Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem tudom megszokni a...

Miért nem tudom megszokni a 23 óra előtti elalvást hiába korán kelek? Már mindent megpróbáltam.

Figyelt kérdés

Ha nem alszom 8-9 órát,akkor nagyon rossz az egész napom.

Este 23 óra előtt akkor sem tudok elaludni,ha direkt korábban kelek.

Annyi történik,hogy pár nap után elalszom reggel,és elkések.

Mit tehetnék?

ma 00:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ha a probléma évek óta fennáll és próbálsz kb állandó időben feküdni-kelni, akkor egyszerűen a szervezeted ilyen. Sajnos én soha nem tudtam megszokni.
ma 01:00
 2/8 anonim ***** válasza:
Mi mindent próbáltál és mennyi ideig?
ma 01:06
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Telefon, laptop? Ezektől szabadulj meg 22:30 legkésőbb.
ma 01:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem az a baj, hogy Youtube videókat nézek, érdekes tartalmakat és ezzel elmegy az egész idő. :(
ma 01:14
 5/8 anonim ***** válasza:

"Ha nem alszom 8-9 órát,akkor nagyon rossz az egész napom."

Akkor ez rossz lesz, és időzítsd hétvégére, de egy nap hagyd ki az alvást, és másnap feküdj le abban az időben, amikor szeretnél elaludni.

ma 01:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"Pár nap után elalszom reggel" - ne aludj el, teljesen fix lefekvési és felkelési időpontjaid legyenek, amelyeket hétvégén is betartasz.

Van egy olyan javaslat (az elején nehéz lehet de érdemes betartani), hogy pl. 3 hétig ráállsz a 6 órás alvásra. Például 23:00 - 05.00. Nem használsz sem szundi funkciót sem semmit, azonnal felkelsz ébresztő csörgésekor. Alváskésztetés megnő, aztán 3 hét után lehet növelni az időtartamot de csak lassan a számodra megfelelő alvás-időtartamra.

Ebéd után már lehetőleg csak koffein mentes kávét igyál, ha iszol energiaitalt, szokj le róla véglegesen.

ma 05:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Én olvasni szoktam alvás előtt, ettől simán elálmosodom kb fél óra alatt annyira, hogy utána viszonylag hamar elalszom, akkor is, ha nem hullafáradtan mentem ágyba. Pedig érdekes a könyv, olvasnám tovább általában, de lehet valami fárasztó/nyugtató eleve az olvasásban.
ma 05:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Majd ha idősebb leszel, kevesebb alvásra lesz szükséged..
ma 06:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!