy a koliból, hogy bedugva hagytam bárminemű elektromos cuccot, akkor az nagy valószínűséggel kigyullad. Szóval ezeket, amint lehet, ki is húzom.

Ha elsétálok egy csapat tini, fiatal mellett, ők pedig épp összesúgnak, vagy nevetnek, automatikusan azt hiszem, rajtam teszik ezeket.

Nem tudom, ez mennyire tartozik ide: amikor nem veszek egy boltban semmit sem, és kisétálok az ajtón, ami mellett ott a biztonságiőr, szinte mindig jön a gondolat, hogy "mi van, ha a fél bolt mégis a táskámban van, és bejelez a detektor, amikor kimegyek?". Hülyeség és irreális, mégis szinte mindig beugrik.

dec. 27. 11:56
 23/25 anonim ***** válasza:
85%

Az hogy az emberek kibeszélnek esetleg nem izgat, mert tudom, hogy úgyis megteszik bizonyos illetők.

Én olyan szinten vagyok az, hogy volt egy nagyon kellemetlen ember az életemben, és egyszer egy váratlan helyen és időben megjelent és rám várt, mert “megakarta beszélni a dolgokat”. Attól rettegek, hosszú évek óta, hogy ismét megjelenik, de vszeg már rég elfelejtett. Remélem.

Meg a szokásos dolgok, amit a többiek is írnak, hogy bedugva hagytam-e valamit, nem gyullad-e ki. Meg a kiskedvencem elveszetésétől rettegek nagyon.

dec. 27. 12:04
 24/25 anonim ***** válasza:
79%
Semennyire. Leginkább miben nyilvánul meg..? Mikor úgy érzem, hogy követnek, hátranézek, és tényleg történt mögöttem valami, ami mozgott, zajt csapott, akármi (lehet egy madárka repült el, vagy fúj a szél, vagy valaki random sétál), tehát nem csak beképzeltem. Ezek ilyenkor megnyugtatnak, hogy nem lettem paranoiás. Ilyesmi dolgok vannak az életemben.
dec. 27. 23:12
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
A 3. vagyok, eszembe jutott még egy dolog. Itt időnként olyan érzésem van, hogy a pontozgatók "utaznak rám". Gyakran ugyanis egy csomó hasonló válasz között egyedül az enyém van lepontozva, mintha vkinek már csak azért se lenne hasznos, mert én írtam... Dehát nem is látják a nevemet.
dec. 29. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!