Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A gyerekesek nézik le inkább...

A gyerekesek nézik le inkább a gyerekteleneket vagy fordítva?

Figyelt kérdés
Amúgy szerintem vannak, akik elfogadják egymást, de nagyon sokan nem és a közösségi médiában legtöbbször ilyen jellegű témákban komment háború alakul ki és máshol is, rokonságban, munkahelyen is lehet találkozni ilyen megjegyzésekkel. Nyilván a sztereotípiák közismertek, a gyerekesek önzőnek, karrieristának tartják a gyerekteleneket vagy hogy nem fontos nekik a közösségük, nemzetük. Fordítva meg az megy, hogy nincs esze annak, aki gyereket vállal erre a világra, klímaválság, háborúk, úgyis alig lehet megélni, lemondani a szabad időről, nem lesz ideje a párnak egymásra, stb.

ma 12:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szeretnék gyereket, de nagyon sok „tudatos gyermektelennel" találkozom (biztos van rájuk valami jobb kifejezés), akik sokszor számomra elképesztő arroganciával vetik meg azokat, akik gyereket akarnak, vagy akik egyszerűen csak nem kezdenek el undorodni látványosan már a gyerek szó hallatán. Ezzel én semennyire nem tudok azonosulni, szerintem a gyerek egy érték, ezért jó, ha csak azok vállalnak, akiknek ez való. Aki nem akar, ne tegye, de ne kritizálja a gyerekeseket, amíg nincs rákényszerítve, hogy gyerekekkel kelljen folyton lennie stb.

De persze rengeteg, főleg idősebb embertől hallom, hogy anélkül nem teljes az élet. Ez az élet rendje és hasonlók. Ezekkel sose tudok mit kezdeni. Azt majd eldöntöm, hogy mi a teljes és mi lesz az én életem rendje. Hála Istennek szüleim szerintem elfogadják, hogy nem szeretnék családot, többi meg nem érdekel.

ma 14:08
 12/14 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem úgy általánosságban mindig az néz le valakit, akinek van az adott dolog, ami a másiknak nincs. Ez a gyerekekre is igaz, nem csak a pénzre, tárgyakra, tudásra, stb. Nyilván vannak eltérő esetek is.
ma 14:08
 13/14 anonim ***** válasza:
89%
Sajnos mindkét csoportban vannak nem normális emberek, akik lenézik azokat, akik másképp élnek, mint ők. Szerintem kb. ugyanannyian lehetnek az ilyenek mindkét társaságban.
ma 14:15
 14/14 he84 ***** válasza:
100%
Én nőként soha nem akartam, nem akarok gyereket, több okom is van rá, de nem fogom mindet elmondani. Ráadásul évekkel korábban kiderült, hogy nekem a női hormonszintem alacsoníabb, így az átlagnál kisebb eséllyel eshetnék teherbe és a szülés is kockázatosabb lenne nekem. Ez csak 1-2 mellék ok, a többi nem lényeges. Szerencsére nálam gond nélkül elfogadták, hogy nem akarok gyereket. Nem utálom a gyerekeket, de nem is rajongok értük. Aki gyekeket akar és van neki, azzal nincs semmi bajom, ha azt felelősen és felkészülten vállalta kényszer nélkül és nem szenvedi meg idővel a gyerek.
ma 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!