Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek nagy részének...

Az emberek nagy részének miért nincs annyi esze hogy fertőző betegként nem megy be dolgozni?

Figyelt kérdés
Ebben az évben kétszer fertőzött már le kollegám, és mikor meghallom hogy valaki validálja ezt az egészet, és azzal kérkedik hogy ő lázasan is dolgozik már borsózik a hátamon a szőr. Az ilyen emberek nem gondolkodnak, vagy nincs erre valami jogszabály, hogy ne nekem kelljen más miatt táppénzre járkálni?

tegnap 08:24
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

"kérkedik hogy ő lázasan is dolgozik"

Szerintem ezzel részben meg is válaszoltad a kérdést. Ez a "ki a kemény gyerek" mentalitás ott is megjelenik, hogy ha lefertőz valakit, aki így nem bír lázasan dolgozni, akkor "nem ő tehet arról, hogy az illető puha". Így neki nincs lelkiismeret-furdalása.

Amúgy sokan írták a félelmet a főnöktől, ami igaz, de szerintem legalább ennyire benne van az is, hogy betegszabira kevesebb pénz jár.

Szerintem a vezetőség hozzáállás kulcs. Egy racionálisan gondolkodó főnök hazazavarja az ilyet, mert tudja, hogy többe fog kerülni, ha lefertőzi az egész bandát. De sokan úgy vannak vele, hogy amíg dolgozik, addig jó, aki nem bírja, ahelyett majd lesz másik.

tegnap 09:45
 12/31 anonim ***** válasza:
39%

Nem akkor fertöz, amikor "lázasan bemegy", hanem már az elötte lévö héten, amikorra észrevehetö tünteket vannak, addigra már aki akarta, elkapta töle.

SZóval az kizárt, hogy a tegnap köhögö kollégától lettél mára beteg.

tegnap 09:56
 13/31 anonim ***** válasza:
64%

NEM IGAZ!

Aki köhög, az JOBBAN fertőz!

A lappangási idő alatt a fertőzés gyengébb! Minél jobban látszik valakin a betegség, annál több fertőző dolog van benne, és annál jobban fertőz!

tegnap 10:00
 14/31 anonim ***** válasza:
16%

A lelki egészségged is foglalkozol annyit, mint a testi el? Hisz a legtöbb betegség azért alakul ki, mert lelkileg, pszichésen gyenge az illető.

Mit foglalkozol mással? Ha te mindent megteszel, hogy egészséges maradj, akkor hiába beteg melletted valaki, te nem leszel beteg.

Csak az lesz beteg, aki arra fogékony.

Mit félsz? Mint írtam, a félelem megbetegít!

tegnap 10:03
 15/31 anonim ***** válasza:
68%

"te nem leszel beteg."

A hülye ezotériás elképzeléseidet tartsd meg magadnak!

Valóban nehezebben leszel beteg... DE egy masszív fertőzést azt elkapsz, és kész. Nem véd meg tőle az erős, kiegyensúlyozott lélek.

tegnap 10:12
 16/31 anonim ***** válasza:

Nincs mit “tolerálni” a táppénzen, az jár.

tegnap 10:13
 17/31 anonim ***** válasza:
24%

Tudtad értelmezni ezt a mondatot?:

"Csak az lesz beteg, aki arra fogékony."

Ne kötekedj!

tegnap 10:18
 18/31 anonim ***** válasza:
60%
Egy hét táppénz nekem mínusz 40 ezer forint. De ritka, ha egy hét alatt elmúlik annyira, hogy jól is legyek és ne is fertőzzek. Ja és annyira a főnökök sem szeretik, ha beteg valaki, szerintem max egy hetet értenek még évi kétszer.
tegnap 10:20
 19/31 anonim ***** válasza:
51%

"Csak az lesz beteg, aki arra fogékony."

Fogd már fel, hogy egy erős fertőzést ELKAPSZ, és kész!

Vagy, a te nyelveden: arra MINDEN ember fogékony.

Vírusoknál létezik immunitás, az elég ritka, és mutáció eredménye.

tegnap 10:38
 20/31 anonim ***** válasza:
49%

"erős fertőzés"

Ez mit takar nálad? Azért, mert te azt írod valamire, hogy erős, mert te beteg leszel tőle, nehogy azt hidd, hogy mindenki beteg lesz tőle, csak mert te az lettél.

tegnap 10:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!