Szerintetek mit csináljak a vérnyomásommal? (Többi lent)
Figyelt kérdés
Ma elmentem a háziorvoshoz, mert az üzemorvosom javasolta, hogy 170/75 vérnyomással jó lenne ha meglátogatnám. Megmérte a háziorvos is a vérnyomásomat és nála 165/74/72 volt. Írt fel Tensiomin 25mg tablettát, meg a kezembe nyomott egyet, hogy vegyem be (nem vettem be). Mire hazaértem a vérnyomásom 130/65/58-ra lement. Mit csináljak ha így "ingadozik"?
24F
dec. 5. 13:29
1/11 anonim válasza:
Naponta 3 alkalommal mérd meg. A mérés előtt ne végezz fizikai munkát és előtte ne lépcsőzz, lehetőleg evés-ivás előtt mérd. Pontosan a vérnyomásmérő használati utasításának megfelelően helyezd fel a pántot. Egy mérés után 5 perccel ismételd meg a mérést és a két eredmény átlagát írd fel. Ha rendszeresen 140-es felső vagy 80-as alsó érték felett mérsz, vedd be a gyógyszert.
2/11 A kérdező kommentje:
Pl.: 145/85-re is be lehet venni? Nem elég ha a negyedét vagy a felét veszem be?
dec. 5. 13:52
3/11 anonim válasza:
Vedd be. Az orvos az általa mért érték szerint határozta meg, hogy melyik gyógyszert írja fel, túl erős nem lesz. Max gyenge, ha nem segít erősebbet fog felírni.
4/11 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy ha 170 alatti vérnyomásra veszem be akkor fordítottan működik, szóval felviszi a vérnyomást nem?! Meg hát nem nagyon szeretek gyógyszert szedni csak ha nagyon fontos. Azt is mondta az orvos, hogy ha érzem, hogy felmegy akkor vegyem be, de hát ma sem éreztem, hogy felment 165/74-re.
dec. 5. 14:33
5/11 anonim válasza:
Az orvos nem véletlenül mondja azt amit. Felvinni nem fogja, csak túlságosan levinni, ha túl erős, de ezt az orvos is tudja és nem ír fel erőset.
6/11 Ypszilon1980 válasza:
Tensiomin kb. 20-25-el viszi le a vérnyomást, attól ilyen gondod nem lesz. Nincs sehol ilyen leirat, hogy 170 alatt felviszi, ezt nem tudom honnan szeded. Csináld amit az orvos mond. Szedd a gyógyszert és mérd napi 3 alkalommal, ha alacsony lesz, mert az adagolás nem jó, akkor visszamész és változtat rajta.
7/11 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszi a válaszokat.
dec. 5. 16:18
8/11 anonim válasza:
Próbáld gyógynövényekkel lejjebb vinni a vérnyomást.
9/11 A kérdező kommentje:
17:04
Milyen gyógynövényekre gondolsz?
dec. 5. 19:12
10/11 anonim válasza:
Kurkuma, zöld kardamom foghagyma.Ajánlom az ázsiában szakadtak youtube csatornát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!