Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek igaz ez az idézet?

Szerintetek igaz ez az idézet?

Figyelt kérdés
"Légy önmagad legjobb barátja, mert csak magadra számíthatsz."

dec. 2. 04:15
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
17 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha saját magad cserben hagyod másoktól hogy várnád el hogy ő ne hagyjon.
dec. 2. 04:33
 2/8 anonim ***** válasza:

Kicsit drasztikus, de igen, viszont nem árt szerintem azért törekedni pár olyan viszonyra, akikre lehet számítani, az sem jó, ha valaki úgy érzi, hogy rá mindenki nagy ívben szarik. A kamubarátokat el kell engedni, lehet normálisakat is találni.

Nekem vannak ilyen barátaim és a családommal is jó a viszony, de azt megtanultam, hogy várni nem érdemes senkire, amit tudok, azt intézzem el egyedül, ha fontos, az, hogy számíthatok valakire, nem azt jelenti, hogy azonnal mindent félredobva pattannia kell miattam.

dec. 2. 05:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen, mert önmaga az ember mindent nem tud elintézni, szüksége van a másikra mindig.
dec. 2. 07:23
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem teljesen, ugyanis az ember saját magát nem tudja hátbaszúrni, amit egy barát prímán megold, úgy, hogy nem számítasz rá és ráadásul olyan teszi, akiben feltételen megbízol ...!
dec. 2. 10:26
 5/8 anonim ***** válasza:
Egy picit erős, mégis van benne valami. Manapság még nehezebb olyan barátot találni, akire komolyan lehet is számítani, meg lehet benne bízni, és nem csak érdekből van jelen.
dec. 2. 11:07
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyetértek.

Mást úgyse nagyon tudsz csinálni, de azért nem lenne rossz 1-2 igaz barát, nem csak olyan akinek mindig segítek, vagy nyalogatjuk egymás sebeit, hanem akivel ugyanúgy megy a viccelődés, szórakozás. Ahol a "jóban-rosszban" esete hitelesen működik, de nem kell 0-24-ben egymáson lógnunk.

Magammal már elég jól összeszoktam, sokat vagyok egyedül, még nagy társaságban is.

dec. 2. 14:16
 7/8 anonim ***** válasza:

"#elmagányosodás"

Hát, ebben az esetben inkább az emberekben való csalódás, a csalódottság érzésének a fájdalmas hangja, a mély lelki fájdalom kifejezése ez az idézet. "Csak magamra számíthatok, senki másra. Egyedül vagyok a világban, senki nem figyel rám, senki nem törődik velem." Egyben kapaszkodás az utolsó szalmaszálba, hogy ha nem adjuk fel, akkor képesek vagyunk kitartani, képesek vagyunk egyedül is túlélni. (Valahogy.) (Valameddig.)

Amíg van erő és van akarat a túlélésre, addig még nincs veszve minden. Akkor van igazán probléma, amikor az ember már végleg feladja, amikor elengedi az egészet. Nem lenne szabad eljutni odáig.

Más esetben nem feltétlenül igaz az idézet. Léteznek jól működö, több évtizedes barátságok is, olyan igazi jóban-rosszban kapcsolatok, együtt sírós együtt nevetős barátságok. Amikor hajnal 2-kor is felhívhatod, ha valami sz.r van a palacsintában, vagy amikor egyik pillanatról a másikra beenged a kanapéjára, ha neadjisten valami tragédia folytán utcára kerülsz. Kár lenne eltagadni, hogy ilyen is létezik.

De van amikor eltávolodnak egymástól a barátok és megszakadnak a kapcsolatok. Úgyhogy ettől függ, hogy igaz-e az idézet vagy sem. Ha egyedül maradsz a világban, akkor nyilván igaz. Csak magadra számíthatsz. Ha meg maradnak jó barátaid, igazán mély barátságaid, nem csak felszínesek, akkor nem feltétlenül igaz. Egyszer ők segítenek neked, máskor meg te segítesz nekik a bajban. Oda-vissza. Szóval helyzetfüggő, hogy igaz-e vagy sem. Mindkét válaszlehetőség helyes, attól függően, hogy ki milyen élethelyzetben van éppen.

dec. 2. 14:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Nagyon sokszor egyoldalúság működik a "barátságokban", akkor lép le amikor nem teljesül egy kívánsága, vagy amikor a legnagyobb szükséged lenne rá.

Engem otthagyott télen a hegy tetején.

Most már úgy gondolom hogy az ilyen "barátságokért" nem kár.

Magamra számíthattam amikor kódorogva kerestem őt a hideg-sötét fenyvesben.

dec. 2. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!