Miért ilyen tolakodó és udvariatlan az idős emberek egy nem észrevehetetlen része?
Viszonylag elég sűrűn találkozom azzal a jelenséggel, de rendszerint nyugdíjas emberektől, hogy tolakodnak, elénk furakodnak, szabályosan fellöknek és ha szóvá tesszük, még nekik áll feljebb.
Múltkor a barátnőmet úgy fellökte egy étteremben sorbanálláshoz tolakodva egy idősebb nő, hogy ő rendesen elesett. A nő bocsánatot sem kért a páromtól. Felsegítettem a páromat majd szóvá tettem, hogy legalább megkérdezhetné a hölgytől, hogy jól van-e, ha már ilyen modortalan módon fellökte. Csak morgott idegesen.
Sokan nem is szólnak nekik, mert kerülik a konfliktusokat, valószínű hozzá szoktak ahhoz, hogy a korukból kifolyólag "több mindent megtehetnek", és ezt el is várják.
Pedig ellentmondásos, mert pont a nyugdíjasoknak van a legtöbb idejük. Nem kell iskolába, munkába menniük, ügyeket intézniük, csak minden hónapban várni az ingyen pénzt, amit a fiatalok termelnek ki. Legalább tekintettel lehetnének erre és már csak emiatt LEGALÁBB nem fellökni az egyébként dolgozó, és türelmesen sorjára váró fiatalabbakat (fiatalabb alatt 40 éveseket is értek...)
Nem pont az időseknek kellene példát mutatni?
Ti is rendszeresen tapasztaljátok azt, hogy ha valaki modortalanul elétek furakszik, tolakodik, beáll elétek a sorba, mintha természetes lenne, az rendszerint idős ember?
Tegnap délután egy db termékkel siettem a kasszához, időre mentem, mire bevágódott elém egy nyugger teli kosárra, elégedetten mosolyogva hogy milyen ügyes volt. Utána fél óra volt mire az aprót kikotorta mert ugye kártyával fizetni az öregeknél luxus, nem zavarja hogy mindenkit feltart. De ha őket tartják fel kiverik a hisztit pedig nekik aztán sehova se kell sietni :D
Máskor a busznál tülekednek a hülye gurulós kocsijukkal és megallnak vele középen hogy el se lehessen férni. Ha meg hatarozottan utat törsz közöttük te vagy a bunkó Fuu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!