Szerintetek mit csináljak a vérnyomásommal? (Többi lent)
Ma elmentem a háziorvoshoz, mert az üzemorvosom javasolta, hogy 170/75 vérnyomással jó lenne ha meglátogatnám. Megmérte a háziorvos is a vérnyomásomat és nála 165/74/72 volt. Írt fel Tensiomin 25mg tablettát, meg a kezembe nyomott egyet, hogy vegyem be (nem vettem be). Mire hazaértem a vérnyomásom 130/65/58-ra lement. Mit csináljak ha így "ingadozik"?
24F
4# Kérdező! Jól tudod, felviszi a Tensiomin, ha 180 alatt veszed be. 160-nál is be szabad venni(nekem legalábbis, de én 76 éves vagyok), és csak akkor, ha más, pl.fejfájás, szédülés is van egyidejűleg. Nekem így mondta, és nagyon jó orvosom van.
Ez a gyógyszer nem szedhető rendszeresen, csak esetenként.
A vérnyomás egyébként ingadozik, és az orvosnál általában magasabb, mert kicsit stresszelsz a méréstől.
Otthon mérd meg, de szabályosan (pár percig üldögélj, olvasgass előtte, és ne evés-ivás-kávézás után), és egy ideig rendszeresen mérd, akkor látod, hogy tényleg magas-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!