Vajon miért van a lelkészeknek illetve a mélyen hívőknek több gyerekük?
Figyelt kérdés
Csupán a saját megfigyelésemen alapul, de ahány lelkészt ismerek (és lehet családjuk) 4-5 gyerek mindenkinek van. Miért? Egy lelkészt ismerek, akinek 2 gyermek van, de ő még fiatal. 🙂
Mi lehet emögött a magyarázat? Van egy kollegám, ő is nagyon mélyen hívő, 30 éves, most fogant meg az 5. gyerek. Mi is hívők vagyok, de csak két gyereket szeretnénk.
ma 11:05
1/6 anonim válasza:
Szerintem nem védekeznek. kevésbé gond ha becsúszik a gyerek vallási okból gondolom.
2/6 anonim válasza:
Nálunk is templomi közösségben minden családbam 3-4 gyerek. 2 nagyon ritka. Olyan nincs, ahol 1 van. Én nem szeretnék gyereket, és szerintem Isten se várja el, hogy ugyanazt az életutat éljük. Mindenki úgy van vele gondolom, hogy Isten ajándéka a gyermek. Én ezt elfogadom, de nem gondolnám, hogy mindenkinek a családi életben kéne kiteljesednie, és nem hinném, hogy bárki lenézne a gyülekezetben, amiért így gondolkodom. De valóban nem lesz a korcsoportomból ott más, akinek nem lesz legalább 2-3 gyereke szerintem. Gyakori a fiatal házasság is, aztán jönnek a gyerekek amíg lehet.
4/6 Metionin válasza:
Sok vallásban tilos a védekezés és az abortusz. Vagy ha nem is tilos, elítélik a közösségben, ezért inkább szülnek.
5/6 anonim válasza:
Mert sokuk szerint a koton a sátán műve, dugni viszont ők is szeretnek.
6/6 anonim válasza:
Mert tiltott a védekezés, de szexre bármennyire is tagadni akarják, igenis van igény. Amit amögé bújtatnak, hogy a "gyerek mekkora áldás". Lóf.szt 😅 Szexelni akartak, nem bírták megállni, aztán inkább bevállalják a hozadékot, semmint beismerjék a "buja vágyaikat".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!