Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » "Rózsaszín köd" hogyan szokott...

"Rózsaszín köd" hogyan szokott/tud kialakulni a pároknál? Mikor (példa idézet valakitől alább) több dologban is sokkal jobbnak látod a leendő partneredet, mint amilyen valójában. Vagy felruházod olyan pozitívumokkal melyek nincsenek benne meg.

Figyelt kérdés

"Ismerkedéskor a kialakuló hatalmas rózsaszín felhő elnyomja a nőben a racionalitást." (Mármint azt, hogy a fiúval, férfival nem is illenének igazán össze. Vagy csupán nem túl magas százalékban. Éppencsakhogy.)

Ezt és hasonlókat ugye sok embertől hallani, illetve különböző fórumokon - így itt is - rengetegszer lehet olvasni.

De mik azok a dolgok, amikkel egy átlagos fiú, vagy férfi az idézőjeles rózsaszín ködöt a választottjában létre tudja hozni? (Hiszen a legtöbb nem tűnik ki úgy Istenigazából semmi extrával, pláne több dologban nem - és a többséget ők alkotják.)

Gondolok itt akár viselkedés-mintákra, akár beszédre (vagy ha nem is konkrét mondatokra, akkor valamiféle beszéd-stílusra), vagy cselekedetekre, akármikre, amiket csinál... A többséget adó átlag mégis mivel tud ilyen rózsaszín felhőt életre hívni?

(Igen, nem kell leírni, ezekkel én nem vagyok tisztában. A kevés tapasztalatra is ugyanazt mondják, mint a rossz tapasztalat[ok]ra. Hogy egyformán gátol, erősen visszatart. A nem sok éppen ugyanúgy rossz, mintha folyamatosan rossz tapasztalatokban részesülne valaki.)

dec. 16. 20:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%
Választ keresel arra gyakorin, amire sok ezer éve nem tudja senki sem. "Miért lesz szerelmes az ember?"
dec. 16. 20:45
 2/15 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam, hogy a rózsaszín ködre (nem feltétlen a feltétlen szeretetre) van recept. Ha már ANNYIAN használják ezt a kifejezést.
dec. 16. 20:50
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Én pont kerülöm hogy túl megszeressen és túl hamar mert akkor nem az igazi arcát mutatja és nem tudom megismerni milyen mikor már sok éves a kapcsolat és szürke hétköznapok akkor mennyire lesz rendes velem, vagy rossz időszakban. Tehát én ezért a lefekvést sem erőltetném amíg nem a párom nehogy itten belém szeressen úgy hogy lehet nem is illünk össze.

Nem kell direkt kiábrándítani mert az is baj csak tisztánlátást akarok, jobbnak rosszabbnak se lásson.

dec. 16. 20:59
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Értelek. Bár sztem a kettő egy és ugyanaz. Legalábbis nálam. Eddig kétszer voltam szerelmes és csak ennél a két embernél volt rózsaszín köd. A többi pasinál nem volt semmilyen köd és nem is képzeltem beléjük többet, mint amik.

De ez csak az én tapasztalatom. Lehet mások máshogy élik meg ezt.

dec. 16. 21:00
 5/15 anonim ***** válasza:
Teljesen őszintén nem értek a biológiához, de szerintem keress rá arra, hogy a szerelem érzéséért milyen hormonok felelősek. Annak is érdemes utánanézni, hogy mi is az a pea hormon, illetve hogyan és mitől alakul ki.
dec. 16. 21:50
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Másban direkt te nem tudod előhívni a rózsaszín ködöt. Légy jó, légy önmagad, és aki beléd szeret, az "rózsaszínben lát majd mindent".
dec. 17. 20:21
 7/15 A kérdező kommentje:

Ha így lenne, akkor hemzsegnének körülöttem - úgy, mint mások körül - de nem így van...

😅

dec. 17. 20:27
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Valóban hemzsegnek a körülötted lévők körül, vagy csak ismerkednek/ vagy csak szexre hajtanak?
dec. 17. 20:46
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el az, amit ki tudsz alakítani inkább a vágy, mint a szerelem. De biztos hogy akarsz ilyen lenni?
dec. 17. 20:48
 10/15 A kérdező kommentje:

Mondom "HA így LENNE".

Illetve:

>> "Hemzsegnének." <<

"De nem így van. 🙂

Sajnos.

▪︎ ▪︎ ▪︎ ▪︎ ▪︎

Erre írtam a fentieket:

"Légy jó, légy önmagad, és belédszeretnek."

Tehát ez nem elég mégsem.

Kell (kellENE) valami mások által sikeresen alkalmazott módszer, szöveg, beszédstílus, gesztikuláció, mimika akármi-bármi, hogy (mivel ugye nincs így, ezért) mesterségesen rózsaszín felhőt lehessen az az ellentétes nemnél előidézni.

dec. 17. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!