Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hol irassuk fel a vérnyomáscsö...

Hol irassuk fel a vérnyomáscsökkentőt ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Sajnos anyám elfelejtette feliratni magának a gyógyszert. Ma vette be az utolsó szemet. És nincs senki aki ilyet szed a családban.

A gyógyszer neve: Covercard Plus 10mg/2,5mg/5mg . Naponta 1 tabl

Hol írják fel ? Mert kellene neki már holnap reggel

tegnap 16:19
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Ügyeleten szerintem.
tegnap 16:27
 2/7 Noren1989 ***** válasza:
0%
Fokhagyma, kétpofàra.
tegnap 16:51
 3/7 anonim ***** válasza:

Sikerült megoldani a problémát?

Ügyeleten lehet kérni, hogy írják fel és vannak ügyeletes gyógyszertárak is.

Én is ugyanezt szedem, ha nagyon SOS a helyzet, pár szemet tudok adni, ha esetleg elérhető távolságban élünk egymástól.

tegnap 18:06
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm sikerült megoldani! Én 5/1,25/5mg szedek belőle. Nekem van 3 havi dobozzal..adtam neki 1 dobozzal duplát vesz be reggel belőle és ugyan ott lesz mintha 10/2,5/5mg vett volna be
tegnap 18:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Na jól van akkor, szuper!

Egy dologra figyeljetek:

A te gyógyszered 5 mg perindopril-arginin/1,25 mg indapamid /5 mg amlodopin-t tartalmaz.

Anyukád gyógyszere: 10/2,5/5

Ha a tiédből kettőt vesz be, Akkor az első két "szám" jó lesz, de a harmadik már sok. A tiédnek is 5 mg a vége, meg anyukádénak is. Ha a tiédből kettőt vesz be, akkor már 10 lesz a vége, nem 5, ami eredetileg jó neki.

5+5 mg perindopril-arginin = 10 mg, ami pont jó anyukádnak,

1,25+1,25 mg indapamid = 2,5 mg, pont jó neki,

5+5 mg amlodopin = 10 mg, ami már lehet, hogy sok lesz neki, mert az ő gyógyszerében is csak 5 mg van belőle.

Ha van rá lehetősége, mérje otthon is a vérnyomását, ellenőrizze, hogy minden rendben van-e, mert a dupla mennyiségű (10mg) amlodopintól esetleg leeshet neki a vérnyomása, szédülhet, fáradékonnyá válhat, elájulhat, egyéb tünetei is lehetnek (izzadás, szapora szívverés, alvászavar stb.). De lehet, hogy nem lesz rá semmilyen extra hatással, csak figyeljen rá oda.

Boldog karácsonyt, jó egészséget mindenkinek!

tegnap 19:30
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Nagyon kedves vagy! Viszont kívánok kellemes karácsonyi ünnepeket, és jó egészséget!
tegnap 21:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Köszi :)
tegnap 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!