Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Karácsonykor az emberek miért...

Karácsonykor az emberek miért vásárolnak be mint az őrültek?

Figyelt kérdés
Mi négyen vagyunk, bár bátyámmal külön háztartásban élünk. Ő nettóban egy milliót, én 700 ezret, anyám másfél milliót, apám lakáskiadás+nyugdíj kb 700 ezret keres havonta. Ugyanakkor nálunk a karácsony szerintem megvan egy 200 ezerből, és abban minden benne van. Nincsenek szerencsére rokonok, néhány van, de azok sem jönnek át minden évben. Viszont a város ilyenkor járhatatlan, a boltokban kígyózó sorok. Valaki elmondaná ennek mi értelme? Miért nem januárban vásárolnak az emberek amikor minden olcsóbb?

ma 17:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Mert minden zárva lesz.
ma 18:07
 12/16 anonim ***** válasza:

Csak nézd meg a novemberi decemberi áru hitel statisztikákat. Ti abban a helyzetben vagytok, hogy mindent megvesztek magatoknak, és elég jól éltek ahhoz is, hogy ne akarjatok nagy ajándékozósdit, mert feleslegesnek tartjátok.

Én is nettó 1 et megkeresem, tesóm valamivel többet. Viszont a szüleink alacsony jövedelemből élnek, kettőjük havi keresete 450000 ft. És egyszerűen nem bírjuk nekik megmagyarázni ne vegyenek semmit ránk ajándékra, magukra költsék.😮‍💨 Egy közös karácsonyi vacsi nekünk bőven elegendő. Egyszer megvettem a húst és minden alapanyagot. Ezzel vérig sértettem mindkettőt, pedig csak jót akartam tenni.

ma 18:18
 13/16 anonim ***** válasza:

Te kérdezed?

Ti minek költötök el 200 ezret 4 en karácsonyra?

Mi sokkal többen vagyunk karácsonykor, 2 szülőpár 2 gyerekkel, plusz 2 nagyszülő, azaz 10 ember, de nem költünk el összesen mindenre, kajára és ajándékokra ennyi pénzt.

ma 18:35
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Jaj, hagyjátok már, a kérdező extrán modern píszí akar lenni, mert divat manapság mindent megkérdőjelezni, átalakítani, kifogásolni... Minek is tartasz egy több 100 éves ünnepet, tiszta hülyeség, blabla, ezeknek az embereknek valami baj van a toronyban, az olyanok, mint szokások, hagyományok, semmit nem mondanak az ilyeneknek, ők szeretnek mindent megcsúfolni.
ma 19:05
 15/16 anonim ***** válasza:
#14: ennek mi köze a "PC"-hez?
ma 19:25
 16/16 anonim ***** válasza:
72%

Karácsonytól függetlenül is van ilyen. Pl fizetéskor is sokkal többen vásárolnak.

Az pedig,hogy kihez hányan mennek vendégségbe,megint nem mindegy. Ilyenkor a házigazda szeretne mindenkinek megfelelni,és az nem abból áll,hogy amit otthon találok,összeütöm,és ámen. A hozzávalókat meg kell venni,plusz az ajándékokat is.

Az,hogy ti ilyen zárkózottak vagytok,mert alig megy valaki hozzátok,és nem veritek nagy dobra a karácsonyt,nem azt jelenti,hogy mások ilyenkor nem szívesen vannak együtt a családtagokkal. Hiába van sok pénzed,ha egyedül ülsz a fa alatt. Nekünk kinön a karácsonyi menü 30 ezerből,de igen,sorba állok,megveszem,megfőzöm,és lesznek vendégek is. Te meg szépen rakosgasd a fizudat,és görcsölj tovább,hogy a sokból nehogy kevesebb legyen.

ma 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!