Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Karácsonykor az emberek miért...

Karácsonykor az emberek miért vásárolnak be mint az őrültek?

Figyelt kérdés
Mi négyen vagyunk, bár bátyámmal külön háztartásban élünk. Ő nettóban egy milliót, én 700 ezret, anyám másfél milliót, apám lakáskiadás+nyugdíj kb 700 ezret keres havonta. Ugyanakkor nálunk a karácsony szerintem megvan egy 200 ezerből, és abban minden benne van. Nincsenek szerencsére rokonok, néhány van, de azok sem jönnek át minden évben. Viszont a város ilyenkor járhatatlan, a boltokban kígyózó sorok. Valaki elmondaná ennek mi értelme? Miért nem januárban vásárolnak az emberek amikor minden olcsóbb?

ma 17:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%
Karácsonyi sütés, főzés, extra nagy adagok a vendégváráshoz, ajándékokhoz.
ma 17:33
 2/16 anonim ***** válasza:
92%
Nem releváns a kérdésben a vagyoni helyzetetek, de biztos van aki majd harap a csalira. Azt írod, hogy ti is bevásároltok, ahogy mások is. Sok ember vásárol és készül az ünnepre, ezért vannak tele a boltok. Attól, hogy valaki nem kaviárt fog enni hanem parizert, azt is meg kell venni.
ma 17:34
 3/16 anonim ***** válasza:
34%
Mert hülyék
ma 17:34
 4/16 A kérdező kommentje:
1) de ezek minek? Minek kell ezeket áthívni?
ma 17:35
 5/16 anonim ***** válasza:
80%
Mert a legtöbb ember számára nem "ezek", hanem a család, jóbarátok.
ma 17:38
 6/16 anonim ***** válasza:
58%
Sokan szerintem nem is tudják reálisan felmérni, mennyi mindenre lenne szükségük, így inkább, hogy biztosra menjenek, felvásárolnak minden cuccot. Meg ugye a boltok is zárva vannak az ünnepekkor, így meg győz az impulzív vásárlás is.
ma 17:38
 7/16 anonim ***** válasza:
70%

Én múlt héten mindent megvettem. Nem bírom ezt a tolongást, idegességet, veszekedést, telefonba pontosítást. Nem lehet egy csomag teát se elvenni mert tolakodnak, kapkodnak, lökdösődnek.

Kenyérért meg tojásért leugrok a kis boltba. Ott nyugi lesz. A c típus addigra elkölti a családi pótlékot és nyugodtan lehet lesz vásárolni. (falu, szabolcs)

ma 17:48
 8/16 anonim ***** válasza:
61%
Amúgy az év szinte minden napján bele lehet futni hatalmas sorokba és tolongásba karácsonytól függetlenül is.
ma 17:51
 9/16 anonim ***** válasza:
44%

Azt honnan tudok a kígyózó sorok stb. alapján, hogy másokhoz képest Ti kevesebbet költötök?

És az az összeg, amit Ti költötök, még miért nem az "örült" kategória?

ma 17:59
 10/16 anonim ***** válasza:
73%

"Miért nem januárban vásárolnak az emberek amikor minden olcsóbb?"

"Minek kell ezeket áthívni?"

Milyen munkában lehet egyszerre nettó 700 ezret keresni, és ekkora ostobaságokat kérdezni?

Ennyi erővel minek foglalkozni a karácsonnyal, hiszen itt az egész év dolgokat venni, meg bármikor kibonthatunk egy konzerv májkrémet, ha éhes az ember.

ma 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!