"Rózsaszín köd" hogyan szokott/tud kialakulni a pároknál? Mikor (példa idézet valakitől alább) több dologban is sokkal jobbnak látod a leendő partneredet, mint amilyen valójában. Vagy felruházod olyan pozitívumokkal melyek nincsenek benne meg.
"Ismerkedéskor a kialakuló hatalmas rózsaszín felhő elnyomja a nőben a racionalitást." (Mármint azt, hogy a fiúval, férfival nem is illenének igazán össze. Vagy csupán nem túl magas százalékban. Éppencsakhogy.)
Ezt és hasonlókat ugye sok embertől hallani, illetve különböző fórumokon - így itt is - rengetegszer lehet olvasni.
De mik azok a dolgok, amikkel egy átlagos fiú, vagy férfi az idézőjeles rózsaszín ködöt a választottjában létre tudja hozni? (Hiszen a legtöbb nem tűnik ki úgy Istenigazából semmi extrával, pláne több dologban nem - és a többséget ők alkotják.)
Gondolok itt akár viselkedés-mintákra, akár beszédre (vagy ha nem is konkrét mondatokra, akkor valamiféle beszéd-stílusra), vagy cselekedetekre, akármikre, amiket csinál... A többséget adó átlag mégis mivel tud ilyen rózsaszín felhőt életre hívni?
(Igen, nem kell leírni, ezekkel én nem vagyok tisztában. A kevés tapasztalatra is ugyanazt mondják, mint a rossz tapasztalat[ok]ra. Hogy egyformán gátol, erősen visszatart. A nem sok éppen ugyanúgy rossz, mintha folyamatosan rossz tapasztalatokban részesülne valaki.)
Én pont kerülöm hogy túl megszeressen és túl hamar mert akkor nem az igazi arcát mutatja és nem tudom megismerni milyen mikor már sok éves a kapcsolat és szürke hétköznapok akkor mennyire lesz rendes velem, vagy rossz időszakban. Tehát én ezért a lefekvést sem erőltetném amíg nem a párom nehogy itten belém szeressen úgy hogy lehet nem is illünk össze.
Nem kell direkt kiábrándítani mert az is baj csak tisztánlátást akarok, jobbnak rosszabbnak se lásson.
Értelek. Bár sztem a kettő egy és ugyanaz. Legalábbis nálam. Eddig kétszer voltam szerelmes és csak ennél a két embernél volt rózsaszín köd. A többi pasinál nem volt semmilyen köd és nem is képzeltem beléjük többet, mint amik.
De ez csak az én tapasztalatom. Lehet mások máshogy élik meg ezt.
Ha így lenne, akkor hemzsegnének körülöttem - úgy, mint mások körül - de nem így van...
😅
Mondom "HA így LENNE".
Illetve:
>> "Hemzsegnének." <<
"De nem így van. 🙂
Sajnos.
▪︎ ▪︎ ▪︎ ▪︎ ▪︎
Erre írtam a fentieket:
"Légy jó, légy önmagad, és belédszeretnek."
Tehát ez nem elég mégsem.
Kell (kellENE) valami mások által sikeresen alkalmazott módszer, szöveg, beszédstílus, gesztikuláció, mimika akármi-bármi, hogy (mivel ugye nincs így, ezért) mesterségesen rózsaszín felhőt lehessen az az ellentétes nemnél előidézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!